Γαβρόγλου για Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική: «Πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους;»

Γαβρόγλου για Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική: «Πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους;» Facebook Twitter
EUROKINISSI
13

Στους φοιτητές «πετάει το μπαλάκι» ο Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή την κατάληψη χώρου από τον Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική σχολή, διερωτώμενος γιατί δεν διεκδικούν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη. 

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, και σε ερώτηση γιατί δεν προχώρησε σε δημόσια τοποθέτηση για την περίπτωση της κατάληψης, ο υπουργός Παιδείας απαντά:

«Θα σας καλούσα να ανατρέξετε σε δημόσιες τοποθετήσεις μου για τα θέματα της ειρήνης και της ασφάλειας στα πανεπιστήμια που είναι και πολλές και ξεκάθαρες. Το πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης και έρευνας και δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για κανενός είδους παραβατικότητα.

»»Για το συγκεκριμένο θέμα της κατάληψης στη Φιλοσοφική, οι αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής έχουν τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή και η θέση τους με καλύπτει απόλυτα. Βρίσκομαι σε επικοινωνία με τη διοίκηση του πανεπιστημίου που χειρίζεται το θέμα με ορθά αντανακλαστικά και με σοβαρότητα, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου.


»»Όμως, νομίζω ότι εδώ είναι κρίσιμο να θέτουμε τα ζητήματα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Και κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει: πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφέρεται στις αλλαγές στην Γ' Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, δηλώνοντας ότι η νομοθέτηση των αλλαγών θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Τέλος, σε ερώτηση για τις προσλήψες εκπαιδευτικών υπογραμμίζει ότι «οι πρώτοι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019. Άρα γίνονται πράξη. Θα κάνουμε το παν για να μην υπάρξει η όποια αμφισβήτηση».

Πολιτική
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM