Έκτακτη ανακοίνωση από το Twitter - Αλλάξτε τους κωδικούς σας

Έκτακτη ανακοίνωση από το Twitter - Αλλάξτε τους κωδικούς σας Facebook Twitter
1

Η εταιρεία Twitter Inc κάλεσε εκτάκτως την Πέμπτη το βράδυ τους περισσότερους από 330 εκατομμύρια χρήστες της να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών τους.

Ο λόγος είναι μια δυσλειτουργία εξαιτίας της οποίας ορισμένοι από αυτούς αποθηκεύτηκαν σε μη κρυπτογραφημένες λίστες, στο εσωτερικό δίκτυό της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την έρευνα που διενήργησε η εταιρεία δεν βρέθηκαν ενδείξεις ότι έχουν υποκλαπεί οι κωδικοί, όμως απηύθυνε έκκληση σε όλους τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους για προληπτικούς λόγους.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι από τους κωδικούς εκτέθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

  

Στην ανακοίνωση της η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε και διορθώθηκε άμεσα.

«Σε μία κίνηση υπερβάλλουσας προσοχής, σας ζητούμε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο αλλαγής του κωδικού σας», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Όπως εξηγεί το Twitter, κατά την εγγραφή και την είσοδο των μελών του ακολουθείται μια τυπική, κρυπτογραφική διαδικασία που διασφαλίζει τη μυστικότητα των κωδικών.

H εταιρεία χρησιμοποιεί τον όρο bug (τεχνική δυσλειτουργία/αστοχία), υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο, έστω και εμμέσως, ότι δεν πρόκειται για κάποιο κακόβουλο λογισμικό. 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ