Ποιος είναι τελικά ο περίφημος αρχαιοελληνικός χαιρετισμός;

Ποιος είναι τελικά ο περίφημος αρχαιοελληνικός χαιρετισμός; Facebook Twitter
19

via Κιμπάρης / από jungle-report

 

 

 

 

 

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

15 σχόλια
Αγαπητέ κε. Δημοκίδη..πολύ ωραίο το ποστ (ως πάντα) αλλά αν ψάξετε λίγο παραπάνω θα δείτε πως υπάρχει μια ανακρίβεια. Η μούντζα δεν είναι αρχαια ελληνική αλλά βυζαντινή.Ελληνικότερη μακράν του ναζιστικού χαιρετισμού πάντα, αλλά βυζαντινή.
Ε, ναι, εντάξει, θέλει ο λύκος να βάλει προβειά, και τη βαφτίζει αρχαιοελληνικό χιτώνα. Προφανώς είναι τόσο διαδεδομένος ο ναζιστικός χαιρετισμός σε βίντεο εκδηλώσεων της ΧΑ, που θέλουν να προλάβουν την κακή δημοσιότητα παρουσιάζοντας το σαν κάτι άλλο για να μην εκτίθενται.
Άρη, η μούντζα συναντάται ως προσβλητική χειρονομία και σε κάποια μέρη της Αφρικής.Στη Νιγηρία,για παράδειγμα, σημαίνει "eat shit" και ο "μουντζώνων" (ας τον πούμε έτσι) πλησιάζει πολύ κοντά το πρόσωπο του "μουντζωνόμενου". Θα τολμούσα να πω ότι ο νιγηριάνικος τρόπος θυμίζει ακόμη περισσότερο (άγνωστο γιατί!) τον βυζαντινό τρόπο τιμωρίας, καθώς εμείς οι Έλληνες μουντζώνουμε συνήθως εκ του μακρόθεν!βλ. και http://www.ooze.com/finger/html/foriegn.html (περίπου στη μέση του άρθρου):):)
δηλαδη εαν εγω ονομασω τον χαιρετισμο μου "πλατωνικο χαιρετισμο" αυτοματα αποτελει αποδεικτικο στοιχειο οτι "χανονταν στο χρονο"?ποσα θες να μας τρελλανεις Naso k?
To Saluto Romano ετυμολογικά, δείχνει την ιστορία της λέξεως. Εκεί βασίζονται για την καταφωγή της συγκεκριμένης χειραψείας και όχι σε πίνακα. Με λίγα λόγια δεν μπορεί να είσαι απόλυτος, είναι χαμένο στο χρόνο.[Aπ. Άρη: Κι όμως, αυτός ο σύγχρονος χαιρετισμός δεν αναφέρεται σε κανένα ρωμαΪκό κείμενο και δεν έμοιαζε και πολύ με το πώς χαιρετούσαν οι ρωμαίοι:via wiki The Roman salute (Saluto Romano) is a gesture in which the arm is held out forward straight, with palm down, and fingers touching. In some versions, the arm is raised upward at an angle; in others, it is held out parallel to the ground. The former is a well known symbol of fascism that is commonly perceived to be based on a custom in ancient Rome. However, NO Roman text gives this description and the Roman works of art that display salutational gestures bear little resemblance to the modern Roman salute.Jacques-Louis David's painting The Oath of the Horatii (1784) provided the starting point for the gesture that became later known as the Roman salute.]
Μπήκα στο wikipedia για να βρώ την βιβλιογραφία όμως στηρίζεται κυρίως σε κάποια συγκεκριμένα βιβλία τα οποία δεν μπορώ να βρω καν αν υπάρχουν.Το οτι γράφτηκε ένα άρθρο στο wikipedia δεν σημαίνει οτι είναι σωστό και αξιόπιστο.Στον αντίποδα κάποιος μπορεί να ανεβάσει ένα άρθρο και να χρησιμοποιήσει βιβλία του ΠΛεύρη και ομοιδεατών του σαν βιβλιογραφία.