Προκαλεί ο Τούρκος Επιτελάρχης: Δεν ελέγχουμε μόνο τα Ίμια, αλλά και όλο το Αιγαίο

Προκαλεί ο Τούρκος Επιτελάρχης: Δεν ελέγχουμε μόνο τα Ίμια, αλλά και όλο το Αιγαίο Facebook Twitter
Ο Χουλουσί Ακάρ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
14

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Επιτελάρχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, που είπε πως η Τουρκία, παράλληλα με την στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν, είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της σε όλες τις θάλασσες που την περιτριγυρίζουν. 

«Δεν ελέγχουμε μόνο τα Καρτνάκ (Ίμια ). Αλλά ελέγχουμε και όλο το Αιγαίο. Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε επιχειρήσεις και στο Αφρίν και να ελέγχουμε ταυτόχρονα την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να γίνει το Αιγαίο μια θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Επιθυμούμε τα υπάρχοντα προβλήματα του Αιγαίου να επιλυθούν στα πλαίσια της καλής γειτονίας. Από την άλλη όμως, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας που έχουν αποτρεπτική ισχύ, είναι αποφασισμένες να υποστηρίξουν σε όλες τις θάλασσες μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας που προκύπτουν από τις Διεθνείς Συνθήκες και διεθνές δίκαιο», δήλωσε στη συνέχεια ο Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ νωρίτερα πέταξε με ιπτάμενο ραντάρ της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης το αεροσκάφος πέταξε στην περιοχή του Αιγαίου.

Η είδηση κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από Καθημερινή και Ελεύθερο Τύπο

Διεθνή
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM