Στο σημερινό «Α μπα»: αν ο άλλος δεν θέλει

Στο σημερινό «Α μπα»: αν ο άλλος δεν θέλει Facebook Twitter
99

__________________

1.


Αμπα,γεια σου!
Ξέρω οτι δεν πιστεύεις σ'αυτά αλλά τι ζώδιο είσαι;
Ευχαριστώ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Γράφω την άποψη μου για ό,τι μπορείς να φανταστείς καθημερινά εδώ και πέντε χρόνια, αλλά πρέπει να σου πω τι ζώδιο είμαι για να με κατατάξεις κάπου.

__________________
2.

 

Γειά σου Α,μπα
Τι κανεις οταν η συντροφος σου σου κανει βετο σε κατι που θες; Ειμαστε εγω 35, αυτη 33, παντρεμενοι με 2 παιδιά. Τα μαλλια μου εχουν αραιωσει παρα πολυ πανω και αρχιζω να μοιαζω σαν 50αρης. Αποφασισα λοιπον να τα ξυρισω τελειως. Ομως η γυναικα μου ειναι ανενδοτη. Βρε τι την παρακαλεσα, τι φωτογραφιες ξυρισμενων ηθοποιων της έδειξα, τι της ειπα να το κανω δοκιμαστικα τον Αυγουστο στις διακοπες που δεν μας βλεπουν αλλοι (μπας και είναι αυτο το θεμα της). Τιποτα. Δεν το δεχεται. Θα μου πεις, τι θα σου κανει, θα σε χωρισει επειδή ξυρισες το κεφαλι σου; Δεν μου... παει ομως να κανω κατι που απεχθανεται τοσο πολυ. Εχεις καμια ιδεα να την ψησω;
- Telly Savalas

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Να την ρωτήσεις γιατί δεν θέλει; Τι της φέρνει στο μυαλό ένα ξυρισμένο κεφάλι;

__________________
3.

Γενικώς φοράω άνετα ρούχα και δεν είμαι καθόλου φαν των σουτιέν. Γιατί; Γιατί με ενοχλεί α-φά-ντα-στα να αισθάνομαι κάτι να με πιέζει κυκλικά, εννοώ το σημείο κάτω από το στήθος και πίσω στην πλάτη, δεν ξέρω αν το εξηγώ σωστά. Επίσης έχω κάπως πεσμένους ώμους και τα ραντάκια δε μου στέκονται οπότε ελαφρώς λιγότερο ενοχλητικά βρίσκω τα αθλητικά σουτιέν που «δένουν» πίσω από το λαιμό. Συχνά όμως χρειάζομαι να φορέσω σουτιέν, π.χ. με ένα ανοιχτόχρωμο ή με λεπτό ύφασμα ρούχο, για να το καλύψω σα σύνολο, παρότι είναι μικρό, και κυρίως τη θηλή του, μη και σκανδαλιστεί κανένας συνάνθρωπος.. Εγώ, εάν μπορούσα, δε θα φόραγα ποτέ σουτιέν εννοείται. Έχεις ακούσει για κανένα πραγματικά άνετο σουτιέν; Κάποια μάρκα(δεν ξέρω αν μπορείς να πεις ή θα φανεί σα διαφήμιση) ή κάποιο τύπο σουτιέν που αγνοώ;
- Γ33


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αυτά που είναι πλήρως ελαστικά και δεν έχουν πουθενά μπανέλες. Το πιθανότερο όμως είναι ότι φοράς λάθος νούμερο. Δες αυτό.
 

__________________
4.

Γεια σου Λενα και αναγνώστες,
Θα ηθελα την αποψη σας σε ενα θεμα μου με απασχολει. Το θεμα της περιοδου. Ειμαι 24 χρονων (δεν εχω κανει καποια γεννα) και εχω πολυκυστικες ωοθηκες. Αυτο, οπως οι περισσοτεροι ξερετε επηρεαζει μεσα σε αλλα τον εμμηνο κυκλο, την διαθεση και τους πονους κατα τη διαρκεια της περιοδου.
Το μεγαλυτερο μου προβλημα ειναι οι πονοι. Καθε φορα που αδιαθετω παιρνω τοσα πολλα και βαρια χαπια που αναγκαζομαι οταν εχω πονοκεφαλους η αλλους πονους να μην παιρνω τιποτα για να το αντισταθμισω! Σε αυτα τα χρονια πολλα μαλιστα μερικα τα εχει συνηθισει ο οργανισμος μου και πλεων δεν εχουν καμια επιρροη πανω μου.
Ξεκίνησα αντισυλληπτικα χαπια οταν ημουν 17. Αυτο βοηθησε στον κυκλο αλλα δυστυχως οχι στους πονους. (Ασε και που ο γιατρος δεν με ενημερωσε οτι καθε χρονο πρεπει να κανεις ενα "διάλειμμα" και τα χαπια αρχισαν να με επηρεάζουν ψυχολογικα..) Εκοψα τα χαπια και ο κυκλος μου εγινε ανω κατω παλι. Αλλαζω λοιπον γιατρο και αρχισα να παιρνω καποιες βιταμινες οι οποιες και παλι μου εστρωσαν το κυκλο αλλα οχι τους πονους. Αυτο πηγαινε καλα μεχρι που εφτασα σε ενα σημειο να γινονται διαφορα παραξενα: διαταραχη διαθεσης, ακμη, πονοι στο στηθος (μιαμιση βδομαδα πριν να αδιαθετησω), κατα περιοδους ζαλαδες, έλλειψη υπνου και γενικα μια αδιαθεσια και αρρωστια ολοκληρου του οργανισμου. Για αυτο το λογο επελεξα (αν και δεν πολυπιστευα) ομοιοπαθητικό. Αν και μου εφτιαξε καποια μικρα προβληματα, στο γενικο και σοβαρο προβλημα τιποτα. Τελος δοκιμασα και βελονισμο (μια σειρα συνεδριων βεβαια) και παλι τιποτα.
(Εδω να σημειωσω οτι πηγαινω σε ψυχολογο)
Δεν αντεχω αλλο καθε μηνα τα ιδια και τα ιδια. Ουτε διαβασμα ουτε δουλεια ουτε λογος για κοινωνικοποίηση. Τις 3 πρωτες μερες δεν υπαρχω! Δεν μπορω να λειτουργησω, καθε φορα μια φορα το μηνα, 3 μερες πεταμενες. Υποφερω καθε φορα τοσο πολυ που θα μπορουσα να πω οτι γινομαι παρανοικη, τρελη. Θα ηθελα να ρωτησω εσενα αλλα και τις αναγνώστριες με πολυκυστικες ωοθήκες ή γιατρους, αν γνωριζουν κατι σχετικα με το πως θα μπορουσα λυσω το θεμα. Εχω φτασει στο σημειο να σκεφτομαι οτι θελω να κανω αφαιρεση μητρας..


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν δικαιολογείται απαραίτητα τόσος πόνος από πολυκυστικές ωοθήκες, ούτε ισχύει ότι πρέπει να κάνεις διάλειμμα κάθε χρόνο από τα αντισυλληπτικά, ούτε είναι αναγκαίο να σε επηρεάσουν ψυχολογικά τα αντισυλληπτικά επειδή δεν έκανες διάλειμμα. Μπορεί να μην έχεις συνηθίσει στα παυσίπονα, μπορεί να έχει γίνει χειρότερος ο πόνος. Πρέπει να βρεις έναν γυναικολόγο που θα ασχοληθεί στα σοβαρά με τον πόνο σου, γιατί μπορεί να κρύβει κάτι που δέχεται θεραπεία ή έστω αντιμετώπιση. Επίσης οι βιταμίνες για κάτι τόσο περίπλοκο όσο ο κύκλος είναι κάτι που χρειάζεται παρακολούθηση και μεγάλη εμπειρία, και οι βιταμίνες δεν είναι κάτι αθώο για να παίρνεις σε ποσότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα, και υπερδοσολόγηση γίνεται, και παρενέργειες μπορούν να έχουν.


Δηλαδή ξανά, πρέπει να βρεις έναν γυναικολόγο που θα ασχοληθεί στα σοβαρά με τον πόνο και θα κάνει διάφορες εξετάσεις πριν αποφανθεί πού οφείλεται. Ψάξε κι άλλο, και άλλαξε κι άλλους, μέχρι να τον βρεις.

__________________
5.

Έχω ένα δίλημμα. Το δίλημμά μου αφορά την σχέση που έχω. Ο φίλος μου δεν με έλκει ιδιαιτέρως, δεν τον βρίσκω δηλαδή τόσο ελκυστικό σαν προσωπικότητα. Έχει κάποια χαρακτηριστικά που εγώ εκτιμώ (π.χ μου αφιερώνει χρόνο, με βάζει στη ζωή του, μου μαθαίνει πράγματα, π.χ πώς να φτιάξω κρέπες, πώς να οδηγήσω το ποδήλατο) ΑΛΛΑ δεν νιώθω ιδιαίτερη έλξη διανοητική, συχνά μπορεί να με εκνευρίσουν κάποιες απόψεις του ή κάποιες στάσεις που έχει (π.χ όταν οδηγεί κρίνει όλους τους άλλους οδηγούς ότι οδηγούν σαν χαζοί- εμένα αυτό το πράγμα με εκνευρίζει πολύ).

Το δίλημμα είναι το εξής: όταν είμαι σε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο τι συμβαίνει πραγματικά;

...χάνω ευκαιρίες να γνωρίσω κάποιον άντρα που θα μου ταιριάζει πιο πολύ σαν σύντροφος ή αξιοποιώ την ευκαιρία και μαθαίνω κάτι για τον εαυτό μου μέσα από αυτή τη σχέση που έχω αυτή τη στιγμή; Θα μου απαντήσει κάποιος ότι μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο.

Όμως εμένα με ενδιαφέρει ά,μπα μου τι θα έκανες εσύ στη θέση μου. Θα μου άρεσε να μάθω τι θα έκανε ένα πρότυπό μου. Θα εμπνευστώ και ίσως πάρω την απόφαση να σκεφτώ και για τον εαυτό μου.

Απάντησέ μου σε παρακαλώ και σε ευχαριστώ!
- 24 ετών


AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Το τι θα έκανα τώρα έχει διαφορά με το τι θα έκανα δέκα χρόνια πριν, και ίσως με το τι θα έκανα σε δέκα χρόνια. Κανένας δεν μπορεί να σου πει τι θα έκανε στη θέση σου γιατί δεν υπάρχει τρόπος να βρεθεί στη θέση σου. Μόνη σου πρέπει να σκεφτείς τι θέλεις για τον εαυτό σου. Πιστεύω ότι ρωτάς για να δεις αν θα διαβάσεις αυτό που ξέρεις ήδη.


Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι ναι μεν από όλους μπορούμε να μάθουμε κάτι, αλλά δεν είναι όλα τα μαθήματα χρήσιμα.


__________________
6.

Αγαπητή αμπα καλησπέρα,

Ο φίλος μου έχει φύγει για το εξωτερικό εδώ και 1,5 χρόνο. Είμαστε στην ίδια σχολή, και τον γνώρισα κάπως παράλληλα με τους φίλους του, αλλά επειδή στις αρχές της σχέσης μας υπήρχε πάντα η περιρρεύσαν ατμόσφαιρα ότι κάτι παίζει μεταξύ μας, και το ήξεραν όλοι, πάντα ήμουν η "κοπέλα" εκείνου, δεν είχα ανεξάρτητη φιλία μαζί τους δηλαδή.

Έφυγε λοιπόν και εγώ συνέχισα να κάνω παρέα μαζί τους, το ίδιο συχνή με αυτή πριν φύγει - τους βλέπω κάθε μέρα άλλωστε επειδή διαβάζουμε όλοι μαζί και δεν έχω άλλα άτομα από εκεί που να συμπαθώ και να περνάω καλά το ίδιο. Το πρόβλημα είναι ο φίλος μου. Δεν μπορεί να το χωνέψει με τίποτα. Μαλώνουμε όλη την ώρα για αυτό το πράγμα, ειδικά αν του πω ότι βγήκαμε ή κοιμηθήκαμε όλοι μαζί στο σπίτι της παρέας, τρελαίνεται.

Οι περισσότεροι είναι άντρες αν αυτό έχει σημασία, αλλά μάλλον το θέμα το έχει με τον κολλητό του, πιστεύω ότι θεωρεί ότι τον γουστάρω ή κάτι τέτοιο. Γιατί πετάει πράγματα τύπου "με άλλων τα αστεία γελάς", και προφανώς αναφέρεται σε αυτόν.

Εν τω μεταξύ αυτός λόγω απόστασης έχει κάπως ξενερώσει με αυτή την παρέα και δεν μιλάνε πολύ, μου έχει πει κιόλας ότι πλέον δεν τους συμπαθεί (!)

Όταν με ρωτάει γιατί συνεχίζω να κάνω παρέα μαζί τους ενώ ξέρω πόσο τον ενοχλεί, εγώ επιμένω ότι μου φαίνεται παράλογη αυτή του η απαίτηση. Και του είπα κιόλας ότι με άνθρωπο που θέλει να μου επιβάλλει τέτοιο πράγμα δεν θέλω να είμαι. Το επιχείρημά του είναι ότι περιπλέκονται λίγο τα πράγματα έτσι και νιώθει ότι δεν μπορεί να μιλήσει στους φίλους του για μένα επειδή θα μου το πουν και αντίστροφα, και ότι έτσι δεν είναι διαχωρισμένα τα πράγματα στη σχέση. Δεν σου φαίνεται λίγο κακία;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Το πιο σημαντικό δεν μας είπες. Σου αρέσει ο κολλητός του;


Μπορεί να είναι η απαίτηση σου παράλογη. Αλλά το ότι δεν σκέφτεσαι καν να αλλάξεις κάτι για να μην αισθάνεται μειονεκτικά, ότι δεν το συζητάς μαζί του, ότι δεν προσπαθείς να τον καθυσυχάσεις, δείχνει πώς αισθάνεσαι για αυτόν, κι αυτός το καταλαβαίνει. Η παρέα που κάνεις συμβολίζει την αποδοκιμασία σου, και προσπαθεί να σε αποκόψει για να νιώσει ότι τον διάλεξες. Μόνο που έχεις διαλέξει. Ο φίλος σου νιώθει παραγκωνισμένος, και έχει δίκιο. Είναι. Μόνο που έχει έναν δυσάρεστο τρόπο για να εκφράζει την ανασφάλεια του.


_________________
7.

Καλησπέρα, είμαι πολύ καιρό φαν της στήλης και είπα να μοιραστώ κι εγώ έναν προβληματισμό μου. Έχω μια σχέση εδώ και τρεις μήνες με έναν άντρα 36 ετών και έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Εγώ εργάζομαι στο δημόσιο, αυτός εργάζεται ως φαρμακοποιός σε νοσοκομείο με σύμβαση που ανανεώνεται κάθε χρόνο και μένουμε σε πόλη της επαρχίας. Το πρόβλημα είναι το εξής :αυτός λόγω της έλλειψης σταθερότητας στη δουλειά μένει με τους γονείς του. Λόγω του ότι είχε στο μυαλό του να ανοίξει φαρμακείο, έχει απογοητευτεί τρομερά από την ζωή του και σε συνδιασμο με τη διαμονή στο πατρικό και τους καταπιεστικους γονείς, η ψυχολογια του είναι κακή. Δεν ξέρω πως να τον βοηθήσω. Καταλαβαίνω αυτό που λέει ότι δεν μπορεί να κάνει σχέδια για οικογένεια εφόσον δεν έχει μόνιμη δουλειά, όμως πιστεύω ότι και το ελεύθερο επάγγελμα ανάλογη ανασφάλεια προσδίδει. Για δικούς του λόγους καθυστέρησε να ανοίξει το φαρμακείο που ήθελε τις καλές εποχές και τώρα είναι απαγορευτικό το ρίσκο. Έχει μια μόνιμη απελπισία που τον καταδιώκει για τις λάθος επιλογές που έκανε και για το χρόνο που άφησε να φύγει και θεωρει ότι τον υποτιμώ όταν αποφεύγω να τα συζητάμε, καθώς δεν υπάρχει κάποια αντικειμενική λύση αυτή τη στιγμή. Του προτείνω να εστιάζει στην καθημερινότητα και σε αυτά που του αρέσουν αλλά λέει ότι δεν του αρέσει τίποτε. Πρότεινα να πάει σε ψυχολογο αλλά λέει ότι τα προβλήματα που έχει είναι αντικειμενικά και δεν λύνονται με χτύπημα στην πλάτη. Τον ρωτάω ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις και μου λέει σε αυτή την ηλικία καμία. Τι με συμβουλεύεις να κάνω; Πώς μπορώ να τον βοηθήσω;
- Φαρμακοποιός


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πολύ έχεις επενδύσει για κάποιον που ξέρεις τρεις μήνες. Και έστω ότι έχεις σοβαρούς λόγους για να το κάνεις, πώς είναι καλή η χημεία μεταξύ σας, για την ακρίβεια «πολύ καλή» όταν συμπληρώνεις ότι η ψυχολογία του είναι κακή, έχει μόνιμη απελπισία, και έχει απογοητευτεί τρομερά στη ζωή του; Λες να είναι έτερον εκάτερον; Δεν είναι. Η ζωή του δεν είναι κακή, έχει επιλέξει να την βλέπει έτσι, και το επιχείρημα στο οποίο στηρίζει όλη του την έλλειψη κινήτρου να κάνει κάτι για τον εαυτό του είναι το όνειρο του φαρμακείου που δεν άνοιξε τότε. Μπορεί να ζήσει άνετα όλη του τη ζωή στηριγμένος σε αυτό ώστε να μην ανακάμψει ποτέ. Φυσικά και θα βοηθούσε ο ψυχολόγος, τα προβλήματα του δεν είναι αντικειμενικά, αλλά για να πάει, θα πρέπει πρώτα να παραδεχτεί ότι δεν είναι, και αν το παραδεχτεί, τότε είναι σα να παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί ένα εναλλακτικό σύμπαν για να μην αλλάξει, και αν κατάφερνε να το παραδεχτεί, δεν θα χρειαζόταν ψυχολόγο.


Σε συμβουλεύω να μην προσπαθείς να βοηθήσεις ανθρώπους που δεν έχουν καμία απολύτως πρόθεση να βοηθηθούν.

99

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
#5Έχει κάποια χαρακτηριστικά που σου αρέσουν. Μάλιστα. ΚΑΙ τα τρία που αναφέρεις έχουν σχέση με εσένα. ΣΟΥ αφιερώνει χρόνο, ΣΕ βάζει στη ζωή του, ΣΟΥ μαθαίνει πράγματα. Τίποτα άλλο από εκείνον σου αρέσει; Κάτι που αν δεν τον είχες γκόμενο και τον παρακολουθούσες από μια κρυφή συμπαντική κάμερα θα σε έκανε να πεις ναι! Αυτον τον τύπο τον γουστάρω! Γιατί αν το θέμα είναι οι κρεπες και το ποδήλατο υπάρχει και το γκουγκλ δηλαδή, αν το έχεις ακουστά, κ δε χρειάζεται να τον ταλαιπωρείς τον άνθρωπο.Αν η απάντηση είναι όχι, στείλε μας στα σχόλια να σου στείλουμε κάτι λινξ να φτιάξεις κααατι κρέπες που θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!
Λοιπόν δε θα δώσω λινξ, αλλα τη δική μου συνταγή που κάνω σε τραπέζια και αρέσει πάρα πολύ! Δε νομίζω βέβαια πως είναι και τίποτα ιδιαίτερο, αλλά πάντα τις αποθεώνουν οι εκάστοτε καλεσμένοι μου.Για τη ζυμη: 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρησεις40 γρ. φυτινη500 γρ. γάλα φρέσκο1 κουταλακι κοφτό αλάτι4 αβγάΤα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μιξερ στο γρήγορο για κανένα λεπτό.Έπειτα τηγανίζουμε τη ζύμη απλώνοντας μικρή ποσότητα χυλού σε ελαφρά βουτυρωμένο τηγάνι. Εγω χρησιμοποιώ το μεγαλύτερο τηγάνι που έχω για να βγει μεγαλούτσικη έκαστη. Αφου τελειώσει όλος ο χυλός υπαρχουν δύο εναλλακτικές.Ή τις κάνεις όπως στις κρεπερί, πάνω στο τηγάνι απλωνεις τα υλικά στη μισή κρέπα και μολις λιώσει το τυρακι τη διπλώνεις στα τέσσερα ( εγω βάζω τυρι- ζαμπόν η γαλοπ. μαγιονέζα πιπεριά, και η καλή ποιότητα υλικών μετραει φουλ, άλλη γεύση απ τις απεξω)Εναλλακτικά τις γεμίζεις με ζαμπον τυρί ή τα υλικά της αρεσκείας σου ( εγω τις κανω συχνά με κιμά καβουρντισμένο σαν για τα μακαρόνια απλα χωρίς πολλά υγρά και είναι ΑΠΑΙΧΤΕΣ) και τις ρολάρεις και τις βάζεις σε βουτυρωμενο πυρέξ κολλητά τη μια δίπλα στην άλλη μέχρι να γεμίσει. Περιχύνεις με κρέμα γάλακτος, τριμμένο τυρί και ψήνεις σε μέτριο φούρνο για κανα εικοσάλεπτο μέχρι να ροδισουν. Έξτρα τιπ: πασπαλιστε με μοσχοκάρυδο αν διαλέξετε τη δεύτερη επιλογή, τα σπάει η μυρωδιά του.Αστο καλο, μου έτρεξαν τα σάλια, εχω και καιρό να τις κάνω αυτές με τον κιμά!Βουαλα λοιπόν, απολαύστε τις κρεπες σας χωρις να χρειαστεί να κοιμηθείτε μαζί μου!
Κατάλαβα τι λέει, αλλά για να πιστεύει ότι οι άλλοι θα σκανδαλίζονται από τις θηλές της θα πρέπει να έχει ιδίαν πείραν. Άλλο να θαυμάσεις/εντυπωσιαστείς από κάτι, άλλο να σκανδαλίζεσαι. Είναι πολύ τολμηρή λέξη με αρνητική χροιά.
Aν το έκανες κ πριν γιατί να το σταματήσεις? Πιο ύποπτο θα μου φαινόταν. Εξάλλου δε διαλέγει να κοιμηθεί με τους κολλητούς αντί για το φίλο της. Ο άλλος είναι μακριά, βγαίνουν όλοι μαζί, αράζουν σε σπίτι και κοιμούνται όλοι εκεί. Ε υπάρχουν παρέες που συμβαίνουν αυτά χωρίς να γίνονται όργια, αλήθεια. Ειδικά σε φοιτητοπαρέες.Μου θυμίζεις μία φίλη που δε την άφηνε ένας γκόμενος της να κοιμηθεί ούτε με εμάς (κορίτσια), γιατί "τώρα που είναι μαζί το κρεβάτι της το μοιράζονται μόνο μεταξύ τους", και "πως θα αντέξει να κοιμηθεί με άλλο σώμα δίπλα". Γενικώς λίγη εμπιστοσύνη και λίγο λιγότερη κτητικότητα δε βλάπτει.
@daydreamcatcherΟ γκόμενος της φίλης σου είναι παράλογος που δεν την αφήνει να κοιμηθεί με τις φίλες της. Το να έχεις όμως μια σχέση, και πόσο μάλλον να είναι και από απόσταση, να ξέρεις επίσης ότι ενοχλεί τον άλλο αυτό που κάνεις και να το συνεχίζεις δείχνει μη σεβασμό στο πρόσωπο του συντρόφου σου. Δεν σου φτάνει δηλαδή να βγείς να διασκεδάσεις, να φας και να πιείς με τους φίλους σου; Πρέπει ντε και καλά να κοιμηθείς με τους κολλητούς σου; Πολύ Σουηδία έχουμε γίνει!
4. Μήπως εννοείς το 7ήμερο διάλειμμα ανάμεσα σε κάθε καρτέλα? Κάτι που μου έχει πει μια φίλη, η οποία πραγματικά πονάει πάρα πολύ και παίρνει ένα πολύ βάναυσο παυσίπονο, το οποίο στην πραγματικότητα φτιάχτηκε για πόνους στις αρθρώσεις που προκαλούνται από ρευματωειδή αρθρίτιδα, είναι ότι οι πόνοι της οφείλονται σε ενδομητρίωση, μια πάθηση η οποία, αν αληθεύει, όταν είναι στα αρχικά της στάδια δεν φαίνεται καν στα υπερηχογραφήματα. αλλά ναι, πραγματικά βρες κάποιον γιατρό ο οποίος θα ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα σου. Και μην ξεχνάς να αναφέρεις όλο σου το ιστορικό
4# Σε καταλαβαίνω, είχα και εγώ αφόρητους πόνους περιόδου και είχα εξαντλήσει όλα τα υπάρχοντα παυσίπονα μέχρι που δοκίμασα το ponstan. Ήταν το μόνο που με έπιανε και εξακολουθεί νε με πιάνει αμέσως μόλις το έπαιρνα αλλά με μια προυπόθεση. Έπρεπε να το πάρω αμέσως μόλις ερχόταν η περίοδος και πριν σχεδόν δω αίμα. Αμέσως. Αν καθυστερούσα έστω λίγο να το πάρω δε λειτουργούσε και άρχιζε ο πόνος. Και μετά από λίγες ώρες που περνούσε η επίδραση του, η υποψία πόνου που μόλις άρχιζε μου έδειχνε ότι έπρεπε να πάρω και άλλο χάπι. Δεν άφηνα τον πόνο να αρχίσει και έπαιρνα και άλλο. Συνολικά 5-7 χάπια τις δύο πρώτες μέρες.Γνώριζα και γνωρίζω πως δεν είναι 'καλό' φάρμακο, έτσι έχω ακούσει και ομολογώ δεν το έχω ψάξει πολύ. Το σίγουρο είναι πως ΕΓΩ προτιμώ να ζήσω λιγότερο παρά να περνάω αυτό το μαρτύριο κάθε μήνα.
Ακριβώς. Το παν είναι να βρεις την ουσία σου. Εσένα η ουσία του πονστάν σε συνεφέρνει, εμένα δεν μου κάνει απολύτως τίποτα. Προσωπικά πίνω μεσουλίντ, 2-4 χάπια κάθε μήνα και βρίσκω την υγειά μου. Αλλιώς, πονάω τόσο που κάνω και εμετούς. Απλώς δεν αξίζει. Ας ταλαιπωρηθούν λίγο νεφρά-συκώτι αρκεί να μην υποφέρω τόσο μα τόσο πολύ κάθε μήνα.
Το συγκεκριμένο ενοχοποιείται για εγκεφαλικά.Δες σε παρακαλώ στο διαδίκτυο.Θεωρείται επικίνδυνο. Ρε κορίτσια πολύ με στενοχωρειτε σήμερα,πώς τα κατεβάζετε έτσι τα φάρμακα, τσίχλες είναι;Έχω την εντύπωση ότι το ενδεχόμενο των παρενεργειών αποφεύγετε εντελώς να το σκεφτείτε.Δεν είναι πολύ υπεύθυνης συμπεριφορά αυτή. Κρίμα είναι να πάθετε κάτι.
Ναι συμφωνώ. Θα ήθελα όμως να ξέρω, ιατρικά εννοώ, τι είναι αυτό σε εμένα που είναι συμβατό με την ουσία αυτή και σε κάποιον άλλο λειτουργεί ένα άλλο χάπι και καθόλου αυτό που πιάνει στο δικό μου οργανισμό. Γιατί, εννοείται, έχω πάρει και μεσουλίντ και τίποτα. Και μάλιστα αναρωτιέμαι γιατί αν αργήσω να πάρω το ponsatn, δε με πιάνει καθόλου, είναι πραγματικά εντυπωσιακό.Είμαι περίεργη αλλά τώρα που το σκέφτομαι μάλλον όχι τόσο πολύ ώστε να μπω σε διαδικασία να ψάξω. Θα ήθελα έτοιμη γνώση σε αυτό το κομμάτι :)
Rosa, χωρίς καμία ειρωνική διάθεση, έχω την αίσθηση ότι είσαι από τις τυχερές που μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι τις πρώτες ημέρες τις περιόδου σου.Κανείς δεν πέθανε από 2-3 αντιφλεγμονώδη τον μήνα, μη τα τρομάζεις τα κορίτσια. Προφανώς τα χάπια τα έχουν πάρει με συνταγή γιατρού.
Lisa δεν τρομάζω τα κορίτσια.Τα φάρμακα έχουν ΚΑΙ παρενέργειες. Ενίοτε σοβαρές.Δεν καταπίνουμε ούτε μισή ασπιρίνη χωρίς λόγο.Αν ήθελα να τρομάξω κόσμο θα έγραφα άλλα,τώρα απλά υπενθυμίζω το αυτονόητο.Εμείς και οι Χιλιανοί(κατοικοι της Χιλής) αυτοσχεδιάζουμε με τα φάρμακα...
Αχ βρε Ρόζα δεν ξέρω. Θυμάμαι τους πόνους πριν βρω το πονστάν και ήταν αφόρητοι πραγματικά. Και ήμουν μικρή σε ηλικία. Έτσι και αλλιώς τώρα πια οι μήνες του πονστάν είναι μετρημένοι.. καταλαβαίνεις...Με την ευκαιρία να σου ευχηθώ καλή δύναμη! Ξέρω και εγώ καλά από απώλειες, παλιές και πρόσφατες...
Έχοντας περάσει χρόνια με εξαντλητικούς πόνους κάθε μήνα (έχω ενδομητριωση) που με έκαναν δυσλειτουργική και έχοντας πάρει πολλά παυσίπονα, προσωπικά κατέληξα στο Feldene και επιτέλους ηρέμησα :) Από εκεί που μπορεί να έπαιρνα 6 χάπια τη μέρα για 3 μέρες, έχω φτάσει να παίρνω συνήθως μόνο ένα την πρώτη μέρα (σπάνια κ τη δεύτερη) :)
Έχοντας πάρει ponstan (μου προκαλούσε ναυτία), feldene (το συνήθισα και δεν έπιανε), oruvail (και σε ένεση), ο συνδυασμός που τελικά είχε αποτέλεσμα για μένα ήταν buscopan (είναι σπασμολυτικό και μειώνει την ένταση των συσπάσεων) μαζί με απλά παυσίπονα (παρακεταμόλη). Έτσι αντιμετωπίζεται και το αίτιο και το σύμπτωμα. Εννοείται όλα αυτά ήταν συστάσεις από γυναικολόγους, δεν έκανα πειράματα μόνη μου. Όταν γεννούσα, σε κάποια φάση βλέπει ο γιατρός το μόνιτορ του καρδιοτοκογράφου (είναι το όργανο που διαβάζει τις συσπάσεις της μήτρας και τους παλμούς του μωρού) και λέει, "έχεις πολύ δυνατή σύσπαση αυτή τη στιγμή, αλλά σε βλέπω πολύ ψύχραιμη". Του λέω, έτσι πονάω κάθε μήνα από 12 χρονών. Πολλοί γιατροί, ακόμα και γυναίκες γιατροί που δεν υποφέρουν ιδιαίτερα οι ίδιες, το θέμα της δυσμηνόρροιας το περνάνε λίγο στο ντούκου.
Εντάξει το αγαπώ το feldene. Δεν ξέρω γιατί έχω τριμερούς πόνους στην περίοδο αλλά είναι το μόνο που με πιάνει. Είναι τόσο καλό που σαν φοιτήτρια το προτείναμε η μία φίλη στην άλλη ?
Ως φαρμακοποιός σχολιάζω, γιατί είδα ότι έχει γίνει χαμός με τα παυσίπονα.:-) Λοιπόν, είναι γεγονός ότα τα διαφόρου τύπου παυσίπονα επιδρούν διαδορετικά σε κάθε οργανισμό. Για πόνους περιόδου, αν η απλή παρακεταμόλη δεν βοηθά, πάμε σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη. Μια εναλλακτική σχετικά αφαλής είναι η ιμπουπροφαίνη (ασφαλής όσον αφορά το στομλαχι, γιατί όλα τα φάρμακα αυτής της κατηγορίας ερεθίζουν στο στομάχι). Το πονσταν (μεφεναμικό οξύ) είναι κάπως πιο βαρύ για το στομάχι, αλλά επίσης αποτελεσματικό. Είναι σχετικά ακίνδυνο, αρκεί να μη γίνει υπερδοσολογία. Το ίδιο ισχυει για όλα τα φάρμακα, πάντα κοιτάμε το φυλλάδιο οφηγιών για την ασφαλή συνιστώμενη δόση! Το μεσουλιντ (νιμεζουλίδη) θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα μη στεροείδή αντιφλεγμονώδη! Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, καθώς και στην Αμερική δεν κυκλοφορεί γιατί συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοτοξικότητας, αλλά και ηπατοτοξικότητας. Το παν βέβαια είναι η δοσολογία... Ακόμη και η εξωγήινη που αναφέρει 2-4 χάπια το μήνα, εικάζοντας ότι παίρνει μέγιστη δόση 2 χάμια τη μέρα, ελπίζω 1 καθε 12 ώρες, είναι θεωρητικά ασφαλής, με την προϋπόθεση ότι δεν συνυπάρχει ιστορικό καρδιοπαθειών στην οικογένεια. Εκεί χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή. Και πάντα, μα πάντα συμβουλευόμαστε το γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας!
#2 Αχ 2 τι μου θύμισες τωρα! Πριν χρόνια όταν ημουν 19 τα ήμουν με ενα παιδί μεγαλος ερωτας ο οποιος ειχε υπεροχα μακρια ξανθα μαλλια τζιβες. Ήταν και ένας απο τους λόγους που τον πρόσεξα και φυσικά λόγω αυτού του στυλ μου αρεσε εκπληκτικά. Μέχρι που μια μέρα αποφάσισε λόγω δουλειάς να τα κόψει και να τα φέρει στο κλασσικό ανδρικό κούρεμα το οποίο του πήγαινε μεν αλλα εμενα με χάλασε τελείως δε. Βέβαια αυτα όταν ημουν 19. Απλα πιστεύω οτι ένας καραφλος άνδρας παραπέμπει σε μεγαλύτερη ηλικία και ίσως να μην είναι ετοιμη να δεχθει οτι και τα μαλλια θα ασπρισουν καποια στιγμή και η καραφλα θα ερθει. Ρώτησε την και ζητα να σου απαντησει ειλικρινά.
#2. Δεν καταλαβαίνω πως στα παντρεμένα (κυρίως) ζευγάρια μπερδεύονται και ξεπερνιούνται τόσο πολύ τα όρια. Τι σημαίνει ανένδοτη; Αν ο σύντροφός μου ήθελε να ξυρίσει το κεφάλι του ή να βάλει 8 σκουλαρίκια στη μύτη του, θα του έλεγα ότι δεν συμφωνώ και τέλος. Πάλι θα τον παρότρυνα όμως να κάνει αυτό που γουστάρει. Τι δουλειά έχω εγώ να παρέμβω τόσο δραστικά στην εμφάνιση του άλλου; Και μάλιστα για κάτι που ξαναγίνεται. Εννοώ μαλλιά είναι....Αν εσύ της έλεγες ότι αν δεν χάσει 15 κιλά θα τη χωρίσεις, πως θα της φαινόταν; Μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο όλο αυτό.
Αν δεν της κάνει κούκου λόγω εμφάνισης είναι ακόμα πιο σοβαρό. Δεν είναι 15 χρονών. Αλίμονο αν χαλούσαν οι γάμοι και οι οικογένειες επειδή αλλάζει η εμφάνιση του συντρόφου μας. Ειδικά όταν μιλάμε για τόσο γελοίες αλλαγές, όπως το κόψιμο των μαλλιών.
Συμφωνώ με την Aloutero. Η συμπεριφορά της συζύγου είναι ο απόλυτος αυταρχισμός. Κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλλει τη γνώμη του σε τόσο προσωπικό θέμα, όπως είναι ο τρόπος που εμφανίζεις το σώμα σου. Ο άνθρωπος, δε νοιώθει καλά με τον εαυτό του και οφείλει να κάνει τα πάντα για να τον κάνει να νοιώσει καλύτερα. Αν δεν της κάνει κούκου επειδή άλλαξε κούρεμα είναι πολύ βαθύ πρόβλημα και δεν έχει σχέση με τις τρίχες. Το ίδιο πιστεύω για όλες τις αλλαγές της εμφάνισης. Όταν αγαπάς κάποιον τον βλέπεις κούκλο και επιβάλλεται και να το δείχνεις και να το λές. Άλλο πράγμα να πω τη γνώμη μου κι άλλο να είμαι ανένδοτη σε κάτι που εν τέλει δε με αφορά ή καλύτερα δε θα έπρεπε να με αφορά.
Δεν νομίζω ότι αυτό έχει σχέση με παντρενένους ή μη. Έχει να κάνει με τους δύο ανθρώπους που αποτελούν ζευγάρι και τον χαρακτήρα τους, ανεξάρτητα με το αν έχουν "νομιμοποιήσει" τη σχέση τους με γάμους/πανηγύρια/πρωτόκολλα/σύμφωνα κλπ. Αν το έχει ο χαρακτήρας σου να προσπαθείς να επιβάλεις στον άλλο την αποψή σου, ακόμα κι αν το θέμα συζήτησης αφορά αποκλειστικά τον άλλο (και δει κάτι τόσο trivial όσο οι τρίχες), είτε μόνος, είτε ζευγάρι, είτε παντρεμένος, είτε χωρισμένος το ίδιο ζόρι θα τραβάς. Θέλω να πω, αυτή θα πίστευε ότι της πέφτει λόγος στις τρίχες αυτού που έστειλε την ερώτηση, ούτως ή άλλως. Παντρεμένοι ή όχι. Γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας της. Και το κάνει και σε έναν, που την παίρνει. Γιατί αυτός δεν της λεει: θα κάνω ότι θέλω με τις τρίχες μου και δε σου πέφτει λόγος! Αλλά αντί αυτού στέλνει ερώτηση στην Α μπά για να του δώσει ιδέες πως να της το πλασάρει πιο εύπεπτα για να την πείσει (!!!!). Καταλαβαίνεις λοιπόν. Δεν είναι θέμα γάμου. Είναι θέμα καψίματος στον εγκέφαλο!Εσύ θα διανοούσουν ποτέ να διατάξεις πχ. έναν άλλο άνθρωπο να κόψει τα μαλλιά του, όποιος κι αν σου ήταν αυτός?
Εγώ θα συμφωνήσω με SailorMOUNA... Το να ξυρίσει κάποιος το κεφάλι του ή να βάλει 20 κιλά ή να βγάλει ένα δόντι κ να μείνει με την κουφάλα ας πούμε, δεν είναι "μικροαλλαγές", όπως δυο ρυτιδούλες που έρχονται φυσικά με την πάροδο του χρόνου.Εδώ εμένα μου χε σκάσει πρώην μου ξυρισμένος (γένια εννοώ) κ είχα φρικάρει, νόμιζα ότι φιλούσα κάποιον άγνωστο, μη σας τύχει....!
Εγώ θα συμφωνήσω με SailorMOUNA... Το να ξυρίσει κάποιος το κεφάλι του ή να βάλει 20 κιλά ή να βγάλει ένα δόντι κ να μείνει με την κουφάλα ας πούμε, δεν είναι "μικροαλλαγές", όπως δυο ρυτιδούλες που έρχονται φυσικά με την πάροδο του χρόνου.Εδώ εμένα μου χε σκάσει πρώην μου ξυρισμένος (γένια εννοώ) κ είχα φρικάρει, νόμιζα ότι φιλούσα κάποιον άγνωστο, μη σας τύχει....!
Sailor εχω το δικαιωμα για βετο στο χρωμα, μηκος των μαλλιων της συντρόφου μου; εχω το δικαιωμα βετο για τις τριχες της μασχαλης της;Προσοχη μιλαμε για ζευγαρια όχι απλα πρωτα ραντεβου με σεξ οπου και παλι δεν εχεις δικαιωμα βετο αλλα μπορεις να απορίξεις ή μη αναλογα με τα εξωτερικα χαρακτηριστικα. Αν το κουκου σε σχεσεις/γαμους ερχεται απο την εξωτερικη εμφανιση πολυ νωρις θα κοψετε το σεξ ορισμενοι. Δεν ξερω τι νομιζετε αλλα το 99% όλων μας σαν αναποδα γαμωτο θα είμαστε ότι γλυκαναλατα κι αν λενε τα lifestyle αρθρα. Θα πεσουν που θα πεσουν μαλλια, κοιλιες, βυζια και κώλοι ολονων μας εεεε μην κοψουμε και το κουκουρουκου μας...
"Ομως η γυναικα μου ειναι ανενδοτη. Βρε τι την παρακαλεσα (...) Τιποτα. Δεν το δεχεται."Εκτός κι αν ο γράφων υπερβάλει λεκτικώς, αυτό δεν μου φαίνεται ως απλή δυσαρέσκεια, κάποιο κόλλημα είναι κ πρέπει να διερευνηθεί η αιτία.Επίσης, ανεξάρτητα απ τα προσωπικά γούστα, το να τα πάρει μια γυναίκα γουλί τα μαλλιά της, αν δεν υπάρχει θέμα υγείας ή πρόβλημα στα μαλλιά, δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί με το σχετικά σύνηθες κοντό κούρεμα, που κάνουν, αρκετοί άνδρες που αναπτύσσουν καράφλα ...Σιγά την εξαλλότητα, ρε παιδιά, που την συγκρίνουμε με τα facial piercings και δεν ξέρω και γω τι αλλο.Μήπως φοβάται η κοπέλα ότι θα μοιάζει με skinhead? Μήπως φοβάται ότι θα μοιάζει με τον Halford? \m/Just kidding