Ο Δαλάι Λάμα παίρνει θέση για το προσφυγικό: Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους

Ο Δαλάι Λάμα παίρνει θέση για το προσφυγικό: Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους Facebook Twitter
28

«Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Δαλάι Λάμα, σημειώνοντας πως οι πρόσφυγες θα πρέπει εν ευθέτω χρόνω να επιστρέψουν στα σπίτια τους «για να ανοικοδομήσουν τις χώρες τους».

Μιλώντας σε ένα συνέδριο στο Μάλμε της Σουηδίας, που φιλοξενεί μια σημαντική κοινότητα μεταναστών, ο Δαλάι Λάμα υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι η Ευρώπη είναι «ηθικά υπεύθυνη» σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας «σε έναν πρόσφυγα η ζωή του οποίου απειλείται πραγματικά». 

«Δεχτείτε τους, βοηθήστε τους, εκπαιδεύστε τους... Αλλά στο τέλος, θα πρέπει να αναπτύξουν τη δική τους χώρα», είπε ο πνευματικός ηγέτης του Θιβετιανού Βουδισμού.

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους», συνέχισε ο 83χρονος Δαλάι Λάμα, εκτιμώντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν στους πρόσφυγες να καταλάβουν ότι τελικά θα πρέπει να ασχοληθούν με το μέλλον της δικής τους χώρας και να βοηθήσουν στην ανάπτυξή της.

Ο Δαλάι Λάμα εγκατέλειψε το 1959 το Θιβέτ και ζει εξόριστος στην Ινδία, μετά την καταστολή της εξέγερσης στη χώρα του από τις κινεζικές δυνάμεις. Το 1989 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM