Οργή στο διαδίκτυο από την αυτοκτονία 17χρονης Καναδής

Οργή στο διαδίκτυο από την αυτοκτονία 17χρονης Καναδής Facebook Twitter
27

Πριν μια εβδομάδα η 17χρονη Rehtaeh Parsons αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της. Κρεμάστηκε στο μπάνιο του σπιτιού της. Από την περασμένη Πέμπτη βρισκόταν σε κώμα, σε μονάδα εντατικής θεραπείας, για να καταλήξει τελικά την Κυριακή 7 Απριλίου, όταν η οικογένεια της αποφάσισε να διακόψει την μηχανική υποστήριξη που την κρατούσε στη ζωή.

Όπως μεταδίδει η Huffington Post και υποστηρίζουν οι συγγενείς της, το Νοέμβριο του 2011 η κοπέλα είχε πέσει θύμα βιασμού από τέσσερις συμμαθητές της. Από τότε η ζωή της άλλαξε, η τοπική κοινωνία την απέρριψε και η ίδια έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη. Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν ένας από τους φερόμενους ως δράστες έστειλε σε όλους τους φίλους του μια φωτογραφία που τράβηξε την ώρα του βιασμού, στην οποία φαίνεται ένας από τους τέσσερις να κάνει σεξ με την 17χρονη.

Η κατακραυγή ήταν τόσο έντονη που η οικογένεια αναγκάστηκε να αλλάξει γειτονιά και η κοπέλα σχολείο. Η μητέρα της έγραψε στο Facebook ότι «η Rehtaeh έφυγε σήμερα επειδή τα τέσσερα αγόρια πίστεψαν πως είναι ΟΚ να βιάζεις ένα 15χρονο κορίτσι και πως θα έχει πλάκα να κυκλοφορήσουν μια φωτογραφία από το βιασμό για να σπιλώσουν το όνομα της και να καταστρέψουν το ηθικό της. Μετά από την κυκλοφορία της φωτογραφίας δεν μπορούσε να ηρεμήσει ούτε για μια στιγμή. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον κύκλο της, οι φίλοι της στράφηκαν εναντίον της, ο κόσμος την παρενοχλούσε, αγόρια που δεν γνώριζε ως τότε της στέλνανε μηνύματα και της ζητούσαν να κάνουν σεξ.»


Άλλες πηγές (BuzzFeed) αναφέρουν πως και συμμαθήτριες της της έστελναν μηνύματα, αποκαλώντας την «τσούλα». Το περιστατικό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, όπου πολλοί λένε πως για ότι συνέβη φταίει η κουλτούρα του βιασμού που επικρατεί στην κοινωνία. Μάλιστα πολλοί χρήστες του διαδικτύου προσπαθούν τώρα να εντοπίσουν τους φερόμενους ως δράστες του βιασμού.

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM
«Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Διεθνή / «Favela Lives Matter»: Χιλιάδες στους δρόμους του Ρίο μετά την πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στη Βραζιλία

Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική αστυνόμευσης που, όπως υποστηρίζουν, αντιμετωπίζει τις λαϊκές συνοικίες ως «ζώνες πολέμου»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM