Στηρίζει την Σερένα Γουίλιαμς, που κατήγγειλε σεξισμό, η παγκόσμια ομοσπονδία του γυναικείου τένις

Στηρίζει την Σερένα Γουίλιαμς, που κατήγγειλε σεξισμό, η παγκόσμια ομοσπονδία του γυναικείου τένις Facebook Twitter
EPA
5

Στο πλευρό της Σερένα Γουίλιαμς, που κατήγγειλε σεξισμό εις βάρος της από τον διαιτητή του τελικού του US Open, στάθηκε η παγκόσμια ομοσπονδία του γυναικείου τένις. 

Ο εκτελεστικός διευθυντής της WTA, Στιβ Σάιμον, ανέφερε πως ο διαιτητής έδειξε άλλο επίπεδο ανοχής στο ξέσπασμα της Γουίλιαμς στον τελικό του Σαββάτου, από ότι θα έκανε αν είχε απέναντι του έναν άντρα. 

Η Γουίλιαμς δέχτηκε διάφορες ποινές επειδή θεωρήθηκε πως λάμβανε οδηγίες από τον προπονητή της την ώρα του αγώνα και επειδή αποκάλεσε τον διαιτητή κλέφτη. Για αυτή της την ενεργεία τιμωρήθηκε με απώλεια ενός game από τον διαιτητή, μια ιδιαίτερα αυστηρή απόφαση.  Τελικά ηττήθηκε στον τελικό από την Νάομι Οζάκα. 

Ο Σάιμον είπε πως η τιμωρία του ενός game ήταν «σεξιστική». 

«Η WTA πιστεύει πως δεν πρέπει να υπάρχει διαφορά στα επίπεδα ανοχής που δείχνονται σε άντρες και γυναίκες, όταν εκφράζουν τα συναισθήματα τους την ώρα του αγώνα. Δεν πιστεύουμε πως αυτό συνέβη το Σάββατο». ανέφερε. 

Επίσης η επικεφαλής της ομοσπονδίας τένις των ΗΠΑ, η οποία διοργανώνει το US Open είπε πως «οι άντρες γκρινιάζουν όλη την ώρα στους διαιτητές και δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν υπάρχει ισότητα στο πως αντιμετωπίζονται οι γυναίκες που διαμαρτύρονται στους διαιτητές σε σχέση με τους άντρες» ανέφερε η Κατρίνα Άνταμς. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ