‘Α, μπα’, να σου κάνω μια εξωφρενική ερώτηση;

‘Α, μπα’, να σου κάνω μια εξωφρενική ερώτηση; Facebook Twitter
26

________________
1.


τα εξής: δεδομένου ότι όλοι είμαστε, εν δυνάμει τουλάχιστον, ζωντανά παραδείγματα, ποιο θεωρείς ότι είναι το πεδίο εξειδίκευσης σου; Και (αν υπάρχει τέτοιο) πως θα χαρακτήριζες το επίπεδο των γνώσεων σου σχετικά με αυτό;- misklav


Είμαι φτασμένη amatrice της joie de vivre.

________________
2.


Α, μπα ήρθε η ώρα να ζητήσω και εγώ μία σου απάντηση! Ο αδερφός μου αν και μεγαλύτερoς μου είναι πολύ ανώριμος, σαν να περνάει την εφηβεία για δεύτερη φορά. Συχνά επειδή δε μπορούμε να συνεννοηθούμε καταλήγουμε να διαφωνούμε. Ακόμα είναι απίστευτα εγωπαθής, με κάθε αφορμή θα μιλήσει για τον εαυτό του. Και εγώ φυσικά έχω τα ελαττώματα μου αλλά δε φτάνω σε τέτοιο τραγικό σημείο. Όλα τα παραπάνω με έχουν κάνει να μην έχω μία τόσο στενή σχέση μαζί του, γεγονός για το οποίο αρκετές φορές μου έχει κάνει παράπονα. Πώς να αντιμετωπίσω το θέμα αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη γνώμη σου!- Ποπάι


Χμ. Επειδή έχεις κι εσύ τα ελαττώματά σου, κι επειδή είναι αδερφός σου, δε γίνεται να δοκιμάσεις να τον αποδεχτείς με τα δικά του ελαττώματα; Δε χρειάζεται να τα βάλουμε στη ζυγαριά.


(Στους εγωπαθείς πιάνει η κοροϊδία, ο χλευασμός και η ειρωνεία. Σκληρά μέτρα αλλά απαραίτητα. Ένα «πώς είναι έτσι τα μαλλιά σου» αρκεί για να ηρεμήσει για μια ώρα.)

________________
3.


Ακούω τα τελευταία χρόνια να λένε νέοι γύρω μου ότι η Αυστραλία είναι παράδεισος, από τον πρώτο μήνα σου δίνουν επιδόματα, οι μισθοί είναι πολύ υψηλοί κτλ. Ψάχνοντάς το είδα ότι η αντικειμενική δυσκολία είναι να σου δώσουν άδεια παραμονής. Πέρα ότι μου φαίνεται περίεργο γιατί να πας στην Αυστραλία ενώ υπάρχουν τόσες χώρες στην Ε.Ε. που μπορείς να βρεις δουλειά χωρίς να είσαι σαν πακιστανός στην Ελλάδα που προσπαθείς να βγάλεις χαρτιά, έχει κάποιο άλλο αρνητικό; Άμα καταφέρεις και σε δεχτούν νομικά σε αυτή την ήπειρο, είναι όντως ο παράδεισος; Δε βρήκα περαιτέρω πληροφορίες...

Παράδεισος; Δεν υπάρχει Παράδεισος. Αμάν ρε παιδιά. Όταν ψάχνετε στο ίντερνετ, τι ψάχνετε;


Η Αυστραλία έχει ανεργία 5,4%. Το κατώτατο ωρομίσθιο για ανειδίκευτο εργάτη είναι 16 δολάρια Αυστραλίας. Η οικονομία είναι σταθερή και ισχυρή. Είναι στην άκρη του κόσμου και κάνει τα δικά της κουμάντα. Δεν συμμετέχει στον ευρωπαϊκό τραγέλαφο. Γιατί λες να στριμώχνεται ο κόσμος για να πάει; Για όλα αυτά. Λες να μην το ξέρουν οι Αυστραλοί; Το ξέρουν. Γι' αυτό δε δίνουν βίζες.

______________
4.


Κι εγώ μισούσα πάντα τα περιοδικά του Κωστόπουλου, Κλικ, Νίτρο κτλ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα αγόραζε ο κόσμος, ούτε καν γιατί συχνά ήταν τα μόνα που υπήρχαν σε αίθουσες αναμονής γιατρών. Επειδή έχεις εκφράσει κι εσύ όμως ότι ήταν βλακώδη, δεν πιστεύεις ότι μπορεί να παρεξηγηθούν τίποτα άλλοι υπάλληλοι στη lifo που αρθρογραφούσαν εκεί για χρόνια; Ή μήπως θεωρείς ότι είναι ΟΙ carrie bradshaw της Ελλάδας με εκείνα τα άρθρα τύπου "πώς να την κάνεις να τρελαθεί με το σεξ μαζί σου";


Έγιναν βλακώδη από μια περίοδο και μετά. Όταν πρωτοβγήκε το ΚΛΙΚ η Ελλάδα είχε ανάγκη την απενοχοποίηση, αλλά όπως φαίνεται το κόμπλεξ κατωτερότητας πάει χέρι χέρι με το κόμπλεξ ανωτερότητας. Αυτό που έμεινε τελικά στην ιστορία είναι το βλαχογκλάμουρ, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε όσους ήταν ενεργοί τότε στο ίδιο τσουβάλι.

________________
5.


Βρε συ Α, μπα μηπως εχεις διαβασει Χενινγκ Μανκελ; Μαρεσει πολυ ο τροπος που γραφει και ψαχνω και για αλλους τετοιους συγγραφεις. Εχεις καμια ιδεα;- grumpy old man


Ρε παιδί μου κι άλλος μου είπε γι' αυτόν το συγγραφέα, και δεν τον ξέρω. Υπόσχομαι ότι θα διαβάσω και θα επανέλθω.

________________
6.


Λενα ξερεις κανενα καλο τιπ για να μην εχει εντονη γευση κρεατιλας ο κυμας και η μπριζολα? Δε ξερω αν παιζει ρολο οτι ζω εξωτερικο, αλλα και τι δεν εχω δοκιμασει πλεον :/ Επισης καποια ευκολη συνταγη για ψωμακι? Απειρα ευχαριστω-πειναω


Για το ψητό κρέας, δοκίμασε άλλο μέρος του ζώου. Για τον κιμά ή τα κρέατα κατσαρόλας, βράσε τα μέχρι να λιώσουν, μην το φοβάσαι, όσο πιο πολύ το βράζεις πιο νόστιμο γίνεται, ώρες ατελείωτες μέχρι να σπάσουν από τη θερμότητα οι ίνες = χαθεί η κρεατίλα. Επίσης, πριν τα βράσεις, τσιγάρισέ τα σε μέτρια φωτιά (αφού τα στεγνώσεις πάρα πολύ καλά με χαρτί κουζίνας) με υπομονή γύρω γύρω μέχρι να σκουρύνει η κρούστα, που θα δώσει όλη τη νοστιμιά.


Σε ποιά χώρα ζεις;

________________
7.

Αγαπητή Α μπα, μου αρέσει ένα παιδί από τη δουλειά, με το οποίο μιλάμε. Εγω έχω κάνει τις κινήσεις μου (έχω στείλει μηνύματα κλπ.) στις οποίες έχει ανταποκριθεί χλιαρά. Να ορμήσω? Να τον αφήσω να κάνει αυτός κίνηση? Τί να κάνω?- μπερδεμένη ελεγκτής


Αν έχει ανταποκριθεί χλιαρά, αν ορμήσεις τι θα καταφέρεις; Αφού έχει ανταποκριθεί χλιαρά, πόσο πιθανό είναι να κάνει αυτός κίνηση; Μετά λέτε ότι δεν υπάρχουν άντρες.

________________
8.


Άραγε υπάρχει κάποια ονομασία για τους 'χαρούμενους' ανθρώπους που μόλις δουν κάμερα και μπροστά της δημοσιογράφο με μικρόφωνο αρχίζουν να περπατάνε πέρα δώθε (πάντα από πίσω και μέσα στο οπτικό πεδίο της κάμερας), να σταματούν, να χαζογελάνε, να χαιρετάνε άλλοι με δισταγμό και άλλοι με καμάρι, να μιλούν στο κινητό παράλληλα κ.α?- Τσοκάρω


Αργόσχολοι;

________________
9.


Αγαπητή Α μπα γιατί έχουμε γίνει όλοι άποροι στον έρωτα και ζητιάνοι στο σέξ καθόλου ρομαντισμός πια, ε?- λοβερ το λοβερ


Έλα καλέ, με τα μελάτα διατάγματα. Μην περιμένεις να σου συμβεί αυτό που φαντασιώνεσαι. Να είσαι έτοιμος να ζήσεις αυτό που θα σου τύχει.


________________
10.


Α, μπα αγαπημένη, να σε ρωτήσω μια χαζή απορία που μου ήρθε χτες προσπαθώντας να διώξω το άγχος μου...Στην Eurovision ποιός ελέγχει εαν τα τραγούδια που διαγωνίζονται έχουν υπάρξει ξανά στο παρελθόν? πχ για την Ελλάδα, το ελέγχουν κάποιοι έλληνες-που μπορούν να ψάξουν στην δισκογραφία μας- ή ξένοι?-οι οποίοι δν γνωρίζουν καν την γλώσσα- Δλδ εαν οι άλλες χώρες δν ασχολούνται , δν θα μπορούσαμε εμείς π.χ. ως Ελλάδα να πάμε με κομμάτι που υπήρχε ήδη, λίγο διασκευασμένο? Σίγουρα η απάντηση είναι πολύ πιο απλή αλλα έχω σκαλώσει.....- κοτσανα


Α, δηλαδή πιστεύεις ότι στέλνουμε κομμάτια που είναι εντελώς πρωτότυπα.

________________
11.


Συνηθως οι ανθρωποι αναζητουν λυση στα προβληματα τους. Εσυ πως τους κανεις να αναζητουν προβληματα για τις λύσεις σου?- Ανάποδοι ή Αναποδη?

Φαντάσου, αν αυτό που λες είχε νόημα, θα ήταν πολύ έξυπνο.

________________
12.


"Γεια σου Λένα,

θα μπορούσες να με βοηθήσεις με το εξής θέμα; Έχουμε κληρονομιά από τον παππού 2-3 χωραφάκια σε νησί, τα οποία δεν είναι τοπογραφημένα, ούτε οριοθετημένα με κάποιο τρόπο. Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και να τα βρω μέσα στα βουνά, αλλά ο μπαμπάς μου ακόμα μπορεί. Θα ήθελα λοιπόν με ένα smartphone και το GPS να τα σημειώσω κάπως, να πάω δηλαδή με τον μπαμπά μου και ιδανικά να περπατήσω την περίμετρο και να έχω κάπου τις συντεταγμένες και τις διαστάσεις.

Δεν ξερω καν αν υπάρχει κάποιο τέτοιο application και από όσο έψαξα, δεν βρήκα κάτι που όντως λειτουργεί, όμως σκέφτηκα ότι εσυ ή οι αναγνώστες μπορεί να έχετε κάποια ιδέα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την στήλη σου, ένα χαμόγελο και μία σκέψη καθημερινά."- Τίνα

Αγαπητή μου Τίνα, σχεδόν συγκινήθηκα που κάποιος με ρώτησε κάτι που ξέρω – περίπου.
Η απάντηση μου είναι ότι ακόμα κι αν το έκανες αυτό που λες, δε θα είχε καμία αξία. Το ζήτημα δεν είναι να βάλεις ένα πασσαλάκι, το ζήτημα είναι να υπάρχουν αποδείξεις για το πού είναι τα όρια. Δεν είμαστε Ινδιάνοι, να λέμε ότι τα όρια είναι εκεί που βρίσκεται η πέτρα που μοιάζει με πελεκάνο.
Αποδείξεις σημαίνει έγκυρο τοπογραφικό. Γιατί δεν είναι τοπογραφημένα; Το συμβόλαιο τι λέει; Στο συμβόλαιο πρέπει να αναφέρεται γιατί δεν υπάρχει τοπογραφικό. Επίσης πρέπει να περιλαμβάνεται περιγραφή του οικοπέδου, τα όρια, το εμβαδόν. Βρες το συμβόλαιο και δες.
Όταν βρεις το συμβόλαιο, αν δεν υπάρχει πουθενά τοπογραφικό, πάρε έναν τοπογράφο και πες του να σου το βρει. Δεν θα θέλει πολλά λεφτά ο καημένος. Πάρε έναν επαγγελματία, μην αυτοσχεδιάζετε. Θα τα κάνετε σαλάτα.

Σήμερα εκτάκτως 13η ερώτηση, γιατί μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι:


________________
13.


Αγαπητή Α, μπα είσαι χοντρή;- απάκι


Αν ήμουν άντρας, θα αναρωτιόσουν;

Αφιερωμένο στις γυναίκες που κάνουν δίαιτα. Προσπαθήστε να μην είσαστε σκληρές με τον εαυτό σας. 
[Και τους άντρες που κάνουν δίαιτα αγαπώ, βεβαίως. Αλλά αγόρια πιστέψτε με, οι γυναίκες δέχονται πολλαπλάσιες πιέσεις σχετικά με την εμφάνισή τους].
26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

18 σχόλια
#12 http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx μια συμπαθητική εφαρμογή με ορθοφωτοχάρτες και συντεταγμένες -για τα υπόλοιπα καλύτερα να πάρεις διπλωματούχο μηχανικό.
6. Για κρέας στο φούρνο,βάλε σκόρδο,δεντρολίβανο,μια κανέλα(δεν φαίνεται το άρωμά της στο τέλος του ψησίματος)και λίγο κρασάκι.Μ αυτόν το τρόπο,φεύγει η έντονη μυρωδιά του κρέατος(π.χ. αρνί).
#5 Για Nesbo και Larsson θα συμφωνήσω ως προς την ποιότητα γραφής, αλλά δε θεωρώ ότι ως στυλ "ταιριάζει" με αυτό του Μανκέλ. Σε ότι αφορά τη Λάκμπεργκ, προσωπικά,έκλαψα το εικοσάρικο που έδωσα... αλλά γούστα είναι αυτά.
#6 για όλα τα κοκκινιστά (κιμάς για μακαρόνια ας πούμε ή κοκκινιστό μοσχάρι στην κατσαρόλα) μπορείς να προσθέσεις λίγη κανέλα, ένα φύλλο δάφνης κ μια πρέζα ζάχαρης. Στο τέλος κ αν είσαι λίγο μερακλής μπορείς να προσθέσεις κ λίγο δυόσμο αποξηραμένο στο τέλος του μαγειρέματος. Αν θες να το βαρύνεις ρίχνεις λίγο κόκκινο κρασί ή μοσχοκάρυδο. Μικρό μυστικό... το αλάτι το προσθέτεις πάντα στο τέλος του μαγειρέματος, αν το βάλεις νωρίς, το κρέας σφίγγει κ μένουν τα υγρά μέσα (υπεύθυνα κ για την "κρεατίλα" που λές).
για το 12: και το έγκυρο τοπογραφικό καθ'υπόδειξη θα βγει, δεν συνιστά πλήρη απόδειξη σε περίπτωση αμφισβήτησης. Σίγουρα βέβαια είναι το πλέον ενδεδεγμείνο να τα τοπογραφήσετε. Μέχρι τότε ή αν δεν υπάρχουν άμεσα χρήματα για να βγάλετε τοπογραφικό, καλό είναι να τα οριοθετήσετε και μόνοι σας. Ένα πασαλάκι, ένα σημάδι στο έδαφος, όλα αυτά αποτελούν πράξεις νομήςεπί των γεωτεμαχίων αυτών.
Αχ, Τσοκάρω εκεί στο 8, υπάρχουν και χειρότερα από το να έχεις μερικούς αργόσχολους να αυτοσχεδιάζουν σε ρεπορτάζ του δρόμου. Δες τί έπαθε αυτός δημοσιογράφος, για παράδειγμα: http://youtu.be/EGD106emjio!!!!!
13: Θα παραθέσω ως σχόλιο τη στιχομυθία που έχω όποτε μαλώνω με την αδερφή:Εγώ: Και είσαι και χοντρή!Αδερφή: Το δικό μου διορθώνεται. Εσύ που είσαι ηλίθια;Θα σε συμβούλευα Α)όταν μεγαλώσεις, τέτοια χαριτωμένα και πρωτότυπα αστεία να τα κάνεις σε χώρους και σε ανθρώπους που σου είναι οικείοι Β)να μετράς την καλή χοληστερίνη. Ισορροπεί τις τιμές της χολής και βοηθά τον εγκέφαλο να κάνει χρήσιμες σκέψεις. Αυτά τα ξέρω από την ίδια έρευνα που λέει πως όσοι είναι χοντροί, καλλιεργούν το πνεύμα τους ως αντιστάθμισμα της χαμένης γοητείας.
Εντούτοις εγώ που είμαι παχύσαρκος άντρας λαμβάνω πιο πολλά αρνητικά σχόλια για τα κιλά μου παρά θετικά για το πνευματικό επίπεδο μου!:-(Αν τυχόν στο μέλλον δω τον Ευάγγελο Βενιζέλο πρωθυπουργό, να θεωρήσω ότι ξαφνικά οι Έλληνες αγαπήσαμε το πνεύμα (λόγω της μόρφωσης και της ευφράδειας λόγου του συγκεκριμένου πολιτικού) περισσότερο από τα κιλά;!:-)
Δεν μπορείς Γιώργο Μπεκιάρη να ακυρώνεις έτσι απλά μελέτες και έρευνες των μεγαλύτερων καφετεριών. :)Και μιας και γράφω πάλι, ας πω πως χθες βράδυ είπα να μη φάω. Επειδή όμως είμαι απαλλαγμένη από εμμονές επιβολής στον εαυτό μου, ο εγκέφαλός μου έκανε χρήση των ελευθεριών που έχω δώσει σε κάθε όργανο που μου ανήκει, και με οδήγησε στον ταραμά, το ψωμί και τις ελιές. Ευτυχώς είχε τελειώσει ο χαλβάς γιατί έχω διαπιστώσει πως είναι ΠΟΛΥ βαρύς το βράδυ. Εσείς, κοιμηθήκατε χαμογελαστοί χθες;
#5Όλη η Σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία είναι εξαιρετική.Κορυφαίος ο Larsson (με την τριλογία Millennium), εξίσου καλή και η Camilla Lackberg και ο Jo Nesbo.Πολύ καλογυρισμένη είναι και η σειρά Wallander με έναν εξαιρετικό Κένεθ Μπράνα http://www.imdb.com/title/tt1178618/
#4 Σε ότι αφορά τον Μανκέλ, είναι πράγματι εξαιρετικός. Μάλιστα προβαλλόταν (ίσως να προβάλλεται ακόμη, δεν ξέρω) στη ΝΕΤ μία σειρά βασισμένη σε ιστορίες του με τον Κένεθ Μπράνα στον ρόλο του Κουρτ Βαλάντερ. Αν έχεις διαβάσει Μανκέλ, πιθανότατα θα έχεις διαβάσει και Άρνε Νταλ, που, ίσως λόγω καταγωγής έχουν μία συγγραφική "συγγένεια". Αν όχι, σου τον προτείνω ανεπιφύλακτα.
6: Για τον κιμά θα πρότεινα να πάρεις μισό μισό μοσχάρι χοιρινό κιμά, μυρίζει λιγότερο έντονα. Επίσης κιμά από χασάπη και όχι από supermarket - μόνο φρεσκοκομμένο. Τέλος τον κιμά δεν τον αφήνουμε στο ψυγείο για πολύ, μαζεύει μυρωδιές από άλλα φαγητά. Η μπριζόλα, στα κάρβουνα θα μυρίζει πολύ λιγότερο κρέας. Επίσης υπάρχουν μίγματα μπαχαρικών ειδικά για μπριζόλες που μπορούν να βοηθήσουν. Τέλος αν όλα αποτύχουν, δοκίμασε να τις μαρινάρεις κανένα 8ωρο πριν τις ψήσεις σε κάποιο μείγμα που σου αρέσει.
Τον κιμά επίσης μπορείς να τον τσιγαρίζεις μαζί με ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν θα έχει πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα (χωρίς αίμα) τον σβήνεις με κρασί και χαμηλώνεις τη φωτιά. Μετά προσθέτεις ντομάτα, πελτέ ή ότι άλλο θέλεις... Το κρασί και το κρεμμύδι σβήνουν την ασχημη μυρωδιά του κρέατος, ότι κρέας κι αν μαγειρέψεις!
Συμφωνώ με τον/ην Lotr. Εγώ σταμάτησα ουσιαστικά να τρώω κρέας όσο ήμουν στην Αμερική, γιατί μπορούσα να το βρω μόνο στο σούπερ μάρκετ και δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Μαζί με τη συγκάτοικο προτιμούσαμε μια στο τόσο να αγοράζουμε κατεψυγμένο από την Κορεάτικη αγορά.Για να φύγει η κρεατίλα, μπορείς να ξεπλύνεις και να σκουπίσεις καλά το αίμα, καθώς και να το βάλεις σε μπύρα ή κόκα κόλα πριν το μαρινάρεις (αυτά είναι τιπς από Κορέα). Βέβαια, το πραγματικά καλό κρέας δεν χρειάζεται ούτε πολλά αρωματικά, ούτε σάλτσες κατά τη γνώμη μου. υγ: η ερώτηση πού μπορώ να βρω χασάπικο, είχε φανεί αστεία και "πρωτόγονη" σε έναν Αμερικανό φίλο.