Σάλος με τις διακοπές Καμμένου στο Μονακό - Ο ΥΠΕΘΑ απάντησε στη ΝΔ με tweet που προκαλεί συζητήσεις

Σάλος με τις διακοπές Καμμένου στο Μονακό - Ο ΥΠΕΘΑ απάντησε στη ΝΔ με tweet που προκαλεί συζητήσεις Facebook Twitter
7

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με τις διακοπές του Πάνου Καμμένου στο Μονακό, με πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να έχουν ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή και τον υπουργό Άμυνας να απαντά κάνοντας λόγο για «κατάντια» όσων «κάνουν ερωτήσεις για ιδιωτικό ταξίδι με συνάντηση με αρχηγό κράτους». 

Ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο πριγκιπάτο του Μονακό μετά από πρόσκληση του πρίγκιπα Αλβέρτου, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, κάτι που εξόργισε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες από το ταξίδι του υπουργού Άμυνας εξαπολύοντας ταυτόχρονα δριμεία επίθεση.

«Τώρα εσείς περιμένετε να ρίξει ο Καμμένος την κυβέρνηση για το όνομα της Μακεδονίας; Εδώ ζει ζωάρα... από την επίσκεψη του στο Μονακό για την F1...» έγραψε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Λίγο αργότερα, μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσά τους ο Βασίλης Κικίλιας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας εξηγήσεις για τις διακοπές του Πάνου Καμμένου. 

Στην ερώτησή τους χαρακτηρίζουν «προκλητική» τη συμπεριφορά του υπουργού Άμυνας, τονίζοντας πως «ενώ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι εδώ και τρεις μήνες στις φυλακές της Ανδριανούπολης και το σκοπιανό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, ο κ. Καμμένος κάνει τις διακοπές του στο Μόντε Κάρλο επιδεικνύοντας, μάλιστα, την πρόσκληση που έλαβε από τον Πρίγκιπα του Μονακό να παραστεί σε δεξίωση επ' αφορμή του αγώνα της Φόρμουλα 1».

Ολόκληρη η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ:

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

ΘΕΜΑ: Προκλητική συμπεριφορά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Σε μια εποχή τόσο μεγάλης κρίσης, όπου δοκιμάζεται η δυνατότητα των Ελλήνων να επιβιώσουν από την άγρια λιτότητα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίζεται να κάνει τουρισμό στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Φροντίζει δε να τροφοδοτεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με φωτογραφικό υλικό, αλλά και με την πρόσκληση που έλαβε για τη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε επ' αφορμή του αγώνα της Φόρμουλα 1.

Την ίδια ώρα, δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν κρατούμενοι για 91η μέρα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, ενώ εκκρεμεί μια σειρά θεμάτων, αρμοδιότητας του κ. Καμμένου, που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας.

Επειδή:

- Αποτελεί πρόκληση απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό που αγωνιά για το αν θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα προς το ζειν, να παρακολουθεί τον κυβερνητικό εταίρο να αμελεί τα καθήκοντά του για να παρακολουθήσει έναν αγώνα Φόρμουλα 1,


- Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη στον τέταρτο μήνα φυλάκισης στην Τουρκία και η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αδρανεί,


- Η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας απαιτούν συνεχή επαγρύπνηση, ιδιαίτερα δε σε μια εποχή έντονης τουρκικής προκλητικότητας,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Η προκλητική συμπεριφορά σας, συνάδει με το ρόλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά περίοδο που διανύει η χώρα;

Οι ερωτώντες βουλευτές,

Βασίλειος Κικίλιας

Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης

Αναστάσιος Δημοσχάκης

Απόστολος Βεσυρόπουλος

Δημήτριος Κυριαζίδης

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου

Μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση και απάντησε στο ζήτημα μέσα από ένα εμπρηστικό μήνυμα στο Twitter, το οποίο προκαλεί με τον τόνο και το ύφος του.

«Η κατάντια είναι να κάνουν ερωτήσεις για ιδιωτικό ταξίδι με συνάντηση με αρχηγό κράτους: Αυτοί που παριστάνουν τους συνοδούς τ.μοντέλων για να καλύπτουν εραστές. Οι τρόφιμοι σε κότερα εμπόρων ναρκωτικών. Τα ψώνια της Μυκόνου που γδύνουν τις γυναίκες τους για ξαπλώστρα των 3000 ευρώ» έγραψε στην ανάρτησή του ο υπουργός Άμυνας. 


Πολιτική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM