Πανελλήνια οργή για το βίντεο που δείχνει φαντάρους σε στρατόπεδο να ρίχνουν γελώντας σκύλο σε γκρεμό

Πανελλήνια οργή για το βίντεο που δείχνει φαντάρους σε στρατόπεδο να ρίχνουν γελώντας σκύλο σε γκρεμό Facebook Twitter
25

Ένα σοκαριστικό βίντεο που έχει προκαλέσει πανελλήνια οργή και αποτροπιασμό κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στο διαδίκτυο.  

Το βίντεο έχει καταγράψει τη στιγμή που δύο φαντάροι του ελληνικού στρατού ακινητοποιούν ένα αδέσποτο σκύλο και στη συνέχεια τον εκσφενδονίζουν σε γκρεμό ενώ γελάνε.

Ένας ακόμη στρατιώτης καταγράφει την βαρβαρότητα και τους μιλά.

Το σκυλί ακούγεται να κλαίει καθώς πέφτει από το ύψος.

Η σκηνή φέρεται να διαδραματίζεται σε κάποιο φυλάκιο μέσα σε στρατόπεδο. Δεν είναι επιβεβαιωμένο το πού, αλλά πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν πως είναι σε στρατόπεδο στα Ιωάννινα.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ και πηγές από το ΓΕΣ ανέφεραν στο LIFO.gr πως είναι ενήμερες και θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο στρατιώτες που πετούν το σκύλο, αλλά και ο τρίτος που τραβάει βίντεο έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους και είναι πλέον πολίτες, οπότε τα στοιχεία τους θα διαβιβαστούν στην αστυνομία, για τα περαιτέρω.

Λίγη ώρα αργότερα υπήρξε ανακοίνωση:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνεται με αφορμή βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει οπλίτες να κακομεταχειρίζονται σκύλο, ότι το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη».

Την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού κακοποίησης ζώου σε στρατιωτικό χώρο, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές, ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Το μόνο σίγουρο είναι πως χιλιάδες άνθρωποι έχουν εξοργιστεί και δεν θα αφήσουν το περιστατικό να ξεχαστεί απαιτώντας την τιμωρία των δραστών.

Ήδη διακινούνται δεκάδες μηνύματα στα social media που καλούν τον κόσμο να δώσει πληροφορίες για τον εντοπισμό των δραστών.

 

Aρκετοί χρήστες έχουν αναγνωρίσει τους δύο φαντάρους και δίνουν συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία για το ποιοι είναι οπότε αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην γίνει διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών.

Νεότερη ενημέρωση αναφέρει πως οι αρχές ξεκίνησαν προανάκριση και επιπλέον σχηματίζεται δικογραφία ενώ τόσο οι δύο φαντάροι, οι οποίο πλέον είναι πολίτες, όσο και αυτός που τράβηξε το βίντεο έχουν ταυτοποιηθεί.

Σε αυτό φέρεται να συνέβαλε η πρωτοφανής κινητοποίηση μέσα από τα social media καθώς άτομα που γνώριζαν τους δράστες φαίνεται πως δεν δίστασαν να δώσουν τα στοιχεία τους.

Ακόμη πιο ευχάριστα είναι τα νέα για τον σκύλο καθώς επέζησε και είναι καλά.

Σε επίσημη ενημέρωση από τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων αναφέρεται πως ο σκύλος ζει και θα βρεθεί υπό τη φροντίδα εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας.

«Ένας παππούς το ταΐζει στο χωριό Πληκάτι, και καμιά φορά πάει και στο στρατόπεδο, αλλά ο παππούς είναι ο μόνος που το πλησιάζει. Κανείς άλλος», αναφέρει ο Σύλλογος.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι θα συμβεί στους φαντάρους; Τι προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων

Ελλάδα
25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM