Συνέλαβαν έναν άντρα και μια γυναίκα για κατοχή και μετάδοση σε τρίτους προσωπικών δεδομένων πολιτών

Συνέλαβαν έναν άντρα και μια γυναίκα για κατοχή και μετάδοση σε τρίτους προσωπικών δεδομένων πολιτών Facebook Twitter
2

Συνελήφθησαν μια 46χρονη και ένας 64χρονος, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενοι ότι κατείχαν παράνομα, επεξεργάζονταν και διέθεταν σε τρίτους, ψηφιακά αρχεία και λίστες με προσωπικά δεδομένα πολιτών.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας για την επεξεργασία και προστασία των προσωπικών δεδομένων και για απείθεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα δύο άτομα κατείχαν ψηφιακά αρχεία και λίστες με προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικούς αριθμούς), για την ύπαρξη των οποίων ενημέρωναν, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κυρίως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, που τυχόν ενδιαφέρονταν για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακά αρχεία, με πάνω από 1,5 εκατομμύρια εγγραφές με προσωπικά δεδομένα πολιτών, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εσωτερικός σκληρός δίσκος, 4 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και 3 συσκευές αποθήκευσης USB.

Η 46χρονη και ο 64χρονος οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα ψηφιακά μέσα και πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM