Οι νέες συμμορίες με μηχανάκια στη Βρετανία χρησιμοποιούν οξύ και σπαθιά για να κλέψουν κινητά από περαστικούς

Οι νέες συμμορίες με μηχανάκια στη Βρετανία χρησιμοποιούν οξύ και σπαθιά για να κλέψουν κινητά από περαστικούς Facebook Twitter
3

Μία «νέα γενιά εγκληματιών» στη Βρετανία παρουσιάζει ντοκιμαντέρ του BBC. Μέλη μιας συμμορίας με μηχανάκια, που χρησιμοποιούν οξύ και σπαθιά για να κλέψουν κυρίως κινητά τηλέφωνα από πεζούς, αποκαλύπτουν τον τρόπο δράσης τους.

Ειδικότερα, φορώντας μάσκες, μιλούν στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο για το πόσο εύκολο είναι για αυτούς να κλέψουν iPhones από περαστικούς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως είναι σαν να «παίρνουν γλυκά από ένα μωρό».

Τα μέλη της συμμορίας εξηγούν στη ρεπόρτερ του BBC ποιοι πολίτες είναι «εύκολοι στόχοι», πώς πρέπει να χακάρουν τα κινητά τηλέφωνα ώστε να έχουν μεγαλύτερο κέρδος από την πώληση στη μαύρη αγορά, ενώ επισημαίνουν και τα προβλήματα ασφαλείας που εντοπίζουν σε κοσμηματοπωλεία.

Ένας από αυτούς, που αυτοαποκαλείται Topkat, αποκαλύπτει πως έχει ρίξει οξύ στο πρόσωπο δύο ατόμων, προκειμένου να κλέψει τα κινητά τους τηλέφωνα και στη συνέχεια να τα πωλήσει για 250 λίρες το καθένα.

Οι νέες συμμορίες με μηχανάκια στη Βρετανία χρησιμοποιούν οξύ και σπαθιά για να κλέψουν κινητά από περαστικούς Facebook Twitter

Ο ίδιος καυχιέται ότι έχει στην κατοχή του «ρόπαλα, μαχαίρια και σπαθιά», τα οποία ισχυρίζεται πως χρησιμοποιεί εναντίον πεζών ή στη διάρκεια ληστειών σε κοσμηματοπωλεία.

Όταν η ρεπόρτερ τον ρωτάει αν έχει χρησιμοποιήσει οξύ, απαντάει: «Μια - δυο φορές. Το ψέκασα στο πρόσωπό του, αιμορραγούσε, καιγόταν, εκείνος ο άνδρας φώναζε και ούρλιαζε». «Αν είχα μαζί μου το μαχαίρι, ένας από εμάς θα κατέληγε νεκρός, καταλαβαίνεις; [...] Δεν αισθάνομαι και πολύ καλά γι' αυτό προφανώς, αλλά δεν το κάνω για να τους βλάψω σκοπίμως», πρόσθεσε.

«Ψάχνουμε για άτομα που κοιτάζουν προς τα κάτω, έχουν έξω τα τηλέφωνά τους και φορούν τα ακουστικά τους, συγκεκριμένα», λέει ένα άλλο μέλος της συμμορίας.

Οι νέες συμμορίες με μηχανάκια στη Βρετανία χρησιμοποιούν οξύ και σπαθιά για να κλέψουν κινητά από περαστικούς Facebook Twitter

«Μόλις γίνει πράσινο το φανάρι, αγνοούν ότι πλησιάζουν τα οχήματα και για εμάς είναι η τέλεια ευκαιρία, γιατί καθώς εκείνοι διασχίζουν τον δρόμο, το χρονομετρούμε και μετά αρπάζουμε ό,τι μπορούμε και εξαφανιζόμαστε. Μέχρι να το συνειδητοποιήσουν, είμαστε ήδη στο δεύτερο φανάρι και πηγαίνουμε δεξιά», συμπληρώνει.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rockall: Γιατί ένα βραχώδες νησάκι διχάζει Ευρώπη και Βρετανία

Διεθνή / Rockall: Γιατί ένα βραχώδες νησάκι διχάζει Ευρώπη και Βρετανία

Το Rockall, ένα μικροσκοπικό νησάκι στη μέση του Ατλαντικού, έγινε το τελευταίο «έπαθλο» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας - Από τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι τις σημερινές διεκδικήσεις για ψάρια και πετρέλαιο, το Rockall εξακολουθεί να προκαλεί εντάσεις και περιπέτειες
LIFO NEWSROOM
Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Διεθνή / Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar χαρτογραφεί κρίσιμα υποθαλάσσια καλώδια στην Ευρώπη - Ο φόβος δολιοφθοράς και η μυστική μονάδα GUGI που «παίζει» με την παγκόσμια ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Διεθνή / Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ειρήνης για τη Γάζα - Τραμπ, Μπλερ και ΟΗΕ πιέζουν για κατάπαυση του πυρός, αλλά το Ισραήλ επιμένει σε στρατιωτική λύση. Μπορεί να τελειώσει επιτέλους ο πόλεμος;
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Διεθνή / Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Σε μια ευρεία ομιλία που εκφώνησε το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι απειλές κατά της Ρωσίας από τις δυτικές χώρες γίνονται «όλο και πιο συχνές»
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Διεθνή / Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Η απονομή χάριτος ισχύει μόνο για μια τελεσίδικη και εκτελεστή απόφαση και, ως εκ τούτου, δεν αποτελεί ενδεχόμενο προς το παρόν, καθώς ο Σαρκοζί έχει ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Διεθνή / Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι «οι απειλές χρήσης βίας κατά της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο συχνές», προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «διαψεύσει επανειλημμένα τέτοιες προκλήσεις»
LIFO NEWSROOM