Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν Ηριάννα και Περικλής

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν Ηριάννα και Περικλής Facebook Twitter
24

Η Ηριάννα και ο Περικλής κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως.

Οι δύο νέοι, που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα με ποινή κάθειρξης 13 ετών, ύστερα από ένα χρόνο εγκλεισμού βγαίνουν από τη φυλακή.

«Η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της. Τα στοιχεία δεν έδειξαν τίποτε. Δεν αποδείχτηκε παράνομη δραστηριότητα. Οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται. Το DNA είναι εργαλείο εντόνως αμφισβητούμενο», είπε ο πρόεδρος σχετικά με την απόφαση, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως ανακοίνωση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συγκίνηση από το κατάμεστο ακροατήριο.

Να σημειωθεί πως η εισαγγελέας Έδρας εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων την ενοχή της Ηριάννας και του Περικλή, όπως και πρωτόδικα, δηλώνοντας πεπεισμένη πως οι δύο κατηγορούμενοι είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η εισαγγελέας Αναστασία Μασούρα διατύπωσε τη θέση της ότι η 29χρονη διδακτορική υποψήφια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 34χρονος πτυχιούχος Γεωπονικής «έχουν σφικτό εναγκαλισμό» με «μέλη και ηγετικά στελέχη των Πυρήνων».

Σύμφωνα με την ίδια, τα ευρήματα του εργαστηριακού ελέγχου της ΓΑΔΑ είναι απολύτως αξιόπιστα και υποδεικνύουν «άμεση επαφή» με οπλισμό που είχε βρεθεί στην Πανεπιστημιούπολη, βάσει του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 29χρονης και του 34χρονου συγκατοίκου του συντρόφου της.

Οι δύο κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής τον Μάρτιο του 2011 ύστερα από έφοδο στο σπίτι του συντρόφου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ο οποίος συγκατοικούσε με τον Περικλή, σπίτι όπου κοιμόταν και η ίδια.

24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ