Eurovision 2018: Η Ελλάδα εκτός τελικού! - Κόπηκε η Τερζή και πέρασε η Φουρέιρα

Eurovision 2018: Η Ελλάδα εκτός τελικού! - Κόπηκε η Τερζή και πέρασε η Φουρέιρα Facebook Twitter
22

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2018 στη Λισαβόνα με την Ελλάδα να μην περνάει στον τελικό και την Κύπρο να παίρνει το πολυπόθητο διαβατήριο.

Το τραγούδι «Όνειρό μου» της Γιάννας Τερζή δεν θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision καθώς δεν τα κατάφερε απόψε, απογοητεύοντας τους Έλληνες φανς του διαγωνισμού.

Ωστόσο η Ελένη Φουρέιρα πέρασε και θα διεκδικήσει την πρωτιά για την Κύπρο με το Fuego.

H Ελένη Φουρέιρα θεωρείται μάλιστα φαβορί καθώς σήμερα το τραγούδι της έρχεται πρώτο στα στοιχήματα. Καλό είναι επίσης να σημειωθεί πως η Ελένη Φουρέιρα έχει πολλές φορές στο παρελθόν εκφράσει τη θέληση να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό, αλλά η ΕΡΤ την απέρριπτε. 

«Τα τελευταία τρία χρόνια έστελνα τη δική μου πρόταση στην ΕΡΤ με κάποια τραγούδια, που μετά τα κυκλοφόρησα ως προσωπικά μου singles και έγιναν νούμερο ένα. Δεν ήθελε η ΕΡΤ. Μας έλεγαν οι άνθρωποι ότι ήθελαν ελληνικούς στίχους, μπαλάντες, άλλα πράγματα από αυτά που κάνω εγώ», είχε πει η Ελένη Φουρέιρα σε πρόσφατη συνέντευξή της προσθέτοντας πως έκανε και φέτος πρόταση. «Μου είπαν το ίδιο πράγμα. Αποφάσισα λοιπόν ότι δεν θα ξαναπροσπαθήσω. Είπα στον εαυτό μου "δεν πειράζει, δεν θα γίνει ποτέ, πάρ' το χαμπάρι"».

Η Ελλάδα εμφανίστηκε στη 14η θέση και η Κύπρος στην 19η, τελευταία μεταξύ των αποψινών διαγωνιζόμενων.

Λιθουανία, Ισραήλ, Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Αυστρία είναι οι δέκα συμμετοχές που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του 63ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision που θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Την Πέμπτη θα ακολουθήσει ο δεύτερος ημιτελικός για την επιλογή ακόμα δέκα χωρών.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ελληνική τραγωδία με το τραγούδι της Τερζή που κόπηκε στη Γιουροβίζιον, μέσα από 15 tweets

Δείτε τις αποψινές εμφανίσεις που έκαναν οι ερμηνεύτριες στη σκηνή του Altice Arena:

 
 
Ελλάδα
22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ