Στις αγροτικές φυλακές Βόλου μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας - Σε δύο χρόνια ενδέχεται να αποφυλακιστεί

Στις αγροτικές φυλακές Βόλου μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας - Σε δύο χρόνια ενδέχεται να αποφυλακιστεί Facebook Twitter
26

Στις αγροτικές φυλακές Βόλου μεταφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής ο καταδικασμένος τρομοκράτης και πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με βάση τη νομοθεσία, για τη μεταγωγή κρατουμένου σε αγροτική φυλακή (που ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή φυλακή) πρέπει να προηγηθεί αίτηση του ενδιαφερομένου κρατουμένου.

Στις αγροτικές φυλακές του Βόλου όπου οι κρατούμενοι διαβιούν, όπως προβλέπει ο νόμος, σε συνθήκες «ανοικτής» φυλακής δηλαδή εργάζονται και κυκλοφορούν μέσα σε μεγάλη έκταση καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε αγροτικές φυλακές έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου όπως ο Κορυδαλλός.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», με τα τωρινά δεδομένα, σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα θα είναι δυνατή η αποφυλάκισή του.

Υπενθυμίζεται ότι το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν έχει καταδικαστεί για σειρά δολοφονιών σε 16 φορές ισόβια.

Η μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. κ. @atsipras , την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί & οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα, κυνισμό & συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;»

Ελλάδα
26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ