Spiegel: «Η ιδέα της Μέρκελ είναι με το χρέος να υποκύψουν τα κράτη στη γερμανική πολιτική»

Spiegel: «Η ιδέα της Μέρκελ είναι με το χρέος να υποκύψουν τα κράτη στη γερμανική πολιτική» Facebook Twitter
6

Καταπέλτης κατά της γερμανικής επίδειξης δύναμης στην περίπτωση της Κύπρου είναι ο Jakob Augstein, στο άρθρο του στο Spiegel, με τίτλο που τα λέει όλα για τον Γερμανό ευρωσωτήρα: «Πείσμα, δίψα για εξουσία και εγωισμός.» Ο αρθρογράφος γράφει ότι στην κρίση της Κύπρου οι Γερμανοί έδειξαν τη δύναμή τους, αλλά την χρησιμοποίησαν για λάθος σκοπούς και δεν μπόρεσαν να την χειριστούν σωστά. «Ήθελαν να επιμείνουν στην αρχή «Έγκλημα και τιμωρία».

«Παρότι το Γιούρογκρουπ αποφάσισε να κουρέψει τελικά καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ, η ζημιά έχει γίνει. Η Κύπρος είναι πλέον αναξιόπιστη για τους Γερμανούς,» γράφει. Αναφέρει επίσης ότι όλα αυτά που αποφασίστηκαν για την Κύπρο συμβαίνουν υπό γερμανική κυριαρχία «γιατί πάντα οι Γερμανοί οδηγούν όσο πιο βαθιά γίνεται τη σύγκρουση με τους γείτονες τους όπως έγινε δύο φορές στο παρελθόν στην πρόσφατη ιστορία της Γερμανίας».. .»Αυτό οδηγεί σε φόβους και ανησυχίες για γερμανική πολιτική ηγεμονία στην ήπειρο. Η ιδέα της Μέρκελ για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι η εξής: «η Ευρώπη υποκύπτει στη γερμανική πολιτική.»

Η επίθεση του στην πολιτική της Μέρκελ συνεχίζεται: «Στην επιδείνωση της κυπριακής κρίσης αποκαλύφθηκε και μια αλήθεια της γερμανικής πολιτικής: χαρακτηρίζεται από πείσμα, που οι Γερμανοί αποκαλούν ηθική, αλλά μόνο αυτοδικαίωση είναι. Υπό την ηγεσία της Άνγκελα Μέρκελ η Ευρώπη ζει και πάλι την εποχή των εθνικών κρατών.»…

«Η ευρωσύγκρουση είναι στην ουσία μια διαμάχη για τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη. Οι Γερμανοί δεσμεύουν τα ευρωπαϊκά έθνη με τα δεσμά του χρέους. Όποιος έχει χρέη, είναι ένοχος.»

Παρακάτω αναφέρει ότι οι Γερμανοί, όχι μόνο δεν έχουν πληρώσει για την κρίση, αλλά είναι και κερδισμένοι. Τον τελευταίο χρόνο κέρδισαν 10 δις ευρώ ενώ υπάρχουν και οι πληρωμές τόκων από τις χρεωμένες χώρες.  «Αυτή είναι η πραγματικότητα της κρίσης του ευρώ: Η φτώχεια την Αθήνα είναι ο πλούτος στη Γερμανία.»

«Τέτοιες προσπάθειες-καταλήγει ο Augstein- έχουν αποτύχει στο παρελθόν. Θα αποτύχουν και στο μέλλον. Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν θα το επιτρέψουν. Θα πρέπει να θυμόμαστε τα λόγια του Jean-Claude Juncker: "Όποιος πιστεύει ότι το αιώνιο ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης στην Ευρώπη έχει προσπεραστεί, θα πω ότι οι ισχυροί δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται.".

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Τσίπρας: «Δεν επιστρέφω για να γίνω αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ., Αλέξης Τσίπρας, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή και την ίδρυση του νέου κόμματός του - Τι απαντά για τις εκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πολιτική / «Πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση 10 έργων αντιμετώπισης της λειψυδρίας σε 9 νησιωτικούς δήμους

Υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου η απόφαση υπαγωγής νησιωτικών δήμων στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις παροχής πόσιμου νερού και διαχείρισης υδάτων»
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Δημοσκόπηση RealPolls: Πρώτη η ΝΔ, με μονοψήφια διαφορά δεύτερη η ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα – Τέταρτο το ΠΑΣΟΚ

Η ΕΛ.Α.Σ. εδραιώνεται ως βασικός πόλος της αντιπολίτευσης, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην τέταρτη θέση και η Πλεύση Ελευθερίας κινείται οριακά εκτός Βουλής
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ

Πολιτική / Καρυστιανού για αποχωρήσεις: «Είναι ξεκάθαρο ότι το διεφθαρμένο σύστημα μάχεται ένα κίνημα ζωντανό και ενεργό»

Σήμερα ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα «Ελπίδα για Δημοκρατία» ο Βασίλης Κοκοτσάκης και ο πτέραρχος εν αποστρατεία, Αθανάσιος Παπανικολάου
THE LIFO TEAM