LIVE!

Κανένας δεν ψήφισε "ναι" στην Κύπρο

Κανένας δεν ψήφισε "ναι" στην Κύπρο Facebook Twitter
27

 Με 36 ψήφους εναντίον, μηδεν υπέρ και 19 αποχές απορρίφθηκε το νομοσχέδιο περί κουρέματος στην Κύπρο.

 

Αποχή από την ψηφοφορία αποφάσισε το ΔΗΣΥ, το έκανε γνωστό από το βήμα της βουλής ο αναπληρωτής πρόεδρός του Αβέρωφ Νεοφύτου σαν, όπως είπε «εκκωφαντική έκκληση προς Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσιγκτον να μην σπρώχνουν την Κύπρο εκτός ευρώ». "Κατανοούμε το όχι στην Τρόικα, παρακαλώ κατανοήστε το δικό μας όχι στις εθνικές περιπέτειες" είπε ακόμη ο κ. Νεοφύτου απευθυνόμενους στου6ς συναδέλφους του στη βουλή.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της καγκελαρίας που μέσω αξιωματούχου και ενώ ήταν σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του κοινοβουλίου στην Κύπρο, έστειλε  σκληρό μήνυμα. Σύμφωνα με το Reuters, ο αξιωματούχος προειδοποίησε ότι «χωρίς πρόγραμμα διάσωσης, κινδυνεύει η ρευστότητα των κυπριακών τραπεζών», διαμηνύοντας ότι με το «όχι» θα κοπεί η ρευστότητα στις τράπεζες. Παράλληλα υπογράμμιζε ότι η κατάσταση στην Κύπρο «είναι κακή» και ότι οι ρίζες για αυτή την κρίση εντοπίζονται «στην ίδια την χώρα».

Το ζήτημα πλέον δεν είναι μόνο η επόμενη ημέρα για την Κύπρο αλλά για το ευρώ και την Ευρώπη γενικότερα, αφού αυτό ήταν το πρώτο όχι σε μέτρα που αποφάσισε η ευρωζώνη και ειδικότερα η Γερμανία για χώρες-μέλη της ζώνης.


Κανονικά θα συνεδριάσει σήμερα η κυπριακή βουλή, προκειμένου να αποφασίσει αν θα συμφωνήσει με το σχέδιο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας που επέβαλε το Γιούρογκρουπ. Σύμφωνα με το sigmalive, το ενδεχόμενο αναβολής της συνεδρίασης της Ολομέλειας δεν υφίσταται πλέον και το νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση ενώ προηγουμένως, σε λίγη ώρα από τώρα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων με τον πρόεδρο της βουλής

Το νέο  νομοσχέδιο, μετά τις αλλαγές που επήλθαν σήμερα για μη φορολόγηση καταθέσεων κάτω των 25 χιλιάδων ευρώ προνοεί  όπως «παρά τις διατάξεις οποιουδήποτε άλλου νόμου, κάθε πιστωτικό ίδρυμα στη Δημοκρατία προβαίνει στην είσπραξη τέλους επί των καταθέσεων ως ακολούθως: για κάθε ευρώ μέχρι και 20.000 με συντελεστή 0,00%, για κάθε ευρώ πάνω από 20.000 μέχρι και 100.000 με συντελεστή 6,75%, για κάθε ευρώ πάνω από 100.000 με συντελεστή 9,90%».

27

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Ο νέος ηγέτης του Ιράν και το τηλεφώνημα Τραμπ-Νετανιάχου

Νέες επιθέσεις Ισραήλ στον Λίβανο - Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν πως έχουν τον «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ - Συντρίμμια σκότωσαν 11χρονη στο Κουβέιτ - Όλες οι εξελίξεις
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM
Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM