Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ιρλανδία

Η ανάπτυξη επέστρεψε στην Ιρλανδία Facebook Twitter
4

Η Ιρλανδία προετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή στις αγορές, σημειώνοντας πλέον θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αναθεωρημένους πάντως προς τα κάτω. Η Κεντρική Τράπεζα δίνει ανάπτυξη στο 1,2% για φέτος από το 1,3%, ενώ διατήρησε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη 2,5% το 2014. Παράλληλα η Κεντρική Τράπεζα προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην χαλαρώσει το πρόγραμμα λιτότητας που ακολουθείται από το 2010, οπότε και αναζήτησε βοήθεια.

Παράλληλα η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει αύξηση της απασχόλησης κατά 0,3% σε σύγκριση με το 2012. Την ίδια ώρα όμως επικρίνει την αργή πρόοδο στον τραπεζικό τομέα που ήταν και ο μεγάλος ασθενής, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σε συνέντευξη του σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας Lars Frissel δήλωσε ΌΤΙ Η περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά το πώς θα χρηματοδοτηθεί μια τέτοια κίνηση, εφόσον απαιτηθεί, είναι ένα «ένα ανοιχτό ερώτημα».

Η προσπάθεια της Ιρλανδίας να δοκιμάσει την τύχη της στις διεθνείς αγορές τον περασμένο μήνα διαθέτοντας δεκαετή ομόλογά ήταν επιτυχής αφού κατάφερε να συγκεντρώσει 5 δις ευρώ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ