Επίθεση των αντισπισιστών «Μαυροπράσινα Παγούρια» σε κρεοπωλεία και ιχθυοπωλείο στα Γιάννενα

Επίθεση των αντισπισιστών «Μαυροπράσινα Παγούρια» σε κρεοπωλεία και ιχθυοπωλείο στα Γιάννενα Facebook Twitter
10

Τέσσερα κρεοπωλεία, ένα φορτηγό μεταφοράς ζώων, ένα ιχθυοπωλείο και το φορτηγό του, καθώς και το αμάξι ενός κυνηγού στα Γιάννενα, βρέθηκαν στο στόχαστρο αντισπισιστών.

Η ομάδα που υπογράφει ως «Μαυροπράσινα Παγούρια» ανάρτησε σχετική ανακοίνωση και φωτογραφικό υλικό στο indymedia, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις φθορές στα καταστήματα και τα οχήματα.


Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ομάδας αναφέρεται πως «ορμώμενοι από το κάλεσμα για κλιμάκωση των χτυπημάτων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, επιλέξαμε να δώσουμε κι εμείς το παρόν (sic) στην πόλη των Ιωαννίνων προκαλώντας υλικές ζημιές σε οχήματα και καταστήματα που μεταφέρουν και εμπορεύονται είτε έντρομα ζώα είτε τα διαμελισμένα σώματά τους. Δηλαδή εμπορεύονται την ζωή και την ελευθερία άλλων».

Επίθεση των αντισπισιστών «Μαυροπράσινα Παγούρια» σε κρεοπωλεία και ιχθυοπωλείο στα Γιάννενα Facebook Twitter

«Στόχος μας είναι να δείξουμε αλληλεγγύη σε εκείνους που το βασικό τους δικαίωμα για ελευθερία καταπατάται από την στιγμή της γέννησής τους, στο βωμό του κέρδους, της διασκέδασης, της παράδοσης και του κυρίαρχου συστήματος πεποιθήσεων του καρνισμού», προστίθεται.

Επίθεση των αντισπισιστών «Μαυροπράσινα Παγούρια» σε κρεοπωλεία και ιχθυοπωλείο στα Γιάννενα Facebook Twitter

Επίσης, η ομάδα τονίζει πως «ο λόγος που επιτεθήκαμε και στο ψαροπωλείο είναι διότι ο αγώνας μας δεν περιορίζεται στην εναντίωση στην εκμετάλλευση/κακοποίηση/θανάτωση των ζώων ξηράς, αλλά επεκτείνεται σε όλα τα άτομα, όλων των ειδών ζώων, καθώς αναγνωρίζουμε την εγγενή αξία τους».

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM