Την παραδέχτηκα την Αννίτα

Facebook Twitter
46

 

Είναι ντροπή να βάλω βίντεο από την Αννίτα Πάνια; Λέμε όλοι, συνήθως: "Εκμεταλλεύται τους καθυστερημένους που πηγαίνουν στην εκπομπή της", "είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει στην ελληνική τηλεόραση" και τα λοιπά. 

Τα ξέρουμε - τα έχουν πει πολλές φορές οι σοβαροί και οι ανθρωπιστές. 

Κι όμως: όντας σε ένα μικρό ξενοδοχείο ενός νησιού (οι τηλεοράσεις στο δωμάτιο έπιαναν μόνο ΕΤ1, 2 και 3), είδα για μερικά δευτερόλεπτα στη ρεσεψιόν -όπου έπιαναν NOVA την εκπομπή της Αννίτας. 

Είχε την τηλεπαρουσιάστρια Νανά Καραγιάννη που δίνει μάχη με την νευρική ανορεξία. Η Νανά Καραγιάννη δεν κερδίζει τη μάχη, κι όμως φέρεται σαν η σπουδαία νικήτρια. Ακκίζεται χαρούμενη, πετάει τις ατάκες τη μία μετά την άλλη, απολαμβάνει την διασημότητα - κι όμως: Δεν βάζει κιλά, χαίρεται την φροντίδα όσων τη λυπούνται, κερδίζει αυτοπεποίθηση, και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια προς το [ας το πούμε κομψά, "ιατρικά προβλήματα"]. 

Είδα μόνο μερικά δευτερόλεπτα και σοκαρίστηκα. 

Όταν γύρισα στο σπίτι μου, στη Θεσσαλονίκη, έψαξα την εκπομπή. Και τη βρήκα.

Έχει πολύ ενδιαφέρον η συνέντευξη. 

Μετά τα πρώτα, αναγνωριστικά λεπτά, όπου η Νανά Καραγιάννη πούλησε το δράμα της στην Αννίτα (κι η Αννίτα την άκουγε αδιαμαρτύρητα), έγινε κάτι περίεργο - σχεδόν πρωτοφανές:

Η Αννίτα αρνήθηκε να υπομείνει τα ψέματα. Μπορούσε να την αφήσει να επαναλαμβάνει τα αυτοσαρκαστικά κλισέ της και τις διαβεβαιώσεις της ("είμαι καλά, μην ανησυχείτε για μένα") και τα δράματά της ("οι γονείς μού δεν με αγαπούσαν").

Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω - δεν θέλω να γίνω υπερβολικός εξυμνώντας την Πάνια για τη στάση της. Θεωρώ πάντως ότι όποιος δει ολόκληρα τα αποσπάσματα θα καταλάβει ότι η Πάνια δεν θέλησε να παραμυθιάσει την καλεσμένη της: της τα είπε χύμα και πολύ σωστά.

Ένας φίλος ψυχίατρος μού είπε ότι η Πάνια είπε ΧΟΝΤΡΑ όλα αυτά που θα εντόπιζε και θα έλεγε κι ένας ψυχίατρος. 

Είναι όντως σκληρά αυτά που της λέει. Την πιέζει μέχρι τέλους. Ξεσκεπάζει ΚΑΘΕ ψέμα της - και κάθε ψέμα που λέει στον εαυτό της. Σχεδόν με τη μαιευτική μέθοδο της βγάζει το ότι απολαμβάνει την ανορεξία της επειδή όλοι της δίνουν προσοχή ξαφνικά. Της απομυθοποίησε τους "φίλους" που έχει στο Facebook, με σκληρή γλώσσα. 

Άλλοι τηλεπαρουσιαστές έγλειψαν την Νανά Καραγιάννη: έκαναν ότι δήθεν την κατανόησαν, νοιάστηκαν γι' αυτήν, και έσκισαν σε τηλεθέαση αφήνοντας το "δράμα" να εξελιχθεί. Η Αννίτα Πάνια έκανε με τα κομματάκια την Καραγιάννη - και δικαίως. 

Ίσως η Καραγιάννη δεν καταλάβε τίποτα (εξάλλου σε κάθε στρίμωγμα αντιδρούσε με χιουμοριστική ετοιμολογία, με τα "ναι ναι ναι" της, προκειμένου να γλιτώσει και να πάνε παρακάτω την κουβέντα), όμως η no-bullshit στάση της Πάνια θα κάνει άλλους -τους ασθενείς αλλά και γενικότερα τους τηλεθεατές- να καταλάβουν πολλά. 

Είναι σπάνιο το να αντιμετωπίζεται σκληρά ένα σημαντικό θέμα όπως είναι η νευρική ανορεξία στην τηλεόραση. Η Αννίτα το είχε κι αυτή για τηλεθέαση, αλλά δεν άκουσε σιωπηλή ή δεν κούνησε μητρικά το κεφάλι, ξέροντας ότι ο -ψυχικά κυρίως- ασθενής καταφέρνει να βάζει απ' το ένα αυτί τις συγκινητικές εκκλήσεις και τις στοργικές συμβουλές, και να τις βγάζει απ' το άλλο.

Η Πάνια ξεφτίλισε την αλαζονεία του σκελετωμένου σώματος, ξεσκέπασε την ηδονή της διασημότητας λόγω ανορεξίας και δεν αποδέχτηκε τις (ψυχιατρικά κατανοητές) δικαιολογίες.

Δεν βοηθούν οι αγιογραφίες τέτοιων καλεσμένων μας -κυρίως όταν υπάρχουν εκατοντάδες κορίτσια που πεθαίνουν από νευρική ανορεξία- ούτε και η μη μου άπτου αντιμετώπισή τους. Η απομυθοποίηση του δράματος είναι θεμιτή - απ' όποιον, τελικά, κι αν γίνεται. 

===

Σχόλιο από τον/την G0g0land, με το οποίο συμφωνώ - ειδικά για όσα λέει για την Μαίρη Παπαγιαννίδου:

Όταν η Μαρία Παπαγιαννίδου έβγαινε στα κανάλια και έλεγε "δεν έχω τίποτα" και όλοι κουνούσαν το κεφάλι συγκαταβατικά αντί να της τρίψουν κατάμουτρα την επίσημη ιατρική θέση, καλλιεργούσαν ένα σύστημα τηλεθέασης με την "αιρετική άποψη" που έφερνε νούμερα και έθετε σε κίνδυνο την υγεία του κόσμου (και της ίδιας της Παπαγιαννίδου φυσικά). Η Παπαγιαννίδου τότε δεν είχε απέναντί της "ενοχλητικούς τσαμπουκάδες" αλλά "καλοπροαίρετους συνομιλητές" που της χάιδευαν τα αυτάκια, με αποτέλεσμα να είναι τώρα νεκρή.

Η Νανά Καραγιάννη μπορεί να παραδέχεται ανοιχτά ότι έχει πρόβλημα, αλλά κανείς δεν ξέρει αν όντως το παλεύει ή αν απλώς έχει μπει σε ένα τρυπάκι αυτοσυντήρησης μιας εικόνας που ξεκίνησε από κάτι άλλο και κάτεληξε εικονοκράχτης. Και μόνο το ότι ανεβάζει φωτογραφίες της στο facebook σε αυτά τα χάλια δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει το πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή της. Και πώς να το καταλάβει, όταν οι "φίλοι" της της αφήνουν σχόλια του στυλ "κούκλα" ενώ η ίδια είναι λες και την μάζεψαν απ' το Νταχάου, οι δε Ελεονόρες Μελέτες την καλούν και της κάνουν αφιερώματα με εικόνες και στιγμιότυπα από την "προ ανορεξίας" εποχή της ζωής της. Λες και δεν συμβαίνει τίποτα.

Από όλους όσους έχουν καλέσει την Καραγιάννη στην εκπομπή τους, η Πάνια ήταν η μόνη που με τον ενοχλητικό τσαμπουκά της δεν ήθελε να της χρυσώσει το χάπι αλλά να της τρίψει κατάμουτρα το πρόβλημά της, να την ξεμπροστιάσει, να την φέρει αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό. Το παραδέχτηκε και η ίδια: "αν δεν είχες το πρόβλημα δε θα σε καλούσα". Γιατί το έκανε; Γιατί η Καραγιάννη είναι ένα άτομο που μεγάλωσε στα μίντια, είναι γνωστή μέσα από την τηλεόραση, και είναι φυσικό να δραστηριοποιηθούν οι -ας πούμε- συνάδελφοί της όταν την βλέπουν να αργοπεθαίνει. Ταυτόχρονα δε αποτελεί ένα παράδειγμα παρόμοιων περιστατικών που δεν έχουν την τύχη να είναι γνωστά επειδή δεν έχουν κινηθεί στον χώρο των μίντια.

Εν κατακλείδι: όταν κάποιος έχει ένα πρόβλημα, ιδίως ψυχολογικής φύσεως, χίλιες φορές να είμαστε οι "αγενείς" που θα τον χαστουκίσουμε για να τον κάνουμε να ξυπνήσει, παρά να είμαστε οι κρύβουμε-το-πρόβλημα-κάτω-απ-το-χαλάκι ευγενείς.

46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
αυτό που έκανε η πάνια τοσό καιρο το χα απορία γιατι δε το κανε κανένας άλλος.τόσος κόσμος έχει το ίδιο πρόβλημα αλλά δε παίρνει το κορμί του να το πάει βόλτα στα θέατρα και στα κανάλια.αν και απορω πως κινείται σε αυτη τη κατάσταση.που βρίσκει κουράγιο το σωμα της όντως σε αυτή τη κατάσταση να σηκωθεί το πρωι να ντυθει να βαφτει κτλ για να πάει οπουδηποτε?και ο αντρας της που την αγαπαει όπως λεει θα πρεπε να τη δέρνει για να φάει αν την ηθελε ζωντανη. σκληρο αλλα αν δε μας τα πουνε οι δικοί μας τότε ποιος?θες να πεθανεις κυρα μου κάντο μην βλέπουμε τη φάτσα σου στα δίκτυα,μεσα κλπ.ευγε πάνια την ειδα όλη την εκπομπη κατα συμπτωση( την βλέπει η μαμα μου) και της βγάζω το καπέλο
Δυστυχώς η κοπέλα δε θα γίνει ποτέ καλά... είναι κρίμα. Αν ήθελε να γίνει καλά 100% θα το είχε ήδη κάνει, όλο δικαιολογίες και ζουζουνίσματα. Είναι ψυχική ασθένεια και δεν το έχει καταλάβει και ο μόνος λόγος που πηγαίνει σε γιατρούς και rehad είναι επειδή την σέρνουν άλλοι.Κρίμα γιατί ήταν τόσο όμορφη.
Ανήκω κι εγώ στα άτομα που θεωρούσαν ανυπόφορη και απαράδεκτη την επιδεικτική μαγκιά έως χυδαιότητα της Πάνια. Ομως μετά απο τον τρόπο που μίλησε στην Καραγιάννη λέω ξεκάθαρα: την παραδέχομαι!Οχι μόνο συμπεριφέρθηκε ψυχολογικά άψογα σε ένα σοβαρά άρρωστο πλάσμα αναγνωρίζοντας τις ικανότητες της( που πάνε στράφι )αλλά και προσπάθησε τουλάχιστον να την ταρακουνήσει ξεσκεπάζοντας τα ναρκισσιστικά/συναισθηματικά αίτια της συγκεκριμένης αρρώστιας.Εχω την εντύπωση οτι η Νανά όντως Ακουσε κάτι αληθινό( που την αφορά πραγματικά) αλλά δεν θέλησε να το δείξει,προφανώς γιατί δεν ήταν προετοιμασμένη για μια ειλικρινή συνάντηση με την Αννίτα. Ποιός ξέρει...Πάντως, να μην υποτιμηθεί και η γενναία στάση της Πάνια ως προς το δικό της ξεμπρόστιασμα, κάτι σπάνιο και δύσκολο όχι μόνο τηλεοπτικά αλλά και στην καθημερινότητα. Μπράβο της λοιπόν και μακάρι να βλέπαμε την Πάνια να προχωρεί σε κάτι πραγματικά αντάξιο της ευθύτητας και της αντίληψής της...
ενδιαφέρον θέμα ναι..ο άρης μια χαρά τα βλέπει τα πράγματα. καλά κάνει κ μας λέει το σκεπτικό..η αννίτα τα παρουσιάζει πολύ καθαρά όλα κ με τ όνομά τους! μ αρέσει πολύ που είπε για τον εαυτό της μια κριτική που δείχνει πως αντιλαμβάνεται κ ομολογεί στην δημοσιότητα..σαν να βλέπει κ απέξω τον εαυτό της αρκετά..και βλέπω εδώ πιθανόν πιτσιρικάδες του τύπου του μοντέρνου που είναι πια η νεολαία, να μιλούν για την αννίτα έτσι, δίχως να έχουν ιδέα προφανώς τι αλάνι ήταν κ σε τι κύκλους κινούνταν όταν ήταν έφηβη..όχι ότι συμφωνώ κ εντυπωσιάστηκα ποτέ απ τις επιλογές της..αλλά το θέατρο που έπαιζε είχε πάντα κάτι απ τον εαυτό της, σε ένα υπερβολικό επίπεδο σόου βέβαια...η κοπελίτσα δεν ξέρει τι της γίνεται. δεν ξέρει τι σημαίνει σεβασμός.ο ψεύτικος αυτός κόσμος που ζει κανείς όταν ξέρει ότι παρακολουθείται, η ζωή του επιδέχεται δημόσιας κριτικής κ αποζητά να λατρεύεται...είναι παράλογο, ψεύτικο κ τρομερά πιεστικό!φαντάζομαι ότι απαιτεί τρομερή προσπάθεια ή να είσαι επαρκώς αλαφρο περπάτητος για να διατηρείσαι αυτός που θα ήσουν αν ήσουν ανώνυμος άνθρωπος, ως κάποιο βιώσιμο σημείο..είναι τρομερά υπ-ανθρώπινο κ εξωφρενικό να έχεις δει παιδάκια να είναι σε τέτοια κατάσταση γιατί δεν έχουν φαγητό, ενώ αγαπούν κ εκτιμούν την ζωή...και να βλέπεις στον δυτικό κόσμο γυναίκες να φτάνουν σε τέτοιο σημείο λόγω εγκεφαλικών κολλυμάτων ή συναισθηματικών προσκολλημάτων!..κανείς δεν σκέφτηκε κάτι τέτοιο. πραγματικά αναρωτιέμαι τις προτεραιότητες κ τα ιδανικά όλου αυτού του μοντέρνου κόσμου με τις ιδιαίτερες αισθητικές προτιμήσεις κ τις πνευματικές ελευθερίες που αναζητά, αν υπάρχουν τέτοια..η ψηφιακή ζωή αφαιρεί της πραγματικής..το νου σας.. καλή τύχη μάγκες! ) *
Η κοπέλα ειναι ΑΡΡΩΣΤΗ στο μυαλό. Χρειαζετε ψυχιατρικη υποστηριξη σημερα, πρεπει να κλειστει σε κλινικη, και να της απαγορευτει οποιαδηποτε επαφη με καμερες και φωτογραφιες!Αν δεν το κανει επειγοντως,μια απο τις επομενες ειδησεις δεν θα ειναι καθολου ευχαριστη! Η νευρικη ανορεξια ξεκινα απο τον εγκεφαλο, δεν ειναι οτι ξαφνικα δε θελεις να φας απο αποψη.
Eιλικρινά την εν λόγω ασθενή ΔΕΝ την βγάζεις στην τηλεόραση,την παίρνεις απο το χέρι και τη πας στο νοσοκομείο;;σε κλινική;; σε ειδικό γιατρό;;;Πάντως ΔΕΝ την βγάζεις στο γυαλί!Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν¨αγαπιώμαστε...
Οι άμυνες που έχει αναπτύξει η Καραγιάννη είναι πανίσχυρες. Πονάει να βλέπεις ότι χτυπάς σε τοίχο. Σίγουρα η αποστασιοποίησή της έχει σχέση με την τηλεοπτική της εμπειρία.
Πραγματικά τη στρίμωξε, της είπε κατάμουτρα σκληρές αλήθειες. Και επίσης, δεν προσπάθησε να βγάλει τον εαυτό της λάδι. Κι ακόμα κι αν η Καραγιάννη συνεχίζει να (κάνει ότι) σφυρίζει αδιάφορα ,στην Πάνια αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.
Την παραδέχτηκα την Αννίτα Πηγή: www.lifo.gr_____________________Και γω την παραδέχομαι αλλά για άλλο λόγο: επειδή ένα ποστ με την Πάνια και τη celebrity που πάσχει από ανορεξία, γεμίζει 3 σελίδες σχόλια and counting, ακόμα και στη στήλη (και στους σχολιαστές) που έχω σε μεγάλη εκτίμηση στη Lifo.Δεν άντεξα να παρακολουθήσω παρά δευτερόλεπτα από τα βίντεο. Οπότε αρκούμαι και δέχομαι αυτά που maw μεταφέρει ο Άρης.Δηλώνω έκπληκτος, όμως, -όπως κι ένας φίλος παραπάνω-, για το ποστ αυτό. Το θεωρώ κατώτερο των προσδοκιών που έχω από αυτή τη στήλη.Φαντάσου, Άρη να ήθελες να μιλήσεις πραγματικά για τους λόγους και την αντιμετώπιση της νευρικής ανορεξίας σε σωστή και επιστημονική βάση και πόσο καλύτερο θα ήταν να είχε ανέβει ένα πόστ με κάποιον επιστήμονα να μιλάει για το θέμα αντί της ...κα Πάνια, και αντί της συγκεκριμένης επώνυμης ασθενούς να γινόταν αναφορά σε κλινικές μελέτες και στατιστικές.Αλλά ένα τέτοιο ποστ αμφιβάλλω αν θα μάζευε 3 σχόλια, αντί για 3 σελίδες μου έχει μαζέψει...Υ.Γ.1 Δεν υπονοώ ότι το το ποστ έγινε για λόγους αναγνωσιμότητας. Σε μένα τουλάχιστον η στήλη έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι ο αρθρογράφος της γράφει πάντα αυτό που αισθάνεται και πιστεύει. Κι αυτό ενόσω θεωρώ τη σημερινή του επιλογή, ατυχέστατη.Υ.Γ.2 Το μπετονόκαρφο πάει προς εμάς τους σχολιαστές που αρκεί μια Πάνια, μια celebrity και μερικές catchy-φώτος για να καταπιαστούμε με ένα θέμα. (Για την ουσία ούτε λόγος, πήγε περίπατο από τον τίλο ακόμα)
Πάντα πίστευα πως η Πάνια υποτιμούσε το μυαλό και τις ικανότητές της κάνοντας trash TV. Αυτή τη φορά όμως, την παραδέχομαι με τα 1000. Όσο για την Καραγιάννη, τι να πω; Στο μυαλό της έχει "κι αν ψοφήσω από αυτό χέστηκα. Όλοι για μένα μιλάνε". Χαρακτηριστική η αντίδρασή της στο τέλος. Η Πάνια της είπε ό,τι δεν της έλεγαν αυτοί που έλεγαν πως την αγαπάνε (δε μιλάω φυσικά για τους "φίλους" των social media) καθαρά και ξάστερα κι αυτή "από το ένα αυτί μπήκαν, έπιασαν Εγνατία οδό και βγήκαν από το άλλο". Απορώ που οι δικοί της άνθρωποι την άφηναν - κι εξακολουθούν να την αφήνουν - να εκτίθεται κατ'αυτόν τον τρόπο.Μπράβο, Άρη, για το θέμα του κειμένου σου! Αν και νομίζω πως οι "φίλοι" της στο FB θα συνεχίσουν να της γράφουν "αχ είσαι κούκλααααα" στα αντίστοιχα greeklish σε συνδυασμό πάντα με καρδουλάκια, φατσάκια και λοιπά μπαρμπαδάκια γιατί... κακά τα ψέμματα, καλά νούμερα είναι κι αυτοί!
Ειδα όλη την εκπομπή. Η Ανιτα ειναι ιδιαιτερα προικισμενο ατομο και οπως ειπε στην αυτοκριτικη της στην ιδια εκπομπη εχει κανει κι αυτη τα απιστευτα λαθη της σχετικα με τις παλαιοτερες εκπομπες της . Δεν ειναι τυχαιο που ειναι τοσο εντονη προσωπικοτητα και δεν απασχολει καθολου τον τυπο με την προσωπικη της ζωη..πιστευω πως οτι και αν εκανε θα το εκανε με επιτυχια απλα ξεκινησε τις τρας εκπομπες και ακολουθησε αυτη την πορεια διατηρωντας ομως την προσωπικοτητα της.. Οι ανθρωποι που φιλοξενει επρεπε να προστατευονται απο τους δικους τους και να μην εκτιθονται (ειδικα παλιοτερα ) η ιδια απλα εκτελουσε ενα προτζεκτ,,οπως και να χει της αξιζε καθε λεξη που ειπες και μπραβο..οσο για τη Νανα θα την παρακαλουσα να μας απαλλαξει απο το αποκρουστικο θεαμα που παρουσιαζει και δεν συγκινει κανεναν. Δεν τη λυπαμαι καθολου γιατι ειχε επιλογες και διαλεξε αυτη , ουτε τη θαυμαζω για το θαρρος να αναδειξει ενα προβλημα ..ΘΑ ΤΗ ΘΑΥΜΑΖΑ ΑΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΥΓΙΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ οσο ομως περιφερει αυτο το ματσο κοκαλα ..απλα κουραζει και τρομαζει!
Και τελικά ποιο ήταν το ζητούμενο; Να δώσει καλή εικόνα η "παρεξηγημένη" Ανίτα, να ξεμπροστιάσει την ανειλικρινή Νανά και να δείξει πόσο κακό πράγμα είναι η νευρική ανορεξία; Ως πότε θα ψάχνουμε άλλοθι για τα σκουπίδια; Δεν αρκεί απλώς να τα χαζεύουμε χωρίς ενοχές;
Παραδέχομαι που η Αννίτας που είπε δεν την κάλεσε στην εκπομπή επειδή συμπαθεί την Νανά,αλλά επειδή "πουλάει" το θέμα. Η ανορεξία "χτυπάει" ζωτικά όργανα,οπότε παίρνει καιρό να πάρει κάποιος κιλά.Και δεν θέλω να πώ μα τί κάνει ο άντρας της ή γιατί όλοι στο Facebook αφήνουν σχόλια του στύλ ¨θεά" σε φωτογραφία που είναι σκελετός.Εάν η Νανά κοιτάει τί λέει το κοινό τότε όλοι ας πουν στην σελίδα της στο Facebook ότι είναι σκελετός και να κάνει κάτι.Εγώ προσωπικά απορώ ΠΩΣ ζεί ακόμα.ΟΙ δικοί της άνθρωποι θα έπρεπε με το ζόρι να την ταίζουν ή να την πάνε εξωτερικό.Να βλέπεις τον ανθρωπό σου να λιώνει είναι εγκληματικό να τον αφήνεις να συνεχίζει να το κάνει αυτό στον εαυτό του
όσο για τη Νανά τη θεωρώ ΓΕΛΟΙΑ. Όχι λόγω του προβλήματος, λόγω του τρόπου που εκμεταλλεύεται το πρόβλημα της αυτό και το χρησιμοποιεί (μαζί με όλες όσες κοπέλες περνάνε το ίδιο πρόβλημα και έχουν ανάγκη τη βοήθεια που η ίδια αποζητά και προσποιείται πως δέχεται) για να προβληθεί και να κάνει καριέρα. Αν σταματήσουν να την προβάλουν (και τα κανάλια και η Πάνια η ίδια, όσο ωραια και αν το χειρίστηκε όντως) θα επιστρέψει στην αφάνεια και θα σωθεί.
Πειραζει που δεν μπορω να ξεπερασω το ρεψιμο του διατροφολογου στο 14:47 του 2ου βιντεο;Παντως αυτο που κραταω απο αυτη την εκπομπη ειναι η αυτοκριτικη της Πανια και η αποψη της για την αγαπη.
Το λάθος για εμένα στην όλη υπόθεση είναι ότι το περιβάλλον της κοπέλας δεν την βοηθά έμπρακτα. Την αφήνουν και εκτίθεται και να "ταΐζει" με τη δημοσιότητα που της δίνεται το τέρας της ανορεξίας. Όλη αυτή η προβολή, τονώνει το ναρκισσισμό της, την κάνει να νιώθει υπερήφανη για την αρρώστια της αντί να ανησυχεί. Σαφώς και η αντιμετώπιση της Πάνια ήταν ανώτερη αυτής της Στεφανίδου , καθώς μπορεί να καννιβαλίστηκε το θέμα αλλά όχι τον άνθρωπο και να προσπάθησε να την κάνει να δει πιο καθαρά το πρόβλημα σαν πρόβλημα σοβαρό. Δεν θεωρώ σφάλμα της Καραγιάννη αυτή την προβολή ούτε των μέσων. Η κοπέλα είναι άρρωστη και πλέον έχει ένα διαστρεβλωμένο είδωλο για τον εαυτό της (αισθάνεται μια χαρά, ότι προσέχει κτλ όταν είναι ολοφάνερο ότι είναι ετοιμοθάνατη πια). Η προσοχή αυτή, είναι αυτό που την θρέφει, μέσω αυτής εισπράττει την αγάπη και την προβολή που χρειάζεται από άλλους. Ούτε τα μέσα κατηγορώ, είναι ένα θέμα που τους δίνεται και η εκμετάλλευση είναι μονόδρομος όχι μόνο εδώ.Αλλά ευθύνη για όλο αυτό έχει η οικογένεια της, ο σύντροφος της, όσοι είναι όντως φίλοι της και όχι τηλεοπτικοί κόλακες. Είναι άρρωστη, και το χειρότερο, δεν έχει επίγνωση του ότι είναι άρρωστη. Θέλει έμπρακτα αγάπη και βοήθεια και όλη αυτή η προβολή και αυτοπροβολή την βυθίζει όλο και πιο πολύ στην ανορεξία. Η ανορεξία δεν είναι μόνο σωματική ασθένεια, πηγάζει από συναισθηματικά κενά, ψυχολογικές ανάγκες τις οποίες εδώ δεν "θρέφει" κανείς. Μπορεί να είναι σκληρό αλλά χρειάζεται είτε κάποιος δικός της ή κάποιος ειδικός, να την εμποδίζει να αυτοπροβάλλεται. Να μην δέχονται άλλες τέτοιες εμφανίσεις, ας κλείσει και το facebook, twitter κτλ να μείνει για λίγο με τους δικούς της, να συζητήσει με ειδικούς να δει το πρόβλημα αντί να "κερδίζει" από αυτό. Με όλα αυτά, την βοηθάνε να καταστραφεί.