Τι λένε οι Έλλαδίτες για το ευρώ μετά την κρίση στην Κύπρο

Τι λένε οι Έλλαδίτες για το ευρώ μετά την κρίση στην Κύπρο Facebook Twitter
4

Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες δείχνουν το κλίμα που διαμορφώνεται μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, πριν πάντως αρχίσει να διαφαίνεται η υποχώρηση της κυπριακής κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών. Η μία δημοσκόπηση είναι της  Kαπα Research για την εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», και σε αυτή το 52,3% κρίνει αρνητικά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις εξελίξεις, ενώ το 52,2% είναι αρνητικό απέναντι στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποσοστό 68,6%, Οι Έλληνες πιστεύουν ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει την ίδια σκληρή διαπραγματευτική στάση με αυτή της Κύπρου. Περίπου 7 στους 10 εκτιμούν ότι πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, ενώ το  58,6% θέλει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη σημερινή κυβέρνηση.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,6%, η ΝΔ 25,7% και ακολουθούν  η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 8,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7%, το ΚΚΕ με 6,4%, η ΔΗΜΑΡ με 4,8%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγουν σε ποσοστό 7%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο προηγείται ο Σαμαράς με  44,1% έναντι 31,8% του Αλέξη Τσίπρα.

Στη δεύτερη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου χωρίς κάλπη, συγκεντρώνει 17,3% έναντι 17% της ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,9%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, οι ΑΝ.ΕΛ. με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 4,2%, το ΚΚΕ με 3,7% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4%. Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 25,8%, η ΝΔ στο 25,2%, η Χ.Α. στο 11,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 9%, οι ΑΝΕΛ στο 8,5%, η ΔΗΜΑΡ στο 6,3% και το ΚΚΕ στο 5,5%.

Το ενδιαφέρον σε αυτή τη δημοσκόπηση η διαφορά από την προηγούμενη για το ΒΗΜΑ στα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το ευρώ και την παραμονή στην ευρωζώνη. Το 80% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι χειρότερη από ό,τι ήταν έναν χρόνο πριν, ενώ 40,4% τάσσονται υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε. και 45% κατά του ευρώ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM