Υπόθεση Παντελίδη: Ανοίγει ξανά ο φάκελος - Γιατί θα γίνει ερευνα σε όσους ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ

Υπόθεση Παντελίδη: Ανοίγει ξανά ο φάκελος - Γιατί θα γίνει ερευνα σε όσους ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ Facebook Twitter
5

Εξελίξεις στην υπόθεση του τροχαίου του Παντελή Παντελίδη φέρνει η απόφαση του αντεισαγγελέα ο οποίος ανοίγει ξανά το φάκελο για το θάνατο του τραγουδιστή και αναζητά ευθύνες για όσους τον άφησαν να φύγει από τη χαρτοπαικτική λέσχη ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Με την παραγγελία του αντεισαγγελέα Σοφοκλή Λογοθέτη προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών ζητά να ερευνηθεί το αδίκημα της «δια παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια» για όσους ήταν μαζί με τον Παντελίδη στη χαρτοπαικτική λέσχη το μοιραίο βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου 2016.

Ο αντιεισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες όσων ήταν μαζί του επειδή δεν τον απέτρεψαν από το να οδηγήσει ενώ ήταν σε κατάσταση μέθης.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο θα ερευνηθεί όμως και η ευθύνη του κράτους «για την παράλειψη του να εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο που έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα».

Ο κ. Λογοθέτης επικυρώνει παράλληλα την πρωτόδικη διάταξη σύμφωνα με την οποία στο τιμόνι του οχήματος βρισκόταν ο τραγουδιστής. «Με βάση όσα εκτέθηκαν οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης σε αποκλειστική αμέλεια του οποίου οφείλεται η εκτροπή του οχήματος από την πορεία του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσο για τις Φρόσω Κυριάκου και Μίνα Αρναούτη ο αντεισαγγελέας καταλήγει ότι δεν υπάρχει ευθύνη των δύο γυναικών για το σκέλος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ' εξακολούθηση.

Όμως η οικογένεια του τραγουδιστή αντιδρά και  διά του συνηγόρου της Δημήτρη Ιωαννίδη,  αφήνει αιχμές κατά του αντιεισαγγελέα Εφετών, δηλώνοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της διάταξής του, ως προς το σκέλος που αφορά στις δύο γυναίκες, «διότι δεν έλαβε υπόψη του κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία».

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: «Μας κλώτσησαν» λένε ωφελούμενοι ΚΑΠΗ για beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: «Μας έδιωξαν λες και ήμασταν πρόβατα» λένε οι ηλικιωμένοι για τα beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Τι καταγγέλλουν ηλικιωμένοι που δικαιούνταν δωρεάν μπάνια από πρόγραμμα του δήμου - «Μας έκανε μια κίνηση με τα χέρια του θαρρείς και ήμασταν πρόβατα»
LIFO NEWSROOM
Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Ελλάδα / Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Η πιθανότητα θανάτου στο ελληνικό οδικό δίκτυο είναι τριπλάσια σε σχέση με χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Μάλτα, και διπλάσια από χώρες όπως η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Σλοβενία
LIFO NEWSROOM