ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εμποδίστηκε ομοφοβικός ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε λονδρέζικο Πανεπιστήμιο

Εμποδίστηκε ομοφοβικός ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε λονδρέζικο Πανεπιστήμιο Facebook Twitter
22
Εμποδίστηκε ομοφοβικός ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε λονδρέζικο Πανεπιστήμιο Facebook Twitter

Ο Κχαλίντ Γιασίν, ισλαμιστής ιεροκήρυκας που τάσσεται υπέρ της εκτέλεσης των ομοφυλοφίλων, εμποδίστηκε την περασμένη Παρασκευή από μέλη της κοινότητας LGBT, όταν ήταν προγραμματισμένο να παραστεί σε μία εκδήλωση του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου.

Ο εκδήλωση με θέμα το Ισλάμ, ακυρώθηκε λόγω των σφοδρών αντιδράσεων που προκλήθηκαν.

Ο Peter Tatchell, εκπρόσωπος του φοιτητικού συλλόγου, επιβεβαίωσε την πληροφορία αναφέροντας ότι «τα Πανεπιστήμια, υποτίθεται ότι είναι ένας μέρος διαφωτισμού, ανοχής, φιλελευθερισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι σοκαριστικός ο τρόπος με τον οποίο οι κοινότητες των ισλαμιστών φοιτητών προωθούν ιεροκήρυκες που διαδίδουν το μίσος, τον αντισημιτισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία και προσβάλουν άλλους Μουσουλμάνους που δεν συμφωνούν με τις σκληροπυρηνικές ερμηνείες του Ισλάμ.».

Η κοινότητα LGBT ανέφερε ότι η ακύρωση της εκδήλωσης ήταν μία θετική εξέλιξη, αλλά υποστήριξε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα μαζί με το φοιτητικό σύλλογο έπρεπε να είχαν καταγγείλει και καταδικάσει εξ αρχής την ομιλία.

22

ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙ ΜΠΕΡΝΑΜ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Σε εξέλιξη επαναληπτικές εκλογές που θα μπορούσαν να καθορίσουν τον επόμενο πρωθυπουργό

Πολλοί βουλευτές των Εργατικών θεωρούν ότι ο Άντι Μπέρναμ αποτελεί την καλύτερη ελπίδα του κόμματος για ανάκαμψη μετά τις καταστροφικές τοπικές εκλογές του Μαΐου
THE LIFO TEAM
ΙΑΠΩΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

Διεθνή / Ιαπωνία: Δήμαρχος πήρε άδεια μητρότητας και έγινε πρωτοσέλιδο - «Δεν περίμενα τόση αντιπαράθεση»

Όπως τόνισε η δήμαρχος, Σόκο Καβάτα, «η Ιαπωνία πρέπει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να λαμβάνουν αυτή την άδεια ως κάτι φυσιολογικό»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / NYT: Ο Τραμπ απαιτούσε την «άνευ όρων παράδοση» του Ιράν. Αντ’ αυτού, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια έκπληξη

Παρότι οι Ιρανοί υπέστησαν σημαντικές απώλειες στον πόλεμο, βγήκαν από την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ έχοντας αποδείξει ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το οικονομικό χάος ως όπλο
THE LIFO TEAM