Μια φωτογραφία και μια δήλωση του Τραμπ για την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου προκαλούν οργή

Μια φωτογραφία και μια δήλωση του Τραμπ για την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου προκαλούν οργή Facebook Twitter
2

Οι επικριτές του Τραμπ βρήκαν σήμερα έναν ακόμη λόγο να σχολιάσουν τον πρόεδρο καθώς μια φωτογραφία του, αλλά και μια παλιότερη δήλωσή του έχουν επισκιάσει την ημέρα μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου.

Δεκαεπτά χρόνια μετά τις επιθέσεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ τίμησε σήμερα στην πόλη Σάνκσβιλ τους ήρωες της πτήσης 93 οι οποίοι άλλαξαν τον ρου της ιστορίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε το θάρρος αυτών των ανδρών και των γυναικών, μετά την τελετή στη διάρκεια της οποίας διαβάστηκαν τα ονόματα των επιβατών και των μελών του πληρώματος, ένα προς ένα. Παρόντες ήταν και πολλοί συγγενείς των θυμάτων.

Σ' αυτούς τους λόφους της Πενσιλβάνιας, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ουάσινγκτον, συνετρίβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 το ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη που είχαν καταλάβει οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα. Οι επιβάτες της πτήσης αυτής ενημερώθηκαν από τα τηλέφωνά τους για τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους για να μην φτάσει στον στόχο του, την πρωτεύουσα.

Ο Τραμπ, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μελάνια, εγκαινίασε τον Πύργο των Φωνών, ένα μνημείο ύψους περίπου 30 μέτρων. Ο πύργος περιλαμβάνει 40 καμπάνες –μία για κάθε θύμα της πτήσης 93– οι οποίες αλλάζουν ήχο, ανάλογα με την ένταση και την κατεύθυνση του ανέμου.

Ωστόσο ο φακός τον κατέγραψε κατά την άφιξή του σε μια στάση που για πολλούς ήταν απρεπής. Πολλοί σχολίασαν πως η χειρονομία και η γκριμάτσα του ήταν ανάρμοστες ενώ όδευε σε μια τόσο σημαντική τελετή.

Κάποιοι λένε πάντως πως ο Τραμπ έχει κάνει και χειρότερα ως προς τη στάση του απέναντι στην τραγωδία και σήμερα, μια παλιότερη δήλωσή του, έχει γίνει viral.

Μετά την κατάρρευση των δίδυμων πύργων, ο Τραμπ είχε μιλήσει σε ραδιοφωνική εκπομπή και το μόνο που φαινόταν να θέλει να τονίσει ήταν πως το δικό του κτίριο ήταν ξανά το ψηλότερο στη Νέα Υόρκη.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM