ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Άγρια επίθεση στον Μπουτάρη στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων - ΒΙΝΤΕΟ

Άγρια επίθεση στον Μπουτάρη στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
53

Άγρια επίθεση από εξοργισμένο πλήθος δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Οι εικόνες με το λιντσάρισμα από ακραία στοιχεία που έβαλαν στόχο το δήμαρχο, είναι πρωτοφανείς και αμαυρώνουν όλο το νόημα της εκδήλωσης για τη σημαντική αυτή ημέρα.

Ο κ. Μπουτάρης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε και την κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, μετέβη στον Λευκό Πύργο για την επίσημη τελετή υποστολής της σημαίας.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αποδέκτης αρνητικών σχολίων για τις κατά καιρούς δηλώσεις που έχει κάνει υπέρ της σύσφιξης των ελληνοτουρκικών σχέσεων μέσω εμπορικής συνεργασίας αλλά και το γεγονός ότι παραχώρησε άδεια σε μέλη της LGBTQ+ κοινότητας να πραγματοποιήσουν το 2ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride, ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Άγρια επίθεση στον Μπουτάρη στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
Άγρια επίθεση στον Μπουτάρη στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
Άγρια επίθεση στον Μπουτάρη στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
Άγρια επίθεση στον Μπουτάρη στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
Άγρια επίθεση στον Μπουτάρη στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
Άγρια επίθεση στον Μπουτάρη στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
Άγρια επίθεση στον Μπουτάρη στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
Άγρια επίθεση στον Μπουτάρη στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
Άγρια επίθεση στον Μπουτάρη στην εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter

Ο ίδιος αρχικά δεν αντιδρούσε μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς του ζήτησαν επιτακτικά να απομακρυνθεί. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές.

Τελικώς, οι συνοδοί του δημάρχου τον απομάκρυναν από τον χώρο προκειμένου να τον προστατεύσουν από το μαινόμενο πλήθος.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις ή προσαγωγές.

Την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου.

«Θύμα φανατικών εθνικιστών οι οποίοι παριστάνουν τους πατριώτες έπεσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης. Κατά τη διάρκεια εορτασμού για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μπουτάρης δέχτηκε επίθεση, προπηλακίστηκε λεκτικά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη σταθερή του εναντίωση απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη εθνικιστικής, θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας».

Η ΝΔ καταδικάζει και αυτή την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς τονίζει: «Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».

«'Αθλια, απαράδεκτη και άνανδρη» χαρακτηρίζει την επίθεση η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα.

Η κ. Γούλα, η οποία συνόδευε τον κ. Μπουτάρη στις εκδηλώσεις, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μεταφέρει τις στιγμές της επίθεσης σε βάρος του δημάρχου. «Ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε κάτω από τα χτυπήματα και συνέχισαν να τον κλωτσάνε. Είχαν πρόθεση να του κάνουν κακό και φαινόταν, γιατί τον χτυπούσαν και στο κεφάλι. Χτύπησαν και εμένα και τους αστυνομικούς που τον προστάτευαν. Και όταν φτάσαμε στο αυτοκίνητο, κλωτσούσαν την πόρτα, ενώ προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι».

Σύμφωνα με την κ. Γούλα ο δήμαρχος ήταν απροστάτευτος. Στο χώρο δεν υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και διοργανωτής ούτε για δείγμα.

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter για την επίθεση:

Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν. Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας "σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ".

Την επίθεση καταδίκασε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης:

Δείτε τα βίντεο από το περιστατικό:

 
 
 
 
 *ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλοι μιλάνε για τον άντρα που φαίνεται να τραμπούκιζε το Μπουτάρη έχοντας το παιδί του αγκαλιά
Ελλάδα
53

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Δυστυχώς το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει εδώ και καιρό στη χώρα μας...τίποτα λιγότερο από παραδειγματική τιμωρία για τα φασιστοειδή. Δεν πρέπει να ανεχτούμε κανονικοποίηση τέτοιων συμπεριφορών (σήμερα, ως και σε light εκπομπή - Ohlala στο Σκάι - άκουσα το αδιανόητο σχόλιο από καλεσμένο, κο Αποστολόπουλο, πως η μητέρα της Μ.Μαρκλ πήγε στην Αγγλία cargo, σε κλουβί !!!- απορώ τί κάνει το ραδιοτηλεοπτικό..)
Ενέργειες που παραπέμπουν σε εφαρμογή του νόμου του Lynch δε νοούνται σε ένα κράτος δικαίου δυτικού τύπου και κάθε αντίστοιχη ενέργεια είναι καταδικαστέα χωρίς καμία δικαιολογία για κανέναν. Αν ο κ. Μπουτάρης είναι κακός δήμαρχος, μπορεί κάλλιστα να καταψηφισθεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
ρε ξεφτιλισμενοι ολοι εκει...πεσατε να φατε εναν μεγαλο ανθρωπο ολοκληρο μπουλουκι??αυτη ειναι η μαγκια σας?ο οχλος εναντιον ενος ανθρωπου?τον ειδα να περπατα στα χαμενα και τον λυπηθηκε η ψυχη μου!!οσο και να διαφωνειτε ρε βλακες...ρε μοσχαρια...δεν παυει να ειναι ενας μεγαλος ανθρωπος σε ηλικια.δε σεβεστε το αξιωμα...σεβαστειτε ρε γουρουνια την ηλικια του!!!
Λυπάμαι για την Ελλάδα. Σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν θα γινόταν αυτο. Που είναι το κράτος ? Καλός η κακός αυτός είναι ο δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης τησ Ελλάδας. Επειδή σε κάποιους δεν αρέσει ότι λέει αυτός πρέπει να τον δειρουμε, να του κλείσουμε το στόμα με το ζόρι, να τον σκοτώσουμε μήπως. Μήπως αύριο μεθαύριο αυτοί οι άνθρωποι θα κάνουν τα ίδια με κάποιον που δεν ψηφίζει το κόμμα τους η έχει άλλο χρώμα η φυλή η είναι γκει η μπορεί απλώς να μην τους αρέσει η φάτσα του άλλου.
Ενώ αυτό που εορτάζουμε τώρα είναι κράτη-μηχανές παραγωγής, χωρίς σύνορα, για να μπορούν να διακινούνται τα εργατικά δυναμικά κάθε τάξης ελεύθερα απαλλαγμένα από κάθε υπόνοια ιστορίας και κοινωνικής συνοχής για να ξεζουμίζονται όσο το δυνατόν πιο αδιαμαρτύρητα. Δεν το λες και ουτοπία...
Λυπάμαι αλλά αδυνατώ να καταλάβω το σχόλιό σας. Τι πάει να πει δεν έχουμε ουτοπία και ποιος τη ζήτησε άλλωστε. Εδώ έχουμε μια ομάδα κάφρων ελληναράδων που πέφτουν όλοι μαζί πάνω σε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο για να τον λιντσάρουν. Δε ξέρω για κρατη-μηχανες παραγωγής όπως λέτε, ούτε και θα ασχοληθώ με αυτό, όταν δίπλα μου κυκλοφορούν άνθρωποι(τρόπος του λέγειν)που ευθέως στρέφονται κατά της ελευθερίας και της δημοκρατίας με τέτοιον βάναυσο και ντροπιαστικό για τη χώρα μου τρόπο.Πρώτα θα καταδικάσουμε αυτό και μετά να συζητήσουμε ότι άλλο θέλετε.
@foodinspector Πως ξέρετε αν ήταν χρυσαυγιτες ή όχι? Πώς το μάθατε αυτό? Μήπως τους ρωτήσατε τι ψήφισαν? Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ξέρετε Δεν απειλείται μόνο μερικούς ανεγκέφαλους χρυσαυγιτες. Απειλείται και από πολλούς πολλούς άλλους που όσο και αν δηθεν τη στηριζουν, στην πραγματικότητα στρέφονται εναντίον της με καθε ευκαιρία. (Καλό το κυβερνητικό δελτίο τύπου, αλλά να βάζουμε Καίτη λογική μας καμιά φορά)
Αναφορικά με το δεύτερο σχόλιο του Λουκούμ περί δημοκρατίας: Ναι, έχουμε μια δημοκρατία ατελέστατη, δυσλειτουργική, γεμάτη παθογένειες, διεφθαρμένη, διόλου ελκυστική, αλλά δημοκρατία παρόλα αυτά. Μάλιστα, πολλά άτομα από χώρους της επαναστατικής και της άκρας αριστεράς που μιλούσαν με μεγάλη περιφρόνηση κατά της αστικής δημοκρατίας, όταν επί γιωργακηδο-σαμαρο-βενιζέλων ζόρισαν τα πράγματα και άρχισαν οι σκευωρίες κατά διαδηλωτών και ακτιβιστών, τότε κατανόησαν πόσο σημαντικές είναι οι -στοιχειώδεις- εγγυήσεις που αυτή παρέχει και αγωνιούσαν έντρομοι για το ξήλωμά της.
ελληναραδες παρακρατικοι ρουβικωνες συριζιανελαυγιτες στη παρελαση του 2011, παρακρατικα στοιχεια που δρουν με την υποστηριξη και ανοχη των πολιτικων χωρων που μαχονται την κοινοβουλευτικη δημοκρατια...
"ελληναραδες παρακρατικοι ρουβικωνες συριζιανελαυγιτες"Τι άλλο άσχετο θα βάλεις μέσα στο μπλέντερ σου για να βγάλεις το αμάλγαμα που νομίζεις ότι βολεύει την επιχειρηματολογία σου;
@μαυρε γατε παμε να το δουμε ενα ενα:- ελληναρας ο τυπος που καπνιζει και δεν σκεφτεται οτι μια εγκυος εχει δικαιωμα σε ενα καφε. Δειξε μου ενα "εναλλακτικο" στεκι που δεν καπνιζουν. Αρα ελληναραδες.- Ρουβικωνες - παρακρατικοι: οταν το κρατος αλλαζει νομους ωστε να σε χαιδευει σε πανε βολτες περιπολικα κλπ ειναι αστειο καν να επιχειρηματολογισω παραπανω.- συριζανευλαυγιτες: το παρεακι που τραμπουκιζε το 2011, υποστηριξη το ΟΧΙ, κλπ κλπ. Ολε3ς οι θεσεις τους οσο αφορ ατο πολιτειακο της χωρας κοινες.