Δικαστήριο αρνείται να εκδώσει διαζύγιο σε διαφυλικό άντρα

Δικαστήριο αρνείται να εκδώσει διαζύγιο σε διαφυλικό άντρα Facebook Twitter
2
Δικαστήριο αρνείται να εκδώσει διαζύγιο σε διαφυλικό άντρα Facebook Twitter

Ένας δικαστής από την Αριζόνα των ΗΠΑ αρνήθηκε να επικυρώσει την αίτηση διαζυγίου του διαφυλικού Thomas Beatie, που είχε γεννήσει τρία παιδιά.

Η αιτία, σύμφωνα με το BBC είναι ότι δικαστήριο έκρινε πως ο διαφυλικός άντρας δεν έχει επαρκή στοιχεία για να αποδείξει ότι όταν παντρεύτηκε ήταν άντρας.


Το 2008, ο Beetie γέννησε το πρώτο από τα τρία του παιδιά, καθώς η γυναίκα του αντιμετώπιζε προβλήματα γονιμότητας και έτσι ο ίδιος είχε αποφασίσει να κρατήσει τα γυναικεία αναπαραγωγικά του όργανα.

Ο Ryan Gordοn, που εκπροσωπεί τον Βeetie στο δικαστήριο ανέφερε ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αιφνιδιαστική, καθώς ο πελάτης του ήλπιζε ότι θα μπορούμε να παντρευτεί την τωρινή του σύντροφο. Ο δικηγόρος συμπλήρωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Το 1979 ο Beatie ξεκίνησε να παίρνει τεστοστερόνη, το 2002 προχώρησε σε διπλή μαστεκτομή, ενώ το πιστοποιητικό γέννησής του αναφέρει ότι το φύλο του είναι αρσενικό.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
''Το 2008, ο Beetie γέννησε το πρώτο από τα τρία του παιδιά, καθώς η γυναίκα του αντιμετώπιζε προβλήματα γονιμότητας και έτσι ο ίδιος είχε αποφασίσει να κρατήσει τα γυναικεία αναπαραγωγικά του όργανα''.Μπερδεμένη ιστορία....κάτι χάνω...Τον ίδιο ποιος τον γονιμοποίησε;;;
Διαφυλικά άτομα που έχουν λειτουργικές ωοθήκες και μήτρα μπορούν να κυοφορήσουν. Συμφωνά με τη wikipedia στην περίπτωση του Thomas Beatie χρησιμοποιήθηκε σπέρμα απο δωρητή και εφαρμόστηκε τεχνητή σπερματέγχυση στο σπίτι του. Συνολικά ο Beatie γέννησε τρία παιδιά. Ένα κοριτσάκι το 2008, ένα αγοράκι το 2009 και ένα ακόμη κοριτσάκι το 2010. Ο Thomas Beatie θεωρείται ο πρώτος παντρεμένος άνδρας που έχει κυοφορήσει και γεννήσει παιδί. Το 1999 ο Matt Rice, επίσης διαφυλικό άτομο, γέννησε το γιό του μετά απο δωρεά σπέρματος φίλου ενώ πιο πρόσφατα (2011) ο Yuval Topper γέννησε ένα αγοράκι. Προφανώς όλες αυτές οι περιπτώσεις αφορούν διαφυλικά άτομα με γυναικεία αναπαραγωγικά όργανα (transgender female to male) που όμως προσδιορίζονται ώς άνδρες. Ο Thomas Beatie μετά την γέννηση του τρίτου παιδιού του υποβλήθηκε σε φαλοπλαστική.