Οταν η Ζωή Κασιδιάρη χαστούκισε τον Γιάννη Πρετεντέρη

Facebook Twitter
37

Μόλις διάβασα ένα από τα πιο αμφιλεγόμενη και προβοκατορικα άρθρα της χρονιάς, στο Βήμα.

Ο Γιάννης Πρετεντερης ξόδεψε δεξερωποσες λέξεις για να μας περιγράψει το πόσο κακός είναι ο συνδυασμός της νοοτροπίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Ηλία Κασιδιαρη.

Η λέξη ´υπερβολή´ είναι πολυ λίγη για να περιγράψει τη σύγκριση.

Ακολουθεί το άρθρο του δημοσιογράφου.

 Ζωή Κασιδιάρη

Στην ελληνική πολιτική ζωή κυκλοφορεί εσχάτως ένα αποτρόπαιο τέρας. Ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Ούτε δεξιό ούτε αριστερό. Ούτε καινούργιο ούτε παλιό.

Κάτι παράξενο, απροσδιόριστο, ετερόκλητο και ταυτοχρόνως υποδόρια επικίνδυνο.

Είναι επικίνδυνο επειδή, σε αντίθεση με τα ερμαφρόδιτα πολιτικά χαρακτηριστικά του, διαθέτει μια συγκροτημένη μέθοδο και μια διαμορφωμένη αντίληψη που το καθιστούν ελκυστικό.

Ορισμένοι ίσως ισχυριστούν ότι τόσο η μέθοδος όσο και η αντίληψη κινούνται στα όρια της ψύχωσης και εμπίπτουν ενδεχομένως στην αρμοδιότητα της ψυχιατρικής επιστήμης. Αυτό όμως δεν τις καθιστά λιγότερο επικίνδυνες.

Διότι σε μια ήδη διαταραγμένη κοινωνία η διαταραχή δεν αποτελεί εμπόδιο. Ισα-ίσα. Λειτουργεί ενίοτε ως μηχανισμός ταύτισης και ως άσκηση γοητείας.

Η μέθοδος που ακολουθεί το ιδιόμορφο αυτό τέρας είναι ένα μείγμα ελέγχου και καταγγελίας. Μόνο που το τέρας υποδύεται ταυτοχρόνως και τον μηνυτή και τον δικαστή.

Κατά κανόνα έχει εκδώσει ετυμηγορία (κατά του «συστήματος» ή κατά συγκεκριμένων προσώπων…) συνοπτικά, απλουστευτικά και ισοπεδωτικά, χωρίς να ακούει την άλλη πλευρά.

Διότι το τέρας ακούει μόνο τον εαυτό του.

Η αντίληψη είναι ο κυνισμός. Μπορεί, ας πούμε, να υπερασπίζεσαι βιαστές ή να δέρνεις Πακιστανούς αλλά ταυτοχρόνως να ελέγχεις τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Στον εαυτό σου τα επιτρέπεις όλα. Στους άλλους υποψιάζεσαι τα πάντα. Για το τέρας «η Κόλαση είναι ο Αλλος».

Διότι το τέρας πιστεύει μόνο στον εαυτό του.

Θα αδικούσα την απήχησή του αν αναφερόμουν μόνο στη μέθοδο ή στην αντίληψη και αποσιωπούσα το στυλ.

Το στυλ είναι θρασύ, επιθετικό, αυστηρό, αγενές, άτεγκτο, μυώδες. Κατήγορος και μπράβος ταυτοχρόνως.

Δεν σηκώνει δεύτερη κουβέντα. Δεν κατανοεί τα εμπόδια που ορθώνουν μπροστά του όσοι δεν συμμερίζονται τις επιδιώξεις του.

Δεν αποδέχεται πλαίσια και κανόνες, πέρα απ' όσους υπηρετούν τους στόχους του.

Δεν ανέχεται τον αντίλογο. Δεν πιστεύει στον διάλογο. Δεν έχει όρια. Το ενδιαφέρει μόνο η καταδίκη (των άλλων). Και τελικά η επιβολή (η δική του).

Νομίζω ότι κάνουν μεγάλο λάθος όσοι το υποτιμούν. Οσοι το θεωρούν γραφικό, ανώδυνο, ακόμη και διασκεδαστικό.

Διότι η ωμή αλήθεια είναι ότι κανένα τέτοιο τέρας δεν θα υπήρχε αν δεν εξέφραζε πολλά μικρά τερατάκια που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Είναι τα δημιουργήματα του παθολογικού προσχήματος κάποιων «έξω» εναντίον κάποιων «μέσα» και κάποιων «κάτω» εναντίον κάποιων «επάνω».  

Κι από τη Ζωή ή τον Κασιδιάρη όλο και κάποιος γιατρός ή ψηφοφόρος μπορεί κάποια στιγμή να σε γλιτώσει.

Αλλά με τη Ζωή Κασιδιάρη τα πράγματα είναι πολύ πιο μπερδεμένα.   
 

==============

Αυτό ήταν το άρθρο του Πρετεντέρη. Η σύγκριση νοοτροπιων δεν πρέπει να είναι ταμπού, αρκεί να μπορείς να ξεχωρίσεις το ότι ο ένας φέρεται ως εγκληματίας ενώ η άλλη υπερασπίζεται εγκληματίες.

Δεν έχω σε μεγάλη υπόληψη τη Ζωή Κωνσταντοπουλου. Εκτιμώ την επιμονή της, μισώ τις δικολαβιστικες τακτικές της.

Μου δίνει την εντύπωση πως όπως μοιάζει τώρα να υπερασπίζεται την αληθειά στην υπόθεση Λαγκαρντ, με την ίδια ευκολία και το ιδιο παθος θα έλεγε και τα αντίθετα αν στη θέση του Βενιζέλου και του Παπακωνσταντίνου ήταν αύριο κάποιος του κόμματος της.

Μια κλασική καπατσα δικηγορος δηλαδή, που νοιάζεται για την αλήθεια ΜΟΝΟ όταν την συμφέρει. Κάτι που στην πολιτική της χώρας υπήρχε και δυστυχώς θα υπάρχει για πάντα.

 

Nαι, δεν χρειάζεται να αγιοποιείται όποιος συγκρίνεται με τον -πραγματικά χειρότερο όλων- Κασιδιάρη.

Από κει και πέρα, αδυνάτω να κατανοήσω το πως ο Πρετεντερης θεωρεί Τόσο Επικίνδυνη την φαινομενικά γενναία αλλά πιθανώς παλαιοκομματική -άντε και εκνευριστική- νοοτροπία της Ζωής.

Και πως άραγε τη συνδέει με την πρωτοφανή για την ελληνική πολιτική σκηνή νοοτροπία του Κασιδιαρη; Και γιατι είναι ο συνδυασμός των δυο τους μια βόμβα μολοτωφ;

Μπορούμε να υπομεινουμε μια κουραστικη δικηγόρο που απαιτεί απαντήσεις. Ακόμα κι αν μας εκνευριζει, ακόμα κι αν αυτοπροβαλλεται για δικούς της σκοπούς. Δεν είναι αυτή ο κίνδυνος για τη Δημοκρατία.

Απορώ: ο κύριος Πρετεντερης δεν το καταλαβαίνει αυτό, ή κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει;

37

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Διαβάζω στο λειβελογραφημα του τρισμεγιστου εκπρόσωπου του Ελληνικου Τύπου, του πλέον αναξιόπιστου δημοσιογραφισκου (δες αναλογη δημοσκοπηση) το εξής: "Κι από τη Ζωή ή τον Κασιδιάρη όλο και κάποιος γιατρός ή ψηφοφόρος μπορεί κάποια στιγμή να σε γλιτώσει.!!!" Και αναρωτιέμαι δικαίως νομίζω....απο τον κ. ΟΛΓΑ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ποιός θα μας γλιτώσει? Και απαντώ στο ρητορικό μου ερώτημα....ΚΑΝΕΙΣ!!!! Και ξέρετε γιατί? Απαντώ και πάλι... Γιατί αυτή η ρημάδα εξουσία που κατέχεις στο Ελλαδιστάν κε Πρετεντερη, σου επιτρέπει να κρίνεσαι μόνο απο τα συμφέροντα των αφεντικών σου, να μπορείς να λες ότι θες, να κάνεις όσες κωλοτουμπες θες και ασφαλώς να τσακιζεις όποιον θες! Βλέπεις δεν υπάρχει κανένας ψηφοφόρος να σε στείλει σπίτι σου και σίγουρα η άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος σου δεν προϋποθέτει κανενος είδους ψυχιατρικης εξέτασης! Εκείνο δε το άτεγκτο κριτήριο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας....χα και ξανα χα...ποιός θα σαυ το επιβάλει? Ο Μπομπολας ή ο Λαμπράκης?Το δικαίωμα κρίσης αγαπητή Όλγα έπεται της αυτοκριτικής!Όσο αφορά τους έτερους Καππαδοκες.... Για τον μεν "ακατανόμαστο", θεωρώ οτι πρέπει να εγλειστεί σε ιδρυμα και να τεθεί άμεσα υπο ψυχιατρική παρακολούθηση, με άμεση εφαρμογή των μέτρων που προτείνει ο ομοιδεάτης του, δηλαδή απαγόρευση μεταφοράς του γονιδίου του, μήπως και σωθεί η Φυλή. Για τη δε κα Κωνσταντοπούλου, αν και ακούσια μου ερχεται στο μυαλό σεξιστικό σχόλιο, θα πω ότι η αγεανεια, ο έμφυτος και ανούσιος θυμός, ο λαϊκισμός και ο ματαιος τσαμπουκάς και η εγωπάθεια, δεν δηλώνουν αυτονόητα, ούτε καλή πρόθεση, ούτε εργατικότητα και πολύ δε περισσότερο ανειδιοτέλεια, μάλλον ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα φέρνουν! Προσέξτε λοιπόν κα Κωνσταντινοπούλου...και ποτέ μα ποτέ μην ξεχάσετε οτι είστε και εσεις από τον σωρό της πολιτιής και ακόμα χειρότερα του Ελληνικού Νεποτισμού!
"Από κει και πέρα, αδυνάτω να κατανοήσω το πως ο Πρετεντερης θεωρεί Τόσο Επικίνδυνη την φαινομενικά γενναία αλλά πιθανώς παλαιοκομματική -άντε και εκνευριστική- νοοτροπία της Ζωής"Πολύ απλά τη θεωρεί Τόσο Επικίνδυνη, γιατί οι ερωτήσεις της είναι τόσο επικίνδυνες για τον ίδιο, το κανάλι του, την πολιτική που υπηρετεί πιστά όλα αυτά τα χρόνια και όσους του δίνουν "ψωμί" όλα αυτά τα χρόνια. Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί τόσο μερικούς η Ζ.Κ., τόσο καιρό δε λέμε να βρεθεί κάποιος να τους βάλει στη θέση τους ή να τους ελέγξει, όσους έφαγαν ανεξέλεγκτα; Τώρα που βρέθηκε όντως κάποιος που τους ελέγχει επίμονα, μας πειράζει η επιμονή του;Ως "δικολαβίστικο" καταλαβαίνω το στυλ που διαστρεβλώνει τις απαντήσεις ή που διατυπώνει ύπουλα τις ερωτήσεις για να τις πάει εκεί που θέλει. Εν προκειμένω δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Τώρα για τους βιαστές, κρίνεται μεν ηθικά η επιλογή της, αλλά από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε κατηγορούμενος δικαιούται συνήγορο υπεράσπισης. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον τρόπο που κάποιος κάνει τη δουλειά του με τα εγκλήματα του Κασιδιάρη και κάθε Χρυσαύγουλου που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερο!
Όχι μόνο εδώ αλλά σε όλο τον κόσμο υπάρχουν πληρωμένη διαιτητές, πληρωμένοι δικαστές, πληρωμένοι βουλευτές ..... πληρωμένοι δημοσιογράφοι. Ποιά η απορία;;;
Δυστυχως ο Συριζα ΕΙΝΑΙ η αριστερη (λαθος εννοουμενη) Χρυση Αυγη... Υπηρξαν πολλες φωνες που στο ολοκαυτωμα της Μαρφιν προσπαθουσαν να στρογγυλεψουν τα πραγματα..."Ε μα τι θελανε και οι εργαζομενοι μεσα???"" "Ε, φταινε και τα συστηματα ασφαλειας"...Και ΜΗΝ ξεχναμε οτι το πυροσβεστικο ποιοι το εμποδιζαν??? Μηπως κατι Παμιτες και κατι Συριζαιοι??? (και δεν εννοω οργανωμενα, απλα πολυ πιθανοι υποστηρικτες)Αυτα προσωπικη γνωμη, χωρις να θελω να τσακωθω με κανεναν...Για μενα Συριζα και ΧΑ σχεδον....κυλησε ο τετζερης και βρηκε το καπακι.
πολυ τεκμηριωμενη αποψη...πολλα συγχαρητηρια! μιας και το να μισεις ο,τιδηποτε ειναι διαφορετικο απο το πρωτυπο Αρειου ενω ταυτοχρονα (ω! τι ειρωνεια!) εσυ ο ιδιος απεχεις ετη φωτος, το να τραμπουκιζεις γιατι ετσι σου αρεσει, το να λαικιζεις και να υποτιμας προκλητικοτατα την νοημοσυνη του μεσου ανθρωπου, το να δερνεις κοσμο (οχι τωρα, απο παλια...), το να πιστευεις οτι τα ατομα με ειδικες αναγκες πρεπει να στειρωνονται και οι "κιναιδοι" να μην εχουν δικαιωματα, οτι οι γυναικες ειναι οι αναπαραγωγικες μηχανες της "φυλης" συγκρινεται οντως με ο,τιδηποτε αλλο εχει γεννησει αυτο το αρρωστο πολιτικο συστημα.ναι μανταμ! εχετε δικιο! τι να βγει ο συριζα κυβερνηση, τι η χρυση αυγη...ενα και το αυτο!απλα πληροφοριακα, ο αριστερος και ο αναρχικος κοσμος καταδικασαν το περιστατικο στην Μαρφιν. ακομα πολυ θα ηθελα να ξερω πως βγαλατε συμπερασμα οτι Παμιτες κ Συριζαιοι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εμποδισαν το πυροσβεστικο, οταν αυτο προσπαθουσε να διασχισει δρομους ΓΕΜΑΤΟΥΣ εκατονταδες κοσμο...θα μου πειτε, γιατι παει και κανας αλλος στις πορειες? ποιοι αλλοι θα ηταν? της ΝΔ? σωστα!
το συμπερασμα μου βγαινει απο τις πολλες φωνες που συνδεανε τον "φορεα" με το αντικείμενο. "Να καουν τα μπουρδελα οι τραπεζες, καταρα στο κεφαλαιο, ολοι οι μεγαλονταβατζηδες να πληρωσουν, κλπ κλπ κλπ" Ελα, μην μου πειτε οτι δεν παιχτηκαν τετοιες αποψεις εκεινες τις μερες, και ναι, υποθετω οτι οτι η πλειοψηφια τους δεν ανηκει στον χωρο της δεξιας και του Πασοκ...εχω το δικαιωμα να υποθετω, νομιζω. Και παλι ποτε δεν ειπα οτι αυτο ηταν mainstream ψηφοφοροι της αριστερας, γιατι εχω ψηφισει και εγω Συνασπισμο επι Κωσταντοπουλου, και εκτιμω ακομα βαθυτατα ατομα σαν τον Δραγασακη, και κριμας που ο Τσιπρας ειναι προεδρος. Τολμω να πω οτι δυστυχως η αριστερα καποιες φορες στο προσφατο παρελθον "ακροβατει" μεταξυ θεσμικου και παραβατικου, ακομα και εμεσα, εστω και μειοψηφικα. Να παρω πισω οτι ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ ειναι ενα και το αυτο....ισως τοποθετηθηκα ακραια to make a point...και ουτε εμπιστευομαι τον Πρετεντερη για την ενημερωση μου. Ειναι ομως σωστο να παραδεχτουμε οτι πολλες φορες καμματια του Συριζα (διοτι δεν υπαρχει μεσα μονο μια φωνη) περνανε στην "αντιπερα οχθη"...και μπορω να πω οτι φοβαμαι πως ως αντιδραση στελνουν και πολυ κοσμο στην ΧΑ. Αυτα.
Αγαπητή, είστε εκτός θέματος. Είναι σαν κάτω από παρουσίαση συνταγής για κεφτεδάκια να σχολιάζετε οργισμένη την παρουσία αλογίσιου κρέατος στα "σουηδικά κεφτεδάκια" της ΙΚΕΑ.Τι δουλειά έχει η Μαρφίν (πάλι!) με το εν λόγω δημοσίευμα; Και από πού συνάγετε ακριβώς ότι "κάτι Παμίτες και κάτι Συριζαίοι εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά"; Ήσασταν εκεί ή μήπως το πληροφορηθήκατε από τα έγκυρα δελτία του καναλιού του κ. Πρετεντέρη;Κι αυτό το γράφω διότι το ΠΑΜΕ είχε ολοκληρώσει την πορεία του και είχε αποχωρήσει πολύ νωρίτερα από το γεγονός. Είπαμε, να γράφουμε την άποψή μας, αλλά όχι ό,τι μας κατεβαίνει στο κεφάλι, επειδή η εμπάθειά μας θα ήθελε να είναι έτσι τα πράγματα.[Άτιμη κοινή λογική... Για να σε υπερασπιστώ, γίνομαι απολογητής του κκε και του σύριζα...]
αξιολογη η προσπαθεια του "εγω ειμαι η αληθεια" (και ο πλεον αναξιοπιστος δημοσιογραφος συμφωνα με περσυνο γκαλοπ αλλα και την κοινη λογικη) αλλα δεν τα καταφερε. Το αρθρο του οπου εξομοιωνε τον παιδεραστη ντιντρου με τους 4 ληστες του βελβεντου παραμενει μακραν το αθλιοτερο, ποταποτερο, γελοιωδεστερο. Μπορει και καλυτερα. Προθυμοι αναγνωστες υπαρχουν. Ψηφιζουν μπενι.επι της ουσιας μακαρι να υπηρχε μια κωνσταντοπουλου σε καθε συνοικια. Ποσο καιρο ειχατε να δειτε πολιτικο που να μην μασαει τα λογια της και να ρωταει ευθεως και σταθερα κατι συγκεκριμενο?
Δεν ξέρω κιόλας αν επιτρέπεται ένα σχόλιο που σχετίζεται μόνο έμμεσα με το θέμα, αλά δεν έχω πού αλλού να το ρωτήσω. Ποιο χρυσαύγουλο μόλις δήλωσε στον σκάι ότι τα αμέα πρέπει να στειρώνονται;Περιμένω να γίνει θέμα η δήλωση.
Η Ζωη και ο Ηλιας ξερουν οτι οσο περισσοτερο τους παιζουν τα καναλια, τοσο αυξανονται οι πιθανοτητες να γινουν αυριο αρχηγοι στα κομματα τους.Ξερουν πολυ καλα τι κανουν,τι θελουν και πως θα το πετυχουν.
συγνώμη ,μπορεί να αντιπαθώ τον κασιδιάρη και την κωνσταντοπούλου αλλά εξίσου αντιπαθώ και τον βενιζέλο και τον μαρκογιαννάκη.Μπορεί να έχουν αβρότερο τρόπο συμπεριφοράς αλλά πιο χυδαιους σκοπούς και για αυτό τους αξίζει να συνδιαλέγονται με τη ζωή κασιδιάρη.Τα σχόλια του βενιζέλου που μαθεύτηκαν είναι εμετικά και όπως και στην εκπομπή του χατζηνικολάου που ύψωσε φωνή σε έναν πολίτη έτσι και εδώ δείχνει τι είδους άνθρωπος είναι ..για αυτό όμως δε σχολίασε κανείς ..
Σε μία παλιότερη -κάτι σαν- δημοσκόπηση, ο Πρετεντέρης στο ερώτημα "ποιόν δημοσιογράφο εμπιστεύεστε περισσότερο για την ενημέρωση σας;", είχε βγει τελευταίος με ποσοστό 2%. Πείτε μου εσείς, ποιος από εμάς θα είχε κρατήσει τη θέση του ως επαγγελματίας, όταν η αποτελεσματικότητα στον τομέα του θα ήταν μόνο 2%. Έχουμε δηλαδή έναν δημοσιογράφο που μιλάει, λέει απόψεις που κανείς δεν ασπάζεται, κανείς δε παίρνει στα σοβαρά, και όμως, αυτός ο τύπος χρυσοπληρώνεται για να συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του. Νομίζω ότι μόνο και μόνο από την παραπάνω λεπτομέρεια μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς κάνει ο Πρετεντέρης (και λοιποί), ποιοι είναι οι σκοποί του και τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Αν ποτέ κάτι αλλάξει στη χώρα αυτός και κάποιοι άλλοι θα εμφανίζονται μόνο σε ρεπορτάζ ξένων δικτύων, σε αλλοδαπούς Αυγερόπουλους και λοιπούς, για συνεντεύξεις στις οποίες θα περιγράφουν το ρόλο που έπαιξαν τα χρόνια τα οποία διανύουμε και θα ορκίζονται ότι δεν είχαν ιδέα τι πραγματικά συνέβαινε...
Εγώ παρατηρώ ότι ασχολούμαστε όλοι με μια παράσταση που έχουν στήσει οι "πατέρες του έθνους" παίζοντας ο καθένας τον ρολάκο του σε μια ανούσια επιτροπή που ουδέν αποτέλεσμα θα έχει. Κάθε κόμμα θα βγάλει το δικό του πόρισμα και αυτοί θα ζήσουν καλά κι εμείς σκατά. Υπομονή, μέχρι να αλλάξει ο "νόμος περί (μη) ευθύνης υπουργών" και το ρόλο αυτών των γελοίων επιτροπών αναλάβουν δικαστικοί...
Ο Πρετεντέρης για τους δικούς του λόγους θέλει να ταυτίσει την Αριστερά με την Χρυσή Αυγή. Το προσπαθεί στις εκπομπές του με "τη βία που δεν είναι μαύρη είναι και κόκκινη". Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει κόσμος εκεί έξω που τον επηρεάζει. Είναι τρομακτικό
Η Ζ.Κ πάντως δεν είναι 'αριστερά'. Ανθρωπος που δηλώνει ότι ο μάρτυρας είχε στήσει την επίθεση του τραμπούκου για να μην απαντήσει, δεν είναι αριστερά.
Φλυαρεί μεν ο Πρετεντέρης, σε γενικές γραμμές όμως τα λέει σωστά...Ζωή και Κασιδιάρης εισάγουν στην πολιτική σκηνή δυο πρωτόγνωρα πρότυπα με πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ τους.Το "Ζωή Κασιδιάρη" δεν είναι διόλου ατυχές!Νομίζω ότι είναι οι μόνοι πολιτικοί που, αν τους έβλεπα στον ύπνο μου, θα ήταν σε εφιάλτη... Τέτοιο προνόμιο δεν θα έδινα ούτε στον Μητσοτάκη.
Η Κωνσταντοπούλου είναι πολύ κουραστική ώρες ώρες. Αισθητικά και πολιτικά με ενοχλεί η επιλογή της να πάρει αυτό το ρόλο (ή μήπως είναι επιλογή του κόμματος). Προτιμώ η αριστερά, όπως τη θέλω εγώ προσωπικά, να μην επιννοεί χάριν μιντιακών αναγκών περσόνες τύπου κακός επίμονος γκρινιάρης μπάτσος.Θα ήθελα να ξέρω όμως γιατί ο Πρετεντέρης δεν έχει ξοδέψει τον ίδιο αριθμό λέξεων για να περιγράψει το τέρας-υβρίδιο Άδωνις Κασιδιάρης.Διότι ναι μεν η Κωνσταντοπούλου είναι ενοχλητική, αλλά εδώ και πέντε χρόνια ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι το ίδιο πράγμα στον απόλυτο υπερθετικό. Είναι ένας Κασιδιάρης που αντί να χαστουκίζει διακόπτει, και μια Κωνσταντοπούλου που αντί να μουρμουράει τσιρίζει, με την αντιπαθέστερη τσιρίδα-φωνή του ελληνικού πολιτικού σκηνικού.Ναι, υπάρχουν πολλοί που επινόησαν και ακολουθούν την τακτική της Κωνσταντοπούλου πολύ πριν από αυτήν και για τους οποίους δεν έχει γράψει λέξη ο Πρετεντέρης, επομένως αναλογικά μας χρωστάει τόμους, αν θέλει να λέγεται αντικειμενικός.Στην Κωνσταντοπούλου λοιπόν εξαντλούνται η αντικειμενικότητα, η παρατηρητικότητα και η κριτική διάθεση του Πρετεντέρη (κάτι που υποδεικνύει ότι δεν είναι αυτό που θα λέγαμε ανεξάντλητες).Τέλος, ενώ η Κωνσταντοπούλου με ενοχλεί, τα σεξιστικά σχόλια που κάνουν εναντίον της διάφοροι (και μάλιστα όταν έχουμε άντρες στη Βουλή που γκρινιάζουν πολύ πιο γυναικεία και εμμηνορυσιακά από ό,τι η Κωνσταντοπούλου) με κάνουν να θέλω να την υπερασπιστώ.
Είναι απλό, Άρη. Ο Πρετεντέρης καταλαβαίνει πολύ καλά. Και βρήκε έναν άλλο, πιο εκλεπτυσμένο τρόπο να ταυτίσει υπογείως Σύριζα και Χ.Α., στο πλαίσιο της θεωρίας των δύο άκρων που τόσο τον βολεύει.
και οπως ειναι γνωστο: εαν το ενα ακρο ειναι οι μισανθρωποι εγκληματιες και τα ασπονδυλα που τους στηριζουν ε ειναι τιμη μας να ειμαστε στο αλλο ακρο της ανθρωπιας, της αλληλεγγυης, της ανεκτικοτητας.
Kiki Raft και pagapontisΚαλά, αν ο Πρετεντέρης είναι τσιράκι του Ψυχάρη και γράφει ανοησίες για να εξυπηρετήσει το αφεντικό του, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τα δυο άκρα. Ειδικά αυτό περί ανθρωπιάς,αλληλεγγύης και ανεκτικότητας του pagapontis με συγκλόνησε. Από πότε τα γιαούρτια, τα καδρόνια, οι μούντζες, οι κρεμάλες, οι απειλές και το λιντσάρισμα ονομάζονται ανεκτικότητα και ανθρωπιά;