«Η Τζάκι Κένεντι είναι αηδιαστική και η Σοφία Λόρεν ένα σκουπίδι»: Το ασύλληπτα bitchy ημερολόγιο του Άντι Γουόρχολ Facebook Twitter
Η γνώμη του για την Βανέσα Ρεντγκρέιβ; «Μια συνηθισμένη, ηλίθια κομμουνίστρια».

«Η Τζάκι Κένεντι είναι αηδιαστική και η Σοφία Λόρεν ένα σκουπίδι»: Το ασύλληπτα bitchy ημερολόγιο του Άντι Γουόρχολ

6

Ονόματα, ονόματα, ονόματα... Τα ημερολόγια του Άντι Γουόρχολ είναι η Βίβλος Γενέσεως του Τίποτα. Τα εκδικητικά καρφώματα ενός γκέι αλμπίνου, που ήταν μεν διορατικός καλλιτέχνης, ήταν όμως και έχιδνα.

 

Οκτακόσιες επτά σελίδες με άχρηστα στιγμιότυπα. Κάτι ανάμεσα σε φωτογραφίες παπαράτσι και αβανγκάρντ πορνό. Βαρετά και κυραδίστικα παραμιλητά, συνήθως γύρω από το σεξ, ενός ανθρώπου που φοβήθηκε το σεξ και το καταπολέμησε σαν αρρώστια.

 

Αν υποθέσουμε ότι με τις χρυσές του Μέριλιν, τις ηλεκτρικές καρέκλες και τα κουτάκια της Campbell εξέφρασε κάτι από τον αβέβαιο, τετριμμένο και σκόρπιο χαρακτήρα του καιρού, τότε με τα Γραπτά του (τα Προφορικά του, μάλλον) «εκφράζει» το γαργαλιστικό μηδέν που κρύβεται πίσω από την αναρριχητική εφίδρωση του Μεγάλου Μήλου.

 

Η ζωή του ήταν ένας χορός μεταμφιεσμένων, όπου τα ομοφυλοφιλικά και κοινωνικά απωθημένα του το 'παιξαν τέχνη με έξαλλη στολή. Η μόνη του αλήθεια ήταν ότι πα­ραδεχόταν το ψέμα του.

 

Πέραν τούτου, το χάος. Τα ημερολόγιά του είναι επιεικώς κατινίστικα. Σε μία σελίδα μόνο (τη σ. 36) κουτσομπολεύει 44 διασημότητες. Τα επίμονα ερωτήματα που θέτει κάθε τόσο (και τα απαντάει συνήθως) είναι «πόσο μεγάλη την έχει αυτός» και «τι έκαναν στην τουαλέτα οι δυο τους τόση ώρα».

 

Η LiFO σας παρουσιάζει έναν κατάλογο με τα ονόματα που αναφέρονται στα ημερολόγια και τι ακριβώς λέγεται γι' αυτά σε κάθε σελίδα.

 

Τζάκι Ωνάση: «Είναι αηδιαστική, γλοιώδης, και στριμμένο άντερο»

Έτσι, μπορείτε να ξεπετάξετε το αριστούργημα σε 15 λεπτά. Χρόνο μοιραίο για τις διασημότητες του Γουόρχολ.

 

Μικ Tζάγκερ: Έδωσε κοκαΐνη στον Τζον Λένον. Η Μπιάνκα Τζάγκερ του είπε: «Ω, μα εσύ έχεις κοιμηθεί με όλους εδώ μέσα».

 

Τάμα Τζάνοβιτς: Γράφει γρήγορα. Είναι απελπισμένη. Χώνει τη μύτη της σε ξένες υποθέσεις. Ζητά από τον Γουόρχολ να της βρει γκόμενο.

 

Γκρέις Τζόουνς: Αργεί. Έχει μανία να βάζει τις γούνες της στο ψυγείο. Υποστηρίζει ότι είναι λευκή. Ρούφηξε 50 στρείδια την ώρα που το πέος ενός νεαρού Κένεντι τριβότανε πάνω της.

Νταϊάν Κίτον: «Η μόνη πληκτική διασημότητα». «Μια ηλίθια πατάτα».

 

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: «Πολύ χοντρή, αλλά πολύ όμορφη». Έκανε ένα περίεργο «ταξίδι» στο μπάνιο με τον Χάλστον. Παραπονιέ­ται ότι ο Τζον Γουόρνερ δεν τη γαμάει». Έχει χοντρή μύτη και στήθος 20 ίντσες.

 

Μάρτιν Σκορσέζε: Είναι κοντός και κοκαλιάρης. Δεν έχει φίλους. Έπαθε δηλητηρίαση στο αίμα – έχει προβλήματα με την κοκαΐνη. Τα έφτιαξε με τη Λίζα Μινέλι. «Κουνιέται σαν τρελός. Νομίζω από την κοκαΐνη».

 

Νταϊάνα Βρίλαντ: «Όλο πιωμένη είναι». Μόλις συνάντησε έναν φίλο από τα παλιά, τον πήγε να δουν μαζί το «Βαθύ λα­ρύγγι». Της αρέσουν οι μπανάνες. Κατηγορεί τον Γουόρχολ ότι δεν είναι πια αβανγκάρντ. Αναφορά στη μύτη της. «Είναι πολύ πεισματάρα – δεν κάνει να συζητάς μαζί της».

 

Πρινς: «Μοιάζει με Πορτορικανό σε κολεγιακό πάρτι».

 

«Η Τζάκι Κένεντι είναι αηδιαστική και η Σοφία Λόρεν ένα σκουπίδι»: Το ασύλληπτα bitchy ημερολόγιο του Άντι Γουόρχολ Facebook Twitter
Από αριστερά: Lorna Luft, Jerry Hall, Andy Warhol, Debbie Harry, Truman Capote και Paloma Picasso στο Studio 54 (1979)

 

 

Νάνσι Ρίγκαν: Ψυχρή και δαιμόνια. «Θα μπορούσε να χρη­σιμοποιήσει τις καλές πορσελάνες» (σ' ένα τσάι).

 

Βανέσα Ρεντγκρέιβ«Μια συνηθισμένη, ηλίθια κομμουνίστρια».

 

Κιθ Χάρινγκ: Τα 'χει με έναν μαύρο. Του αρέσει να βγαίνει με «ζόρικα παιδιά».

 

Τζο Νταλεσάντρο: Βρόμικα δόντια και πρόβλημα με το πιο­τό. Δεν έχει δεκάρα και παραπίνει. Ζητάει λεφτά από τον Γουόρ­χολ για να πιει. Του ξαναζητάει. Συζεί με μια αδελφή κομμώ­τρια. «Έχει ακόμα μεγάλο πουλί».

 

Μπο Ντέρεκ: Η χειρότερη ηθοποιός του κόσμου. «Στον “Ταρζάν” δεν μπορούσε ούτε μια μπανάνα να φάει. Ήταν σαν να μην είχε καθόλου δόντια».

 

Τρούμαν Καπότε: «Είναι τόσο τρελήπου νιώθεις αμηχανία». Του αρέσουν οι παντρεμένοι με παιδί. Έχει φαντασιώσεις ότι κάνει σεξ με τον ψυχίατρό του. Αρνήθηκε να συζητήσει περί του fist-fucking. «Μοιάζει με μπουλντόγκ». Ίσως παίρνει λίθιο. Έχει κάνει φέις λίφτινγκ. Σκέφτεται να φυτέψει μαλλιά. Ο Σαν Γκόλντουιν του είπε να του κάνει στοματικό έρωτα.

Σαλβαντόρ Νταλί: Σεξουαλικά διεστραμμένος.

 

Ρίτσαρντ Γκιρ: «Στο “Με κομμένη την ανάσα” δεν παίζει καλά και βλέπεις τον κώλο του κάθε λίγο και λιγάκι». Κάνει δήθεν τον συλλέκτη έργων τέχνης.

 

Κάλβιν Κλάιν: Ταξίδεψε με τον Τζόρτζιο στα ελληνικά νησιά. Ο Γουόρχολ τον θαυμάζει. Τον φίλησε και φοβάται μην πάθει AIDS. Τον ρώτησε τι να φορέσει. «Καυτό ειδύλλιο με τη βοηθό του Κέλι».

 

Ρομάν Πολάνσκι: Έκανε πλάκα αδιάντροπα σε μια συζήτηση περί βιασμού. «Με εντεκάχρονα κορίτσια...»

 

Τόνι Πέρκινς: Αρπάζει τον Κρις Μάκος από τα αχαμνά και λέει: «Θα ήθελα να σε γνωρίσω».

 

Τζάκι Ωνάση: «Είναι αηδιαστική, γλοιώδης, και στριμμένο άντερο».

 

Γιόκο Όνο: Πλεονέκτρια. «Πούλησε στο Sotheby's ένα χαρτί τουαλέτας που είχε πιάσει ο Τζον».

 

Ούλτρα Βάιoλετ: Μάλλον έχει κάνει λίφτινγκ. Γερνάει. Τρώει μισό κιλό χαβιάρι στην καθισιά της.

 

Μάργκαρετ Τριντό: Ήταν στον κατάλογο των πιο κακοντυ­μένων γυναικών. Έκανε έρωτα με τον Τομ Σάλιβαν μέσα στο Studio 54. Θέλει τον Ράιαν Ο'Νιλ. «Την είδα στην τουαλέτα με τα βρακιά κατεβασμένα και ένα κουταλάκι κοκαΐνη στο ρου­θούνι».

 

«Η Τζάκι Κένεντι είναι αηδιαστική και η Σοφία Λόρεν ένα σκουπίδι»: Το ασύλληπτα bitchy ημερολόγιο του Άντι Γουόρχολ Facebook Twitter
Ο Andy Warhol παίρνει πρωινό σε σουίτα ξενοδοχείου στη Νάπολη (1976)

 

Νέλσον Ροκφέλερ: Έχει μια κρυφή πόρτα στο υπνοδωμάτιο της αντιπροεδρικής κατοικίας που οδηγεί κατευθείαν στο σαλό­νι υποδοχής.

 

Τζίνα Λολομπρίτζιτα: «Έχει πραγματικά μεγάλα βυζιά. Θα έπρεπε να της πάρω συνέντευξη».

 

Σοφία Λόρεν: «Ένα σκουπίδι. Στάζει φαρμάκι. Βρομόστομα».

 

Ρομπ Λόου: «Έπαιρνε από πίσω όλες τις γριές κυρίες. Μηδεμιάς εξαιρουμένης. Ούτε και της Σούζαν Σάραντον».

 

Μαντόνα: «Ζωγραφίζει πούτσους στα παντελόνια της».

 

Λάιζα Μινέλι: «Δώσε μου ναρκωτικά – ό,τι να 'ναι». Μιλούσε διαρκώς για κοκαΐνη με τον Μπαρίσνικοφ. Πήγε σε live sex show με τον Στιβ Ρούπελ και τον Τρούμαν Καπότε. «Της δείξαμε μια φωτογραφία με το πέος του Μάκος».

 

Τζον Χιούστον: Ο Τρούμαν Καπότε ισχυριζόταν ότι του έκανε στοματικό έρωτα.

 

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ:Πήγαινε στα πορνομάγαζα. Ήταν έκτακτος με τα αγόρια, αλλά με τα κορίτσια «περίεργος». «Ήταν πραγματικά παράξενος. Κι όταν εγώ λέω κάποιον παράξενο...»

 

Τζέιν Φόντα: Θέλει τζάμπα πορτρέτο.

 

Ζαν Μισέλ Μπασκιά: Μεσοαστός φιγουρατζής, «ένα από εκείνα τα παιδιά που με τρελαίνουν». Η μυρωδιά του! («Νομίζω ότι η Paige έκανε έρωτα μαζί του – πώς μπόρεσε να το κάνει αυτό!) Φιλόδοξος. «Φοβάται ότι είναι απλώς ένας περαστικός». «Νομίζω μισεί όλες τις λευκές». «Χωρίς αμφιβολία τον έχει μεγαλύτερο από όλους». Έκανε πεζοδρόμιο.

 

Γουόρεν Μπίτι: «Δείχνει πιο μεγάλος και πιο παχύς». Υποθέσεις για το μήκος του πέους του. Αποκλήθηκε «αηδιαστικός» από την Τζάκι Ωνάση για κάτι περίεργο που συνέβη στο χολ.

 

Λέοναρντ Μπερνστάιν: Αηδιαστικό σφιχταγκάλιασμα και φίλημα στον Γουόρχολ. «Μια αδελφή διευθύντρια ορχήστρας ήταν σήμερα στην πόλη». «Είναι τόσο βλαμμένος!»

Πρόσωπα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρούμαν Καπότε: «Ποτέ δεν αγάπησα τους πλούσιους, γιατί πολλοί από αυτούς, χωρίς τα χρήματά τους, θα ήταν ένα τίποτα»

Βιβλίο / Τρούμαν Καπότε: «Ποτέ δεν αγάπησα τους πλούσιους, γιατί πολλοί από αυτούς, χωρίς τα χρήματά τους, θα ήταν ένα τίποτα»

Επέτειος θανάτου σήμερα του πιο αχαλίνωτα μοντέρνου συγγραφέα, που διαβάζεται σαν να έγραφε σήμερα, σαν να μην έφυγε ποτέ από τα δαιμονισμένα πάρτι και το σκοτεινό, ατμοσφαιρικό περιβάλλον του Νότου
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

6 σχόλια
"Τα εκδικητικά καρφώματα ενός γκέι αλμπίνου"Πραγματικά δεν χρειαζόταν η αναφορά του σεξουαλικού προσανατολισμού σε αυτή την πρόταση. ο μόνος λόγος αναφοράς της είναι να επιβεβαιώσει ότι όντως μιλάμε για εκδικητικά καρφώματα, συμπεριφορά που αρμόζει σε έναν γκέι."Βαρετά και κυραδίστικα παραμιλητά"Γλώσσα καθαρά σεξιστική. Ο Γουόρχολ ήταν τελικά ένα τόσο μεγάλο μηδενικό που αποποιήθηκε τον αντρισμό του σε σημείο να μιλάει κυραδίστικα."τα ομοφυλοφιλικά και κοινωνικά απωθημένα του το 'παιξαν τέχνη"Ομοφυλοφιλικά απωθημένα, ότι και να σημαίνει αυτό, πάντως καταφέραμε και σφηνώσαμε ξανά τον σεξουαλικό του προσανατολισμό χωρίς κανένα λόγο, έτσι απλά στο πλαίσιο γενικότερης αποδόμησης.
Ποιος ηταν ο andy warhol ειπαμε? Α ναι,ο τυπος που εκανε "photoshop" στα 60ς, χρωματιζοντας φωτος αλλων, η φωτογραφιζοντας ασχετα δημοφιλη αντικειμενα (pop art?) , οοοοκ.
Σιγά που είχε άδικο για τους περισσότερους από αυτούς και έπρεπε να τους αγιοποιησει. Η ειλικρίνεια άλλοτε θεωρείται προτέρημα και άλλοτε κακία, ανάλογα με το πρόσωπο και τη δημοφιλια του. "Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος"...