EΡΧΟΝΤΑΙ!

Συρρικνώνεται παγκοσμίως η φτώχεια

7

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η φτώχεια συρρικνώνεται παγκοσμίως, ενώ τα υπολογιστικά μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν προβλέπουν ότι σε είκοσι χρόνιαθα εξαλειφτεί η ακραία μορφή της από στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη.

Οι χώρες που σημειώνουν τις «καλύτερες» επιδόσεις είναι η Ρουάντα, το Νεπάλ και το Μπαγκλαντές, ενώ θετικές προοπτικές έχουν και η Γκάνα, η Τανζανία, Καμπότζη και Βολιβία.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα τα Ηνωμένη Έθνη είχαν δημοσίευσει μία μελέτη που έδειχνε ότι η μείωση της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες ξεπερνάει κάθε προσδοκία.

Σημαντικός παράγοντας για τη βελτίωση στην ποιότητα της ζωής είναι η άνθιση του εμπορίου σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, την Αιθιοπία, τη Ρουάντα και τη Σιέρα Λεόνε.

Σε παλαιότερες έρευνες, δεν υπολογίζονταν παράγοντες όπως η εκπαίδευση, η υγεία, καθώς βασίζονταν αποκλειστικά στο εισόδημα των ανθρώπων.

Ο νέος δείκτης για τη μέτρηση της φτώχειας, εισήχθη στη φετινή αναφορά των Ηνωμένων Εθνών και ονομάζεται Πολυδιάστατος Δείκτης Φτώχειας (Multidimensional Poverty Index - MPI)

Τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζει ότι εν έτι 2013, υπάρχουν 1,6 δισ. άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες πολυδιάστατης φτώχειας. Το ένα δισεκατομμύριο των φτωχών παγκοσμίως ζει σε μόλις 100 χώρες, ενώ η Ινδία φιλοξενεί το 40% της συνολικής φτώχειας.

Ολόκληρη η έρευνα είναι διαθέσιμη εδώ.

7

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΕΙΣΜΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Περισσότεροι από 1.700 οι νεκροί - «Πολλοί ψάχνουν με ό,τι εργαλεία έχουν τους συγγενείς τους στα ερείπια»

Εντείνεται η ανησυχία για τους αγνοούμενους και την πιθανή «δραματική» αύξηση του αριθμού των θανάτων - Χιλιάδες τραυματίες και άστεγοι
THE LIFO TEAM
«Πήρα ανεμιστήρα μπας και την παλέψω» - Έλληνες που ζουν στην Αγγλία περιγράφουν τις ημέρες καύσωνα στη LiFO

Διεθνή / «Πήρα ανεμιστήρα μπας και την παλέψω» - Έλληνες που ζουν στην Αγγλία περιγράφουν τις ημέρες καύσωνα στη LiFO

Γιατί τα 28άρια μπορούν να γίνουν ανυπόφορα στο Λονδίνο; – Υποδομές από το 1900, απουσία κλιματιστικών, συγκοινωνίες που δεν αντέχουν τη ζέστη και οι λύσεις στο σπίτι
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΛΗ