ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαψεύδουν τον Κασιδιάρη για την αίτηση άρσης της ασυλίας του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαψεύδουν τον Κασιδιάρη για την αίτηση άρσης της ασυλίας του Facebook Twitter
9

Με σημερινή τους ανακοίνωση οι συνήγοροι του θύματος στην υπόθεση για την οποία επρόκειτο να δικαστεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασσιδιάρης, διαλύουν τον μύθο που φέρει τον βουλευτή να έχει καταθέσει αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας από τις 12 Ιουλίου. 

Συγκεκριμένα αναφέρουν: 

"... Ο κ. Κασιδιάρης αφού πολλάκις τοποθετήθηκε δημοσίως υπέρ της εν γένει κατάργησης του θεσμού της βουλευτικής ασυλίας, εν τέλει αιτήθηκε την άρση της δικής του ασυλίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, μόλις δύο εργάσιμες ημέρες πριν τη δίκη του, ενώ το προγενέστερο αίτημά του προς τον Πρόεδρο της Βουλής δεν έχει έννομες συνέπειες."

 Οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου της Χ.Α επανήλθαν πρόσφατα στην δημοσιότητα μετά και το άρθρο του Guardian που αναφέρεται στο πρόσωπο του. Ωστόσο για ακόμη μία φορά φαίνεται ότι οι "φωνές" του κόμματος και των υποστηρικτών του για το αβάσιμο των κατηγοριών που περιέχει το άρθρο, ήταν απλά για "τα μάτια του κόσμου". Εν αναμονή λοιπόν της απάντησης, που είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αργήσει να έρθει.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση: 

Εξ αφορμής του ενημερωτικού δελτίου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, σχετικά με την ποινική υπόθεση με κατηγορούμενο το βουλευτή κ. Κασιδιάρη και με αντικείμενο τη ληστεία σε βάρος του εντολέα μας δόκτορος Κωνσταντίνου Διαλυνά, που έλαβε χώρα στις 24.10.2007 στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

 

 Όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία όπου κατοχυρώνεται συνταγματικώς η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, ο κ. Κασιδιάρης, όπως και κάθε άλλος πολίτης,  φέρεται ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος για το αδίκημα της ληστείας, όχι επειδή έτσι αποφάσισε η εκτελεστική εξουσία ή οποιοσδήποτε πολιτικός φορέας, αλλά επειδή η δικαιοσύνη και εν προκειμένω ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών έκρινε, κατόπιν της διεξαγωγής ενδελεχούς τακτικής ανάκρισης, ότι βάσει των στοιχείων της δικογραφίας υπάρχουν στην περίπτωση του σοβαρές ενδείξεις ενοχής που καθιστούν αναγκαία την παραπομπή του ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών για τα κακουργήματα προκειμένου να δικαστεί για την επίδικη αξιόποινη πράξη εις βάρος του εντολέα μας.

 

 Μεταξύ των μαρτύρων του κατηγορητηρίου, που συνετάγη από τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα μέλος ή εκπρόσωπος πολιτικού κόμματος, αλλά καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Συγκλήτου αυτού, η οποία εξερχόμενη από το χώρο εργασίας της έγινε αυτόπτης μάρτυρας του βίαιου, επιδίκου συμβάντος.

 

 Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 83 του Κανονισμού Εργασιών της Βουλής των Ελλήνων, κάθε βουλευτής, από την ημερομηνία της εκλογής του, χαίρει ασυλίας, η οποία αίρεται από την Ολομέλεια της Βουλής, στην περίπτωση που το αδίκημα είναι άσχετο με την πολιτική δραστηριότητα του κατηγορουμένου και η διώξη του δεν υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα. Οι αιτήσεις της εισαγγελικής αρχής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας, αφού ελεγχθούν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υποβάλλονται στη Βουλή δια του Υπουργού Δικαιοσύνης. Οι αιτήσεις αυτές αμέσως μετά την υποβολή τους παραπέμπονται από τον Πρόεδρο της Βουλής στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Η Επιτροπή, αφού ακούσει τον Βουλευτή του οποίου ζητείται η άρση της ασυλίας, ερευνά εάν η πράξη για την οποία ζητείται αυτή συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Βουλευτή ή η δίωξη υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και σε αντίθετη περίπτωση εισηγείται την άρση της ασυλίας. Οι αιτήσεις για την άρση της βουλευτικής ασυλίας εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής μετά την υποβολή της έκθεσης της Επιτροπής.

 

 Στην προκειμένη περίπτωση, ο κ. Κασιδιάρης αφού πολλάκις τοποθετήθηκε δημοσίως υπέρ της εν γένει κατάργησης του θεσμού της βουλευτικής ασυλίας, εν τέλει αιτήθηκε την άρση της δικής του ασυλίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, μόλις δύο εργάσιμες ημέρες πριν τη δίκη του, ενώ το προγενέστερο αίτημά του προς τον Πρόεδρο της Βουλής δεν έχει έννομες συνέπειες.

 

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Κλειώ Παπαπαντολέων - Μαρίνα Δαλιάνη

                                                              

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ