Σάλος με σχόλιο στην ΕΡΤ ότι ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θύμισε «θεωρητικό του φασισμού»

Σάλος με σχόλιο στην ΕΡΤ ότι ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θύμισε «θεωρητικό του φασισμού» Facebook Twitter
EUROKINISSI/MOTIONTEAM
8

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ και σάλο στο διαδίκτυο προκάλεσε σχόλιο δημοσιογράφου της ΕΡΤ για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος της ενημερωτικής εκπομπής «Δεύτερη Ματιά», Σωτήρης Καψώχας, ανέφερε πως «πιστεύω ότι η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. [...] Ήταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούντσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τη διοίκηση της ΕΡΤ στην οποία κάνει λόγο για καθημερινό εξευτελισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Πολλοί ήταν και οι χρήστες στο Twitter που αντέδρασαν, με κάποιους να ζητούν από τη διοίκηση της ΕΡΤ να παρέμβει.

 

Ακολουθεί η επιστολή της ΝΔ:

«Ανοιχτή επιστολή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προς τους:
Βασίλη Κωστόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ
Βασίλη Ταλαμάγκα, εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ.
Παναγιώτη Τσούτσια, Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Δεύτερη Ματιά" ακούστηκαν σήμερα μεταξύ άλλων τα εξής:

"Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι".

Τα παραπάνω τα ανέφερε επί λέξει ο κ. Σωτήρης Καψώχας που είναι ένας εκ των κεντρικών παρουσιαστών της εκπομπής.

Θα το επαναλάβουμε για τελευταία φορά: Τη δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι κ. Κωστόπουλος, Ταλαμάγκας και Τσούτσιας έχουν την πλήρη ευθύνη να διασφαλίσουν όσα επιτάσσει το Σύνταγμα για την αποστολή της.

Ενημερώνουμε τους τρεις προαναφερθέντες, όπως και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά που τους διόρισε, ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον καθημερινό εξευτελισμό που προκαλούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Υ.Γ Η ανοιχτή επιστολή αυτονοήτως απευθύνεται και στην ηγεσία του Ε.Σ.Ρ. που εκ του Συντάγματος έχει την ευθύνη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Η απάντηση της ΕΡΤ 

«Σε απάντηση της ανοικτής επιστολής της ΝΔ, επισημαίνονται τα εξής:

Η ΕΡΤ δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό, είτε είναι συνεργαζόμενοι.

Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι τόσο οι παρουσιαστές όσο και οι καλεσμένοι των ενημερωτικών εκπομπών εκφράζουν απολύτως προσωπικές απόψεις, που δεν υπαγορεύονται καθ' οιονδήποτε τρόπο από την ΕΡΤ.

Ας σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο ίδιος ο δημοσιογράφος προέβη σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων».

TV & Media
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΤΖΙΜΙ ΚΙΜΕΛ

TV & Media / Τζίμι Κίμελ κατά Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Την έστειλαν στην Ελλάδα για να γλιτώσει η οικογένεια Τραμπ»

«Ξέρετε, είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που την παράτησαν τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ όσο και ο Ντόναλντ Τραμπ. Έφαγε διπλή χυλόπιτα από τους Τραμπ, κι αυτό πρέπει να πονάει» σχολίασε ο Τζίμι Κίμελ
THE LIFO TEAM
Το BBC ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και τις απόψεις τηςγια τα τρανς δικαιώματα

TV & Media / Το BBC ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και τις απόψεις της για τα τρανς δικαιώματα

Η ζωή και η αμφιλεγόμενη δημόσια πορεία της δημιουργού του «Χάρι Πότερ» γίνονται ντοκιμαντέρ δύο επεισοδίων, που θα εξετάζει τόσο την τεράστια λογοτεχνική επιτυχία της όσο και τις συγκρούσεις γύρω από τις απόψεις της.
THE LIFO TEAM
New York Times, Economist και AFP ενώνουν δυνάμεις κατά της δωρεάν χρήσης των άρθρων τους από την AI

TV & Media / New York Times, Economist και AFP ενώνουν δυνάμεις κατά της δωρεάν χρήσης των άρθρων τους από την AI

Περισσότεροι από 40 εκδοτικοί οργανισμοί προσχωρούν σε διεθνή συμμαχία που επιδιώκει να ελέγξει τη χρήση δημοσιογραφικού περιεχομένου από την τεχνητή νοημοσύνη και να καθιερώσει κοινούς κανόνες αδειοδότησης.
THE LIFO TEAM