Εμποδίστηκε ομοφοβικός ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε λονδρέζικο Πανεπιστήμιο

Εμποδίστηκε ομοφοβικός ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε λονδρέζικο Πανεπιστήμιο Facebook Twitter
22
Εμποδίστηκε ομοφοβικός ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε λονδρέζικο Πανεπιστήμιο Facebook Twitter

Ο Κχαλίντ Γιασίν, ισλαμιστής ιεροκήρυκας που τάσσεται υπέρ της εκτέλεσης των ομοφυλοφίλων, εμποδίστηκε την περασμένη Παρασκευή από μέλη της κοινότητας LGBT, όταν ήταν προγραμματισμένο να παραστεί σε μία εκδήλωση του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου.

Ο εκδήλωση με θέμα το Ισλάμ, ακυρώθηκε λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που προκλήθηκαν.

Ο Peter Tatchell, εκπρόσωπος του φοιτητικού συλλόγου, επιβεβαίωσε την πληροφορία αναφέροντας ότι «τα Πανεπιστήμια, υποτίθεται ότι είναι ένας μέρος διαφωτισμού, ανοχής, φιλελευθερισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι σοκαριστικός ο τρόπος με τον οποίο οι κοινότητες των ισλαμιστών φοιτητών προωθούν ιεροκήρυκες που διαδίδουν το μίσος, τον αντισημιτισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία και προσβάλουν άλλους Μουσουλμάνους που δεν συμφωνούν με τις σκληροπυρηνικές ερμηνείες του Ισλάμ.».

Η κοινότητα LGBT ανέφερε ότι η ακύρωση της εκδήλωσης ήταν μία θετική εξέλιξη, αλλά υποστήριξε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα μαζί με το φοιτητικό σύλλογο έπρεπε να είχαν καταγγείλει και καταδικάσει εξ αρχής την ομιλία.

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσι και η προσπάθεια αναβάθμισης του γηρασμένου αεροπορικού στόλου του Ιράν

Διεθνή / Η συντριβή του ελικοπτέρου με τον Ραϊσι και η προσπάθεια του Ιράν να εκσυγχρονίσει την αεροπορία του

Ο Εμπραχίμ Ραΐσι σκοτώθηκε σε ένα ελικόπτερο κατασκευής ΗΠΑ που σχεδιάστηκε για τον πόλεμο του Βιετνάμ, που δείχνει τη δυσκολία του Ιράν να εξασφαλίσει εξαρτήματα εν μέσω κυρώσεων
NEWSROOM