Απέκλεισε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit η Τερέζα Μέι

Απέκλεισε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit η Τερέζα Μέι Facebook Twitter
(EPA)
1

H Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απέκλεισε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε., λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν «μια προδοσία της δημοκρατίας και της εμπιστοσύνης». 

Το βρετανικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει την τελική συμφωνία για το Brexit τον Οκτώβριο. Η καμπάνια «The People's Vote» ζητά ένα δεύτερο δημοψήφισμα που να αφορά τους όρους του Brexit. 

Η Μέι έγραψε χτες στην Telegraph πως δε θα υποχωρήσει «σε αυτούς που θέλουν να ξανανοίξουν όλη τη συζήτηση με ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Το να θέσουμε ξανά την ερώτηση θα ήταν μια θλιβερή προδοσία της δημοκρατίας μας. Και μια προδοσία της εμπιστοσύνης». 

Η Μέι παραδέχτηκε πως εκκρεμεί ακόμα αρκετή δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους εταίρους της στην Ε.Ε. 

«Θέλουμε να φύγουμε με μια καλή συμφωνία και έχουμε την πεποίθηση πως μπορούμε να το πετύχουμε. Αλλά φυσικά υπάρχουν ακόμα πολλές διαπραγματεύσεις να γίνουν. Είναι δείγμα ευθύνης πως ξοδέψαμε χρόνο το καλοκαίρι για να προετοιμαστούμε και για το ενδεχόμενο της αποχώρησης χωρίς συμφωνία, το ίδιο έχει κάνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε κάποιους τομείς υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις και για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ε.Ε. Αλλά θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε έτοιμοι και για αποχώρηση χωρίς συμφωνία, αν χρειαστεί», τόνισε.  

Τα σχόλια της Μέι έρχονται λίγο καιρό αφότου η καμπάνια που επιθυμεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα εξασφάλισε υποστήριξη και οικονομική χρηματοδότηση από σημαντικούς παράγοντες. 

 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM