«Επίσκεψη αστραπή» του Τσίπρα στο Μάτι - Δεν το κάλυψε ζωντανά ούτε η ΕΡΤ

«Επίσκεψη αστραπή» του Τσίπρα στο Μάτι - Δεν το κάλυψε ζωντανά ούτε η ΕΡΤ Facebook Twitter
EUROKINISSI
33

Το Μάτι Αττικής που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά της προηγούμενης Δευτέρας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού δεν είχε προηγουμένως ανακοινωθεί, ούτε καλύφθηκε από την κρατική τηλεόραση.

«Επίσκεψη αστραπή» του Τσίπρα στο Μάτι - Δεν το κάλυψε ζωντανά ούτε η ΕΡΤ Facebook Twitter

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ εκ των υστέρων, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλίες με πυροσβέστες, τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, κατοίκους της περιοχής και μηχανικούς που εργάζονται στα σημείο της φωτιάς, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία των έργων για την αποκατάσταση των καταστροφών.

Ο πρωθυπουργός έγραψε σχετικά με την επίσκεψη στο Twitter: « Επισκέφθηκα σήμερα το τόπο της τραγωδίας. Συνομίλησα με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. Ανείπωτη θλίψη μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης».

 Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού.

«Επίσκεψη αστραπή» του Τσίπρα στο Μάτι - Δεν το κάλυψε ζωντανά ούτε η ΕΡΤ Facebook Twitter

  

Η φωτιά στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 88 άτομα με τον αριθμό των αγνοούμενων να διαμορφώνεται στους 25. Σημειώνεται πως οι σοροί που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί είναι περισσότερες από τους αγνοούμενους. 

«Επίσκεψη αστραπή» του Τσίπρα στο Μάτι - Δεν το κάλυψε ζωντανά ούτε η ΕΡΤ Facebook Twitter

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 16:49 μ.μ στο Νταού Πεντέλης και πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος στις 18:18 μ.μ, κατέκαψε περισσότερα από 12.600 στρέμματα γης. 

Ανάμεσα στα καμένα τμήματα είναι τόσο δασικές εκτάσεις όσο και οργανωμένοι οικισμοί. 

«Επίσκεψη αστραπή» του Τσίπρα στο Μάτι - Δεν το κάλυψε ζωντανά ούτε η ΕΡΤ Facebook Twitter

«Επίσκεψη αστραπή» του Τσίπρα στο Μάτι - Δεν το κάλυψε ζωντανά ούτε η ΕΡΤ Facebook Twitter

Ελλάδα
33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ελλάδα / Ποια είναι η Άννα Στρατινάκη: Το βιογραφικό και η πορεία της υποδιοικήτριας που παραιτήθηκε

Η παραίτησή της έρχεται λίγο μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης Παναγόπουλου για υπεξαίρεση χρημάτων και την εμπλοκή του συζύγου της, αν και η ίδια στην επιστολή της αναφέρει πως παραιτείται «για οικογενειακούς λόγους υγείας»
THE LIFO TEAM
ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Γιάννης Παναγόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης» – Τι έδειξε η έρευνα για τις εταιρείες «οχήματα»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος και έξι πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, φέρονται σύμφωνα με την έρευνα, να υπεξαίρεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΤΟ

Ελλάδα / Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη του αξιωματικού - Έδινε πληροφορίες για ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM