Μπουτάρης: «Πάρκινγκ μόνο μέσω κινητού ή ίντερνετ»

Μπουτάρης: «Πάρκινγκ μόνο μέσω κινητού ή ίντερνετ» Facebook Twitter
22

Το ξήλωμα των παρκόμετρων προκειμένου οι οδηγοί να αγοράζουν το χρόνο πάρκιν στους δρόμους της πόλης μέσω κινητού ή ίντερνετ ανακοίνωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης του Ινστιτούτου Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) που αφορούν την εγκατάσταση του νέου συστήματος. Βάσει του νέου συστήματος, κάθε οδηγός θα έχει ένα προσωπικό κωδικό τον οποίο θα πληκτρολογεί και θα ανανεώνει τον χρόνο στάθμευσης πληρώνοντας  το ποσό που του αναλογεί.

«Θα δημιουργήσουμε ένα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης όμοιο μ' αυτό άλλων ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο κ.Μπουτάρης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε μεγάλες αντιδράσεις γιατί ο καθένας πιστεύει ότι μπορεί να παρκάρει όπου θέλει χωρίς κόστος».

Όπως είπε δε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Καπόν το υπάρχον σύστημα με τα παρκόμετρα δεν προχωρούσε καθώς είτε τα μισά παρκόμετρα δεν λειτουργούσαν, είτε επιτήδειοι είχαν φροντίσει να τα καταστρέψουν, με αποτέλεσμα να είναι ελάχιστα τα έσοδα του δήμου.

«Με το νέο σύστημα η χρέωση θα γίνεται ανά λεπτό. Γιατί αν κάποιος παρκάρει 15' λεπτά να χρεωθεί όλη την ώρα; Το σύστημα θα επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και σύμφωνα με τη μελέτη θα βελτιωθεί κατά 20% το κυκλοφοριακό. Θα σχεδιαστούν ειδικές θέσεις για τους επισκέπτες, ενώ θα υπάρχουν και θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους χωρίς χρέωση», είπε ο κ.Καπόν.

Η λειτουργία του νέου συστήματος αναμένεται στις αρχές του 2014 με την ώρα να χρεώνεται από 1,7 έως 2 ευρώ, ενώ θα συσταθεί Σώμα Ελεγκτών για τους παραβάτες.

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ