Δικαστήριο στο Ηράκλειο αποδέχτηκε την αλλαγή φύλου

Δικαστήριο στο Ηράκλειο αποδέχτηκε την αλλαγή φύλου Facebook Twitter
13

Το Πρωτοδικείο Ηρακλείου αποδέχτηκε την αίτηση 26χρονου που γεννήθηκε κορίτσι και υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου και έτσι ο 26χρονος γίνεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς»- ο πρώτος κάτοχος βεβαίωσης αλλαγής φύλου.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο 26χρονος υποβλήθηκε στην επέμβαση πριν από μερικούς μήνες και με την παρότρυνση της ψυχιατρικής ομάδας που τον παρακολουθούσε προχώρησε τις διαδικασίες αφού σε όλη τη ζωή ένοιωθε και συμπεριφερόταν σαν άνδρας

Για τις δυσκολίες που είχε ως τώρα στην καθημερινότητα του ο νεαρός είπε στην εφημερίδα: "Θα σας πω το πιο απλό: στο ΚΕΠ δεν μπορούσα να πάω. Τους έδειχνα την ταυτότητά μου και δεν με πίστευαν, με πετούσαν έξω. Στην τράπεζα λίγο έλειψε να καλέσουν τον υπάλληλο της εταιρείας ιδιωτικής φύλαξης για να με πιάσει. Προσπαθούσα μάταια να τους πείσω ότι το πρόσωπο που απεικονιζόταν στην αστυνομική ταυτότητα ήμουν εγώ. Στην πορεία κουβαλούσα μαζί μου τα χαρτιά του γιατρού που βεβαίωναν την ταυτοπροσωπία και εξηγούσα την κατάσταση. Κατανοώ την αντίδραση τους, όμως όλο αυτό ήταν ψυχοφθόρο για μένα".

Στην απόφαση του τον βοήθησε, όπως είπε, άλλο πρόσωπο που είχε ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. "Κατάλαβα ότι έπρεπε να γίνει το μεγάλο βήμα ώστε να μπορέσω να ζήσω όπως μου αξίζει. Και αυτό είναι το μήνυμα μου και προς άλλους νέους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια θέση με μένα. Μεγάλη σημασία έχει, επαναλαμβάνω, η στήριξη από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον".

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ NOVARTIS

Ελλάδα / Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την εξέταση του από την υπεράσπιση, είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για «όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Ελλάδα / Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Το δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Λαδάδικα, όπου εκτιμούν οι αρχές πως κατασκευάστηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
LIFO NEWSROOM