Μια φωτογραφία και μια δήλωση του Τραμπ για την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου προκαλούν οργή

Μια φωτογραφία και μια δήλωση του Τραμπ για την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου προκαλούν οργή Facebook Twitter
2

Οι επικριτές του Τραμπ βρήκαν σήμερα έναν ακόμη λόγο να σχολιάσουν τον πρόεδρο καθώς μια φωτογραφία του, αλλά και μια παλιότερη δήλωσή του έχουν επισκιάσει την ημέρα μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου.

Δεκαεπτά χρόνια μετά τις επιθέσεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ τίμησε σήμερα στην πόλη Σάνκσβιλ τους ήρωες της πτήσης 93 οι οποίοι άλλαξαν τον ρου της ιστορίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε το θάρρος αυτών των ανδρών και των γυναικών, μετά την τελετή στη διάρκεια της οποίας διαβάστηκαν τα ονόματα των επιβατών και των μελών του πληρώματος, ένα προς ένα. Παρόντες ήταν και πολλοί συγγενείς των θυμάτων.

Σ' αυτούς τους λόφους της Πενσιλβάνιας, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ουάσινγκτον, συνετρίβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 το ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη που είχαν καταλάβει οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα. Οι επιβάτες της πτήσης αυτής ενημερώθηκαν από τα τηλέφωνά τους για τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους για να μην φτάσει στον στόχο του, την πρωτεύουσα.

Ο Τραμπ, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Μελάνια, εγκαινίασε τον Πύργο των Φωνών, ένα μνημείο ύψους περίπου 30 μέτρων. Ο πύργος περιλαμβάνει 40 καμπάνες –μία για κάθε θύμα της πτήσης 93– οι οποίες αλλάζουν ήχο, ανάλογα με την ένταση και την κατεύθυνση του ανέμου.

Ωστόσο ο φακός τον κατέγραψε κατά την άφιξή του σε μια στάση που για πολλούς ήταν απρεπής. Πολλοί σχολίασαν πως η χειρονομία και η γκριμάτσα του ήταν ανάρμοστες ενώ όδευε σε μια τόσο σημαντική τελετή.

Κάποιοι λένε πάντως πως ο Τραμπ έχει κάνει και χειρότερα ως προς τη στάση του απέναντι στην τραγωδία και σήμερα, μια παλιότερη δήλωσή του, έχει γίνει viral.

Μετά την κατάρρευση των δίδυμων πύργων, ο Τραμπ είχε μιλήσει σε ραδιοφωνική εκπομπή και το μόνο που φαινόταν να θέλει να τονίσει ήταν πως το δικό του κτίριο ήταν ξανά το ψηλότερο στη Νέα Υόρκη.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ