Εν τω μεταξύ σε μια άλλη, ελαφρώς kitsch Κύπρο

Εν τω μεταξύ σε μια άλλη, ελαφρώς kitsch Κύπρο Facebook Twitter
20

Δεν είναι και πολύ φρόνιμο να κάνουμε προβλέψεις για την Κύπρο. 

Μπορεί να χαρούμε "Μπράβο που είπαν ΟΧΙ" και να αποδειχτεί πύρρειος νίκη σε λίγες μέρες (να μην τους δανείσει κανείς, ή να τους δανείσει η Ρωσία με χειρότερους, κρυφούς όρους)

Μπορεί να πούμε "Μα τι στο καλό κάνουν,  νομίζουν ότι πρέπει να τους χαριστούν τα λεφτά;" κι ως το τέλος της εβδομάδας όντως να τους τα έχουν χαρίσει όλα και να έχει ξαναορθοποδήσει η Κύπρος - δείχνοντάς μας το δρόμο. 

Ή οτιδήποτε στο ενδιάμεσο. 

Εγώ πάντως χαίρομαι με το ΟΧΙ, για πολλούς και διάφορους λόγους, και, προς το παρόν, δηλώνω ικανοποιημένος με τις μέχρι τώρα εξελίξεις.  

Όμως, μέχρι να βγάλουμε μια άκρη, παρουσιάζω σε πανελλήνια αποκλειστικότητα [not] το απαύγασμα του πολιτιστικού οργασμού της Κύπρου. 

Την πρωτοποριακή, προ διετίας παράσταση του Θεάτρου Ανεμώνα...

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ. 

Εν τω μεταξύ σε μια άλλη, ελαφρώς kitsch Κύπρο Facebook Twitter

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω την αφίσα. Γι' αυτό και δεν θα προσπαθήσω. 

Δύο παρατηρήσεις μόνο.  

Παρατήρηση 1) Όπως βλέπουμε στην καλόγουστη αυτή αφίσα, η παράσταση έγινε με την στήριξη όλων αυτών:

Εν τω μεταξύ σε μια άλλη, ελαφρώς kitsch Κύπρο Facebook Twitter

ΘΟΚ = Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (που τον απολαμβάναμε θέλοντας και μη τα καλοκαίρα στην Επίδαυρο)

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (!!!)

ΔΕΗ Κύπρου / CYTA / ΡΙΚ.

Πώς πείστηκαν όλα αυτά τα (χωρίς πλάκα) μεγάλα ονόματα της Κύπρου και του πολιτισμού να βάλουν το όνομά τους σ' αυτήν την αφίσα είναι μυστήριο. 

Παρατήρηση 2)

 

Το δελτίο τύπου:

Το θέατρο Ανεμώνα ανοίγει την νέα θεατρική χρονιά με μια πρωτοποριακή υπερπαραγωγή ενός απαιτητικού έργου που σίγουρα θα συζητηθεί. Πρόκειται για το έργο της Ιρένε Μαραντέι «Καταραμένη Σχέση» που βασίζεται στο βιβλίο Αρθούρος ΡΕΜΠΩ και στο σενάριο της ταινίας «Καταραμένη Σχέση». Το έργο παρουσιάζει την βίαιη ερωτική σχέση των δύο μεγάλων Γάλλων ποιητών Αρθούρου Ρεμπώ και Πωλ Βερλαίν.

 

 

Διαβάζοντας αυτό ήταν που τα έχασα εντελώς. Φανταζόμουν ότι το έργο θα ήταν κάτι trash, επιπέδου βιντεοταινίας. Φανταζόμουν ότι θα ήταν κάποια μικροπαραγωγή ενδεικτική της κακής και μόνο πλευράς του σύγχρονου Κυπριακού πολιτισμού (αν και η συμμετοχή του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, του ΡΙΚ και του ΘΟΚ έδειξε ότι μάλλον είναι ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν).

Όμως Ρεμπώ και Βερλαίν;

Το πώς πήραν ένα εξαιρετικό έργο που βασίζεται σ' ένα σπουδαίο βιβλίο, για τη ζωή δύο μεγάλων Γάλλων ποιητών -

- και το μετέτρεψαν σ' αυτό:

 

 

Εν τω μεταξύ σε μια άλλη, ελαφρώς kitsch Κύπρο Facebook Twitter

 

κανείς δε θα μάθει ποτέ ;-)

 

 

 

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

12 σχόλια
φίλε άρη,απλά θα ήθελα να μου εξηγήσεις λίγο περισσότερο τα εξής:1. το σχόλιο που έκανες για τον ΘΟΚ "που τον απολαμβάναμε θέλοντας και μη τα καλοκαίρα στην Επίδαυρο"2. "αν και η συμμετοχή του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, του ΡΙΚ και του ΘΟΚ έδειξε ότι μάλλον είναι ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν"μου φάνηκες κάπως κυνικός.
Πολύ συντηρητικούς σας βρίσκω όλους σήμερα!Δηλαδή η κρυφή ερωτική ζωή Ρεμπώ Βερλαίν, έπρεπε να παίζεται με λιβρέες και περουκίνια? Με στραπς και τρελλές μες, δεν κάνει? Όλος ο κόσμος ενα ατέλειωτο Ντάουντον?don't judge a book by it's cover, my friend...
αγαπητέ Άρη ως κύπρια θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι οι ανεμώνες(όπως τους αποκαλούμε εδώ)είναι το λιγότερο από τα "κακά" μας..και για να πάρετε και μια ιδέα περισσότερη γι αυτούς απλά σας λέω ότι στην τελευταία τους παράσταση έπαιζε και η πραξούλα αντωνιάδου(ναι! η πρωην υπουργός αλλά και υποψήφια για την προεδρία στις τελευταίες εκλογές) και επίσης αντί για κουδούνι πριν την έναρξη των παραστάσεων ακούγεται μαγνητοφωνημένη η ατάκα της βουγιουκλάκη: αυτός ο τόπος είναι γεμάτος ανεμώνες!! αλλά για να επανέλθω στα "κακά" μας παρακολουθείστε λιγάκι αυτά και θα καταλάβετε....προειδοποιώ είναι για ακροατές με γερά νεύρα και δεν έγιναν για πλάκα αντιθέτως!! http://www.youtube.com/watch?v=LtZh2OYDmm0 και http://www.youtube.com/watch?v=P5rSLVvp5dI
Την είδα αυτή την παράσταση. Ζηλεύεις;; Χαχαχα!! Δεν περιγράφεται! Όλες τους οι παραστάσεις είναι... τέλος πάντων, δεν μπορώ καν να σου το περιγράψω. Πάντως, οι αφίσες τους είναι πάντα αντιπροσωπευτικές :))
Πάντως εμένα η Ιρένε Μαραντέι μου κατέστρεψε το Αστερίξ, αφού η δική της μετάφραση στην επανέκδοσή του δεν είχε καμία σχέση με την παλιότερη, που ήταν πολύ αστεία. Αν και μάλλον η δική της ήταν πιο πιστή ενώ ο προηγούμενος μεταφραστής έβαζε πολύ το χεράκι του. Α, επίσης νομίζω ότι η Μαραντέι είναι η κόρη της Ροζίτας Σώκου.
"Εγώ πάντως χαίρομαι με το ΟΧΙ, για πολλούς και διάφορους λόγους, και, προς το παρόν, δηλώνω ικανοποιημένος με τις μέχρι τώρα εξελίξεις."Ο λόγος; Θυμικός; [Απ. Άρη: Κυρίως επειδή θα ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα. Να ξέρουμε τι μας γίνεται δηλαδή - ή μάλλον να μάθουμε τι μας γίνεται.]
Άρη δεν ξέρω γιατί πρέπει να πέσουμε από τον 10ο όροφο για να μάθουμε τι θα γίνονταν αν πέφταμε; Μεγάλο το κόστος...Αυτό που ζήτησαν οι Ευρωπαίοι είναι "να πληρώσει η πλουτοκρατία". Προφανώς οι Κύπριοι προτίμησαν να το παίξουν καμικάζι αυτοκτονίας ελπίζοντας πως το καζίνο τους θα συνεχίσει να λειτουργεί από το να φορολογήσουν με 12.5% τις καταθέσεις των 100χιλιάδων ευρώ που δεν ήταν άλλωστε εγγυημένες! Να τα λέμε τα ΟΧΙ αλλά μόνο εκεί που πρέπει.
αφού φίλε, το μεγαλύτερο πολιτισμικό επίτευγμα της Κύπρου είναι ο Χατζηγιάννης. επίσης έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δει κανείς τις οντισιόν για το γκρηκ άιντολ, ή ποιό ήταν τελοσπάντων, στην Κύπρο. είναι όλοι τους ένας κι ένας.
άρα θεωρείς ότι το greek idol είναι ένδειξη πολιτισμού; αντίθετα, είναι ένδειξη υποκουλτούρας και μην ξεχνάς ότι είναι κάτι που οι κύπριοι αντίγραψαν από την ελλάδα όπως και η ελλάδα από κάπου αλλού..μάριος τόκας, αλκίνοος ιωαννίδης δεν σου λένε κάτι; υπάρχουν φοβεροί καλλιτέχνες στην κύπρο εκ των οποίων και νέοι -λευτέρης μουμτζής ασπούμε ενα πρόσκαιρο παράδειγμα από μουσική - που μένουν στο περιθώριο επειδή η μάζα ασχολείται με τα σκουπίδια που μας πουλά η ελλάδα..χώρις να θέλω να επιρρίψω ευθύνες - για να πουλάει κάποιος σημαίνει κάποιος θέλει να αγοράσει!
κύριε κύριε κώστα σ"το μεγαλύτερο πολιτισμικό επίτευγμα της Κύπρου είναι ο Χατζηγιάννης"επέτρεψέ μου να διορθώσω το σχόλιό σου:"το λιγότερο ενδεικτικό πολιτισμικό επίτευγμα της Κύπρου είναι ο Χατζηγιάννης"είσαι αδιάβαστος και μακριά απο'δω, μίστερ.
για εξήγησέ μου πως εσύ είσαι διαβασμένος αν[τ]. μέσα από το ίντερνετ μπορεί ο κάθε τσόγλανος από δυο γραμμές να γράψει τη βιογραφία σου. εξυπνάκια. Μρφκσιβ, ναι, το γκρηκ άιντολ αν μη τι άλλο δίνει μια εικόνα του τί ερεθίσματα και τί αυτοσυνείδηση έχει ο κάθε ένας που πάει να δηλώσει υποψηφιότητα. αν δεν ξέρεις να το διαβάζεις, δεν καθίστασαι αυτομάτως υπεράνω.
Αγαπητέ φίλε Κώστα, είναι άκρως ρατσιστικό και συνάμα γελοίο να γενικεύεις ολόκληρο λαό και τον πολιτισμό του κρίνοντας από τα σόυργελα που κυκλοφορούν και αναμασούν τα μέσα ενημέρωσης. Να μην αναφέρω Ελληνικά ονόματα της σόουμπιζ που κάνουν πρωτοσέλιδα νομίζω τα γνωρίζετε, όπως και γνωρίζετε ότι αξιόλογοι άνθρωποι της κουλτούρας είναι συνήθως εκτός δημοσιότητας κάνοντας αθόρυβα το έργο τους και σε διαβεβαιώ συμπεριλαμβανομένου πολλοί αξιοπλογοι Κύπριοι...