ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πολίτης έκανε άνω-κάτω το δήμο για να ασπαστεί το «Μακαρονοτέρας»

Πολίτης έκανε άνω-κάτω το δήμο για να ασπαστεί το «Μακαρονοτέρας» Facebook Twitter
44

Άνω-κάτω έγινε ο Δήμος Αθηναίων από το επίμονο αίτημα δημότη, ο οποίος ζήτησε να αλλάξουν τα στοιχεία του, διότι άλλαξε θρησκευτικές πεποιθήσεις και ασπάστηκε την «Εκκλησία του Μακαρονοτέρατος».

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, όλη η ιεραρχία του δήμου αναγκάστηκε να ασχοληθεί με το αίτημα του πολίτη, ακόμη και ο Συμπαρασταστάτης του Δημότη αλλά και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το πρόβλημα ήταν η ερμηνεία του νόμου αφού ενώ ο πολίτης είχε πάρει το οκ από τη διεύθυνση Ετεροδόξων του υπουργείου για οποιαδήποτε μεταβολή στο θρήσκευμα του, η υπάλληλος του δήμου αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει. Η άρνηση αυτή οδήγησε τον πολίτη να την καταγγείλει για «εξαιρετικά εριστική συμπεριφορά» .

Την υπόθεση ανέλαβε τελικό ο γραμματέας του δήμου που ξεκίνησε αλληλογραφία με το υπουργείο, σχετικά με τι σημαίνει «θρησκευτικές πεποιθήσεις» και τι «γνωστή θρησκεία», όροι που αναφέρονται στο άρθρο 13 του Συντάγματος.

Οι ερμηνείες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η θρησκευτική ελευθερία είναι θέμα αυτοκαθορισμού. Όμως σε διοικητικό επίπεδο η «Εκκλησία του Μακαρονοτέρατος» δεν μπορεί να θεωρηθεί «γνωστή θρησκεία», αφού δεν της έχει δοθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ευκτηρίου οίκου.

Από την πλευρά του ο Συμπαραστάτης του Δημότη φέρεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η υπηρεσία «είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στη μεταβολή της αναγραφής του θρησκεύματος»

44

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια