Τρίκαλα: Η πρώτη ελληνική πόλη με τεχνολογία 5G

Τρίκαλα: Η πρώτη ελληνική πόλη με τεχνολογία 5G Facebook Twitter
3

Τον περασμένο Μάρτιο ο δήμος Τρικκαίων, έγινε ο πρώτος δήμος της Ελλάδας, με τεχνολογία 5G.

Τότε, στο Δημαρχείο Τρικκαίων υπογράφτηκε προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον δήμο, τη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την e-trikala ΑΕ, προκειμένου το επόμενο διάστημα να υλοποιηθούν όλα τα έργα και τα Τρίκαλα να αποτελέσει πόλη πρότυπο και σε αυτόν τον τομέα.

Συγκεκριμένα, η πόλη των Τρικάλων σταδιακά, μετατρέπεται σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready. Αυτό παίρνει «σάρκα και οστά» με την εκπόνηση μελέτης και την εφαρμογή πιλοτικού έργου δωρεάν εγκατάστασης πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη των Τρικάλων.

Οι λύσεις τις οποίες θα προσφέρει στους πολίτες, όπως αναφέρεται, ονομάζονται «Λύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» και αφορούν σε «έξυπνη» στάθμευση «έξυπνο» φωτισμό, ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, συλλογή και ανάλυση δεδομένων, λύσεις εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων.

Σήμερα μετά από τέσσερις μήνες, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, «βρισκόμαστε μπροστά στα δύο επόμενα βήματα. Το πρώτο, η επίλυση ορισμένων νομικών ζητημάτων ως προς το φάσμα. Αυτά, τα επιλύει το υπουργείο. Το δεύτερο, ο στόχος του δήμου Τρικκαίων και εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, που υλοποιεί το project στον δήμο μας, να δρομολογήσουμε μια ευρείας κλίμακας, μόνιμη εφαρμογή, και όχι μιας μικρή έκτασης πιλοτική δράση».

Τέλος να σημειωθεί ότι οι δράσεις για το δίκτυο 5G και τους «έξυπνους κάδους» στα Τρίκαλα, παρουσιάστηκαν τον περασμένο μήνα, ως καλή πρακτική από την Ελλάδα, στο Φόρουμ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη - High Level Political Forum 2018/ Agenda 2030, που πραγματοποιήθηκε στον ΟΗΕ.

Σε παράλληλη εκδήλωση/workshop με θέμα το σχεδιασμό «βιώσιμων και έξυπνων», σύγχρονων πόλεων - «Shaping smarter and more sustainable cities: Striving for sustainable development goals» ο δήμος Τρικκαίων παρουσιάστηκε από την εκπρόσωπο της γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, επικεφαλής του Τμήματος Ευρυζωνικότητας, Σοφία Παπαθανασοπούλου.

Τα Τρίκαλα με το 5G και το Internet of Things (μέσω των «έξυπνων κάδων») απετέλεσαν παράδειγμα για τα όσα προωθεί η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα σε επίπεδο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και τεχνολογίας.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Φωτοβολίδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Ελλάδα / Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Αθήνα: Φωτοβολίδες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω κεντρικών οδών, πραγματοποιώντας μια συμβολική στάση έξω από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, προτού καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό, την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Ελλάδα / Δολοφονία στη Σκύδρα: «Είχε φαντασιώσεις ότι του έκανε ζημία, τον έβριζε» λένε συγγενείς του δράστη

Οι διαφορές των δύο ανδρών σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν χρόνιες και για αυτό η οικογένεια του 72χρονου ήταν εξαρχής ανήσυχη μετά την εξαφάνισή του - Τι υποστηρίζει η κόρη του θύματος
LIFO NEWSROOM
Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Ελλάδα / Oπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στην Καισαριανή

Μεταξύ των πυρομαχικών που εντοπίστηκαν ήταν δύο μοχλοί απελευθέρωσης χειροβομβίδας, μια αμυντική χειροβομβίδα, διάφορα οξειδωμένα εξαρτήματα από όπλα, φυσσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
LIFO NEWSROOM