Ίαν ΜακΚέλεν: Το μισό Χόλιγουντ είναι γκέι, όμως στις ταινίες οι ομοφυλόφιλοι δεν υπάρχουν

Ίαν ΜακΚέλεν: Το μισό Χόλιγουντ είναι γκέι, όμως στις ταινίες οι ομοφυλόφιλοι δεν υπάρχουν Facebook Twitter
EPA/TIM BRAKEMEIER
27

Ο διάσημος ηθοποιός Ίαν ΜακΚέλεν, ο οποίος είναι εδώ και χρόνια από τους ανοιχτά ομοφυλόφιλους σταρ του Χόλιγουντ, επιτέθηκε στη δειλία του Χόλιγουντ σε σχέση με την αντιπροσώπευση των μειονοτήτων στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Σε συνέντευξή του Time Out, ο 78χρονος ηθοποιός ρωτήθηκε για τη διαμάχη που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την απόφαση να μην εμφανιστεί ο νεαρός μάγος Ντάμπλντορ ως «ξεκάθαρα ομοφυλόφιλος» στην επερχόμενη συνέχεια της ταινίας «Fantastic Beasts and Where to Find Them».

Ο ΜακΚέλεν, που του είχε προταθεί να υποδυθεί το χαρακτήρα του Ντάμπλντορ στις ταινίες Χάρι Πότερ, απάντησε: «Λοιπόν, κανείς δεν ψάχνει στο Χόλιγουντ για κοινωνικό σχολιασμό, έτσι δεν είναι; Μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν ότι υπάρχουν μαύροι άνθρωποι στον κόσμο».

«Το Χόλιγουντ έχει συμπεριφερθεί άσχημα στις γυναίκες με κάθε δυνατό τρόπο σε όλη του την ιστορία. Οι ομοφυλόφιλοι άντρες δεν υπάρχουν», συμπλήρωσε.

Ο ΜακΚέλεν, αναφέρθηκε στην ταινία του 1998, Gods and Monsters, όπου υποδύθηκε το σκηνοθέτη Τζέιμς Γουέιλ, η οποία πυροδότησε ένα νέο κλίμα αποδοχής στον κινηματογράφο, λέγοντας ότι «ήταν η αρχή που η βιομηχανία παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι άνθρωποι εκεί έξω, παρόλο που το μισό Χόλιγουντ είναι γκέι».

Μία νέα έκθεση της νομικής ομάδας GLAAD ανέφερε πρόσφατα ότι μόνο το 12.8% των mainstream ταινιών συμπεριλαμβάνουν LGBTQ χαρακτήρες. Η ομάδα ζητά το ποσοστό αυτό να ανέλθει σε 50% έως το 2024.

Ο Ian McKellen δήλωσε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος το 1988 και έκτοτε μάχεται για τα ίσα δικαιώματα εντός της βιομηχανίας του Χόλιγουντ.

Με πληροφορίες από The Guardian

Πολιτισμός
27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM