Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής φροντιστήριο αλβανικής γλώσσας

Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής φροντιστήριο αλβανικής γλώσσας Facebook Twitter
23

Μέλη της Χρυσής Αυγής, ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό με το σύνθημα «Έξω οι Ξένοι από την Ελλάδα», έκαναν παρέλαση το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της Καβάλας. Στο στόχαστρο τους ήταν το πρόγραμμα εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας που ξεκίνησε στην πόλη με τη μορφή φροντιστηρίου για παιδιά μεταναστών από τη γειτονική χώρα.

Ο δήμαρχος Καβάλας Κ. Σιμιτσής, που παραχώρησε αίθουσα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας για τη φιλοξενία του φροντιστηρίου, ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια για παροχή γνώσης σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως εθνικότητας, σύμφωνα με το Έθνος.

Τα μαθήματα θα διοργανώνονται κάθε Σάββατο και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και φοιτούν σε ελληνικά σχολεία της Καβάλας. Το πρόγραμμα έχει την έγκριση από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας και τα μαθήματα θα γίνονται με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής ονόμασαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Αλβανικό Σχολείο» και συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το συγκεκριμένο σχολείο ματαιώνοντας το μάθημα. Στη συνέχεια, η «αγωνιστική φάλαγγα», όπως οι ίδιοι τη χαρακτήρισαν, κινήθηκε με στρατιωτικό βηματισμό προς το δημαρχείο, όπου τα μέλη της φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του δημάρχου και συνέχισαν την «παρέλαση» στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ελλάδα
23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ατυχής η ανακοίνωση» για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο

«Είναι από τις σπάνιες εκείνες φορές που υπουργείο Εξωτερικών άλλου Κράτους επιχειρεί να παρέμβει ανοιχτά στη Δικαιοσύνη της χώρας μας», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων
THE LIFO TEAM
ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΗ

Ελλάδα / Δίκη για τα Τέμπη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για την υποστήριξη της κατηγορίας

Στο επόμενο διαδικαστικό στάδιο εισέρχεται σήμερα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να αναμένεται να προτείνει ποιες από τις παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας θα γίνουν δεκτές
THE LIFO TEAM