Επίθεση των αντισπισιστών «Μαυροπράσινα Παγούρια» σε κρεοπωλεία και ιχθυοπωλείο στα Γιάννενα

Επίθεση των αντισπισιστών «Μαυροπράσινα Παγούρια» σε κρεοπωλεία και ιχθυοπωλείο στα Γιάννενα Facebook Twitter
10

Τέσσερα κρεοπωλεία, ένα φορτηγό μεταφοράς ζώων, ένα ιχθυοπωλείο και το φορτηγό του, καθώς και το αμάξι ενός κυνηγού στα Γιάννενα, βρέθηκαν στο στόχαστρο αντισπισιστών.

Η ομάδα που υπογράφει ως «Μαυροπράσινα Παγούρια» ανάρτησε σχετική ανακοίνωση και φωτογραφικό υλικό στο indymedia, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις φθορές στα καταστήματα και τα οχήματα.


Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ομάδας αναφέρεται πως «ορμώμενοι από το κάλεσμα για κλιμάκωση των χτυπημάτων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, επιλέξαμε να δώσουμε κι εμείς το παρόν (sic) στην πόλη των Ιωαννίνων προκαλώντας υλικές ζημιές σε οχήματα και καταστήματα που μεταφέρουν και εμπορεύονται είτε έντρομα ζώα είτε τα διαμελισμένα σώματά τους. Δηλαδή εμπορεύονται την ζωή και την ελευθερία άλλων».

Επίθεση των αντισπισιστών «Μαυροπράσινα Παγούρια» σε κρεοπωλεία και ιχθυοπωλείο στα Γιάννενα Facebook Twitter

«Στόχος μας είναι να δείξουμε αλληλεγγύη σε εκείνους που το βασικό τους δικαίωμα για ελευθερία καταπατάται από την στιγμή της γέννησής τους, στο βωμό του κέρδους, της διασκέδασης, της παράδοσης και του κυρίαρχου συστήματος πεποιθήσεων του καρνισμού», προστίθεται.

Επίθεση των αντισπισιστών «Μαυροπράσινα Παγούρια» σε κρεοπωλεία και ιχθυοπωλείο στα Γιάννενα Facebook Twitter

Επίσης, η ομάδα τονίζει πως «ο λόγος που επιτεθήκαμε και στο ψαροπωλείο είναι διότι ο αγώνας μας δεν περιορίζεται στην εναντίωση στην εκμετάλλευση/κακοποίηση/θανάτωση των ζώων ξηράς, αλλά επεκτείνεται σε όλα τα άτομα, όλων των ειδών ζώων, καθώς αναγνωρίζουμε την εγγενή αξία τους».

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν μπορώ να αποκαλύψω τον λόγο που έλαβα τη φωτογραφία», λέει ο υπνοθεραπευτής

Ο Νάσος Κομιανός παραδέχτηκε πως είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με την κατηγορούμενη γιατρό καθώς και πως έλαβε φωτογραφία του Γιώργου Μαζωνάκη, ενόσω βρισκόταν στο ιατρείο στο Κολωνάκι
THE LIFO TEAM
ΜΑΤΙ ΦΩΤΙΑ ΔΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ

Ελλάδα / Μάτι: Αναβλήθηκε η δίκη για την προσφυγή τριών καταδικασθέντων που ζητούν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά

Αναβλήθηκε για τις 29 Σεπτεμβρίου - Πρόκειται για τον, τοτε, αρχηγό και υπαρχηγό της Πυροσβεστικής και τον τότε γενικό γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας
THE LIFO TEAM