Ποτέ μην ξεχνάτε αυτόν τον κανόνα πριν τραβήξετε καζανάκι στην τουαλέτα

Ποτέ μην ξεχνάτε αυτόν τον κανόνα πριν τραβήξετε καζανάκι στην τουαλέτα Facebook Twitter
6

Όταν τελειώσετε με την τουαλέτα, κλείνετε το καπάκι της πριν τραβήξετε καζανάκι; Η απάντηση θα μπορούσε να καθορίσει εάν υπάρχουν ή όχι βακτήρια στο μπάνιο σας, στο σαπούνι σας, στις πετσέτες σας, ακόμη και στην οδοντόβουρτσα σας.

Όταν τραβάτε καζανάκι, το νερό στη λεκάνη της τουαλέτας αναμιγνύεται με τα περιττώματα και τα ούρα και μικροσκοπικά σωματίδια αυτού του μείγματος εκτοξεύονται στον αέρα. 

Αν δεν κλείσετε το καπάκι στην τουαλέτα όλη αυτό το αόρατο «νέφος» θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε κοντινά αντικείμενα στο μπάνιο σας, σύμφωνα με την ανασκόπηση των μελετών που παρουσιάστηκαν το 2013 και οι οποίες πρόσφατα επανεμφανίστηκαν, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να ενημερωθεί εκ νέου.

Τα σταγονίδια θα μπορούσαν να περιέχουν ίχνη επιβλαβών βακτηριδίων όπως το Shigella, το E coli, το C difficile - όλα  μπορούν να επιβιώσουν για μήνες, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι συντάκτες της μελέτης διατύπωσαν ότι το καζανάκι της τουαλέτας μπορεί να βοηθήσει στην εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, αν και το θέμα χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

Το 2016, σε συνέντευξη στο Business Insider, ο Philip Tierno, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, είπε ότι τα σωματίδια μπορούν να φτάσουν ακόμη και σε 4 μέτρα ύψος όταν δεχθούν την ορμή του νερού στο καζανάκι. Από εκεί μετά απλώνονται σε όλο το μπάνιο σας...

Ευτυχώς, η λύση είναι απλή: Κλείστε το καπάκι της τουαλέτας πριν τραβήξετε καζανάκι. Εάν βρίσκεστε σε ένα κοινόχρηστο μπάνιο όπου η τουαλέτα δεν έχει καπάκι, λάβετε υπόψη τις συμβουλές του Tierno και την ώρα που τραβάτε το καζανάκι φροντίστε να έχετε ήδη ανοίξει την πόρτα, να είστε ντυμένοι και να βγείτε άμεσα από το χώρο.

Με πληροφορίες από popularmechanics.com

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Πόσοι άραγε διαβάζουν αυτό το άρθρο σαν και εμένα και σκέφτονται " ποιο καζανάκι; Έχει χαλάσει εδώ και καιρό και δεν το φτιάχνω γιατί δεν υπάρχει μία"
Μία απορία. Κι αν κλείνουμε το καπάκι, δεν πάνε όλα τα βακτήρια στην εσωτερική πλευρά του καπακιού πάνω στην οποία ακουμπάμε την πλάτη μας όταν καθόμαστε στην τουαλέτα; Δεν υπάρχει σωτηρία!
Τόσα χρόνια φουρναρης, το να ακουμπήσω την πλάτη μου στο καπάκι δε το είχα σκεφτεί ούτε ως ενδεχόμενο XDΔιαβλεπω επιχειρηματικη ιδέα με αποσπωμενη ανατομικη πλάτη τουαλέτας!