ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Γιατί, εκ των υστέρων, πουλάνε πάντα τρελίτσα οι Χρυσαυγίτες;

Facebook Twitter
65

Διάβασα σ' ένα σχόλιο:

Λέτε «Είναι νέο παιδί και δεν έχει ιδέα από πολιτική». Είναι τόσο ηλίθιο παιδί που κατάφερε να φτάσει στα 20 χωρίς να γνωρίζει οτι με αυτό τον τρόπο χαιρετούσαν όσοι σφάζαν τους παππούδες μας;

Βλέπουμε ένα μοτίβο να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Ένα σωρό κόσμος κάνει ό,τι κάνει και μετά τα μαζεύει διακριτικά, ξεκινώντας τις δικαιολογίες. 

*Ο φοβερός μάγκας Ηλίας Κασιδιάρης πετάει νερό σε μία γυναίκα και χαστουκίζει επανειλημμένως μια άλλη και μετά αντί να αναλάβει τις ευθύνες του ("Ναι, το έκανα") κρύβεται για δυο μέρες, και υποστηρίζει ότι φταίει η Κανέλλη επειδή τον χτύπησε με την εφημερίδα (!).

**Η Παπαχρήστου γεμίζει το timeline της με Κασιδιάρη, Χρυσή Αυγή και ένα ανέκδοτο, και μετά, αντί να υποστηρίξει τον εαυτό της κάνει την ανήξερη ("δεν έχω σχέση μ' αυτά", "είμαι ένα παιδί ακόμα"). Και, κατόπιν τα φτιάχνει με τον Ηλία Κασιδιάρη. 

***Εκείνοι οι τύποι στο βίντεο του Channel 4, λένε ένα σωρό χυδαιότητες και φρικαλεότητες για τους μετανάστες, για πόσην ώρα, κι όταν παίζεται το ντοκιμαντέρ λένε "Μα όχι, δεν έχουμε πρόβλημα με τους μετανάστες, εμείς μια πλακίτσα κάναμε".

****Ο Κατίδης χαιρετάει ναζιστικά στους οπαδούς που τις προηγούμενες φορές τον γιουχάρανε, για να τους επιβληθεί και να τους 'τιμωρήσει' και αναφέρει το κόμμα της Χρυσής Αυγής, και μετά τα μαζεύει και λέει ότι δεν γνώριζε καν τι ήταν αυτός ο χαιρετισμός. 

Αμ δεν τολμάει και δηλώνει! Κι ας είναι αυτοί οι ευσεβείς πόθοι του Χρυσαυγίτη που ανέβασε το βίντεο. Αντίθετα, μόνο που δεν έβαλε τα κλάματα εκ των υστέρων για να αρνηθεί ότι είναι χρυσαυγίτης!

Και ένα σωρό άλλες περιπτώσεις ψευτομαγκιάς, που όταν έρχεται η ώρα ή η πιθανότητα της τιμωρίας, όλοι τα μαζεύουν, όλοι κάνουν τους ανήξερους, είναι κότες. (Στα σχόλιά τους συνήθως τους αναγνωρίζεις επειδή ξεκινούν με το "Εγώ δεν είμαι Χρυσαυγίτης αλλά...")

Με τους "αντιπάλους" τους, από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, η διαφορά -εκτός των άλλων- είναι εμφανής: οι αντιεξουσιαστές βροντοφωνάζουν τα πιστεύω τους ακόμα κι αν αυτά δυσχεραίνουν τη θέση τους. Δεν προδίδουν την ιδεολογία τους, δεν τα μαζεύουν για να τους λυπηθούν (επειδή "είμαστε νέα παιδιά και δεν πολυξέρουμε από πολιτική"). 

Για άλλη μια φορά είναι εμφανής στο χώρο της Χρυσής Αυγής η έλλειψη πραγματικής ιδεολογίας και η ύπαρξη χουλιγκανικής ανάγκης για εκτόνωση και διασκέδαση, χωρίς καμία ανάληψη προσωπικής ευθύνης. Κανένας δεν νοιάζεται να γίνει μάρτυρας, κανένας δεν σκοπεύει να υπερσπιστεί μέχρι τέλους τα πιστεύω του και τις πράξεις του.

Κάνουν ότι κάνουν και μετά σφυρίζουν αδιάφορα ελπίζοντας να τη γλιτώσουν. 

Ευτυχώς δεν τα καταφέρνουν πάντα. 

65

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

17 σχόλια
τα χρυσάβγουλα "πουλάνε πάντα τρελίτσα" γιατί:α. είναι άτομα θρασύδειλα - γι αυτό είναι ρατσιστές (την πέφτουν στους αδύναμους)β. έχουν ψυχολογία του υποκόσμου - γι αυτό κάνουν τους χαζούς, όταν τους πιάνουνγ. έχουν ιδεολογία της πλάκας, που δεν είναι για ηρωισμούς, αλλά για τραμπουκισμούς
Αγαπητέ δεν αρκεί η γενναιότητα προκειμένου να χαρακτηριστεί η πράξη κάποιου ηρωική. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί το υποκείμενο να υποδεικνύει κάποιο ηθικό παράδειγμα με την πράξη του. Και το ηθικό παράδειγμα δεν μπορεί να δοθεί μέσω ανήθικων πράξεων...
Άρη δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν για τον ελεεινό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή. Θα διαφωνήσω ωστόσο μαζί σου σε ένα σημείο. Δεν νομίζω πως το να βροντοφωνάζεις τα ακραία και επικίνδυνα πιστεύω σου αποτελεί ελαφρυντικό ή ένδειξη ύπαρξης μιας στέρεας ιδεολογίας. Το "αναρχία ρε κουφάλες" των συλληφθέντων του Βελβεντού ή οι βροντόφωνες δηλώσεις οπαδών της ΧΑ στην σχετική εκπομπή του Channel 4 το αντίθετο μάλλον υποδεικνύει. Αντιθέτως θεωρώ πως η γεμάτο αυτοπεποίθηση εξωτερίκευση των πιστεύω ακόμα και αν αυτό δυσχεραίνει τη θέση σου σημαίνει πως είσαι ικανός να φτάσεις στα άκρα προκειμένου να κάνεις αυτό που θεωρείς πως αποτελεί την υπέρτατη αλήθεια πράξη. Το να είσαι κότα σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί ναι να υποδεικνύει κάτι για τον χαρακτήρα σου αλλά δεν είναι αρνητικό. Αντιθέτως θα θεωρούσα εξαιρετικά επικίνδυνο αν ο ποδοσφαιριστής ισχυρίζονταν "ναι είμαι ναζιστής και θέλω οι Εβραίοι να γίνουν σαπούνια"...
Αταξινόμητε, ένα δίκιο το έχεις, συμφωνώ απόλυτα ότι "ένδειξη ύπαρξης μιας στέρεας ιδεολογίας" ΔΕΝ αποτελεί ελαφρυντικό όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις.Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση της ΧΑ δεν υπάρχει ιδεολογία, και άρα δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλους πολιτικούς χώρους, εξωκοινοβουλευτικούς και πολύ περισσότερο με την αριστερά ή ακόμα και με το ΚΚΕ.Καλώς κάνει κατα την γνώμη μου που το αναδεικνύει αυτό ο Δημοκίδης γιατί με αυτόν τον διαχωρισμό θα καταφέρουμε να βγούμε από την φοβία (που αναφέρω στο προηγούμενο ποστάρισμά μου) μην τυχών και απαγορεύοντας την ΧΑ ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου και μας πάρει κι εμάς η μπάλα
Μapa,Οι ιδεολογικές καταβολές του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή μπορεί να είναι αντίστοιχης ποιότητας με εκείνες του τυχαίου μπαχαλάκια. Αυτό δεν σημαίνει πως ο εθνικοσοσιαλισμός δεν αντιπροσωπεύει συγκεκριμένη επικίνδυνη ιδεολογία. Αντιγράφω (πρόχειρα από wiki - σίγουρα θα πρότεινα σε κάποιον να συμβουλευτεί και άλλες πηγές)"Nazism, or National Socialism (German: Nationalsozialismus) in full, was the ideology of the Nazi Party in Germany and related movements outside Germany.[1][2][3][4][5] It is a variety of fascism that incorporates biological racism and antisemitism."
Αταξινόμητε, κανένας φασίστας δεν θα βροντοφωνάξει ποτέ δημόσια "ναι, θέλω οι Εβραίοι [ή οι οποιοιδήποτε] να γίνουν σαπούνια".Ούτε οι original Ναζί το '40 δεν το βροντοφώναξαν. Ως γνωστόν, το Ολοκαύτωμα έγινε σχεδόν με μυστικότητα και κανένας Ναζί αξιωματούχος δεν βγήκε να φωνάξει: "Ξέρετε, κάνουμε γενοκτονία". Μόνο στο τέλος του πολέμου μάθανε όλοι (και οι Γερμανοί ακόμα) τι ακριβώς είχε συμβεί.Η αδυναμία να παραδεχτούν την αλήθεια για τον εαυτό τους και να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους είναι δομικό χαρακτηριστικό όλων των φασιστών. Και δεν τους εμπόδισε καθόλου να φτάσουν στα άκρα.
Συμφωνώ με memento. Επίσης η ΧΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι ναζιστική, παίζει με τις λέξεις και με τις έννοιες όπως παλιά έπαιζε και το ΛάΟΣ (που πήγανε να πείσει ότι είναι εθνικοκουμουνιστικό με μερικές δόσεις σοσιαλιστικής λαϊκοφιλελεύθερης δεξιάς).Κανένα ακροδεξιό κόμμα δεν μπορεί να διακηρύξει την ναζιστική του ιδεολογία γιατί όλα προσπαθούν να κινηθούν στα ΟΡΙΑ του νόμου και μία τέτοια παραδοχή τα ξεπερνά αυτά τα όρια.Κι αν η ελληνική νομοθεσία είναι ελαστική, η διεθνής είναι απόλυτη.
Αταξινόμητε, κανένας φασίστας δεν θα βροντοφωνάξει ποτέ δημόσια "ναι, θέλω οι Εβραίοι [ή οι οποιοιδήποτε] να γίνουν σαπούνια". Αυτό σχεδόν (version με μετανάστες και όχι με Εβραίους) είπε ο υπ. βουλευτής της ΧΑ στο βίντεο του Channel 4. Το ότι τα λένε κάτι σημαίνει. Συγκεκριμένα πως τα αίσχη αυτά σε μερίδα του Ελληνικού πληθυσμού δεν αποτελούν ταμπού...
"Αυτό σχεδόν (version με μετανάστες και όχι με Εβραίους) είπε ο υπ. βουλευτής της ΧΑ στο βίντεο του Channel 4." Ναι, Αταξινόμητε, αλλά αυτά τα είπαν σε ξένο κανάλι. Στα αγγλικά media κάνουν πάντα τους καμπόσους. (Και μετά κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους σαν τα παιδάκια: "μα όχι, δεν καταλάβαν οι άγγλοι, δεν το μετέφρασαν σωστά"... Λες και είμαστε ηλίθιοι σαν τους ψηφοφόρους τους, λες και δεν μπορούμε να δούμε το αγγλικό ρεπορτάζ να διαπιστώσουμε τι είπαν.) Σε ελληνικό κανάλι όμως δεν θα τολμούσαν να τα πουν αυτά. Στην Ελλάδα είπαν: "δεν καταλάβανε οι Άγγλοι ότι κάναμε πλάκα!".
Μιλάμε για τρομερή θρασυδειλία. Απολογήθηκε μέσω facebook λέγοντας ότι αν ήξερε ότι σήμαινε κάτι τέτοιο δε θα το έκανε. Και θα βγουν όλα τα βλαμμένα να μας εξηγήσουν τη διαφορά εθνικιστικού με φασιστικού χαιρετισμού λες και το ένα αναιρεί το άλλο. Είναι τόσο δειλοί και τραμπούκοι που από το να δηλώσουν τη ταυτότητα τους προτιμούν να δηλώσουν ηλίθιοι πανελλαδικώς!Ούτε σεβασμό για την ίδια τους την ύπαρξη δεν έχουν.
Οι του...κόμματος προσπαθούν να πετύχουν μ'ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Παραδέχτηκε ποτέ η ΧΑ ότι επιτίθεται σε μετανάστες; Όχι. Επισήμως αρνούνται και διαψεύδουν, ανεπίσημα παραδέχονται τι κάνουν και διαδίδουν. Αν απ'αυτούς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο, το πλέον εμετικό είναι να παρατηρείς συστηματικά την ίδια τακτική σε ψηφοφόρους τους. Ικανοποιούνται από τις επιθέσεις και ταυτόχρονα κάθε φορά που γίνεται αναφορά σε επίθεση ισχυρίζονται ότι στοχοποιείται η "αντισυστημική" (γέλια ή κλάμματα; ό,τι ευκολύνεστε) ΧΑ που δεν έκανε τίποτα! Και γουστάρουμε και δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες γι'αυτό που γουστάρουμε. Κατά τ'άλλα, η αδυναμία τους να υπερασπιστούν τις θέσεις τους είναι, αν το καλοσκεφτεί κανείς, ένας απ'τους βασικούς λόγους που στράφηκαν σε αυτές τις θέσεις in the first place, που λεν' και στο χωριό μου. Και ως δειλία, πάει χέρι-χέρι με την επιθυμία για εκδίκηση φυσικά. Τη στιγμή που θα'ναι από πάνω ονειρεύονται για να φανερωθούν και να εκδικηθούν για όλες τις φορές που αναγκάστηκαν να "το πάρουν πίσω". Να φανερωθούν κρυβόμενοι μέσα στην τραμπούκικη ομάδα εννοείται - αν ποτέ πιστέψουν στο άτομό τους θα πιστέψουν και στο διάλογο.
Γιατί είναι κότες στην πραγματικότητα που κωλώνουν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους και πρέπει να φωνάξουν και τα άλλα ζαβά για να γίνουν όχλος. Γιατί ως γνωστόν ο τραμπούκος θέλει και το κοινό του, την αυλή του, τα κωλοσφούγκια του. Αλλιώς ποιος ο ρόλος του;
"είμαι διεθνής παίκτης και πληροφορήθηκα τώρα τις επιπτώσεις που μπορεί να έχω [...] εγώ θέλω να πω ότι το έκανα για να σηκωθεί όλος ο κόσμος όρθιος, δηλαδή νόμιζα ότι σημαίνει όλοι όρθιοι (σσ εγέρθουτου) [...] είμαι 20 χρονών και δεν θα ήθελα ποτέ να βάλω τέλος στην καριέρα μου με κάτι τέτοιο" το ηχητικό εδώ: http://www.sport-fm.gr/article/663573Ελεύθερη (κακόπιστη) μετάφραση:δεν ήξερα ρε παιδιά ότι κινδυνεύω με αποκλεισμό, αν τόξερα θα ρώταγα τους ΧΑτες πώς να χαιρετίσω και να τη γλιτώσω.Το ίδιο και η Παπαχρήστου.Αλλη περίπτωση ο κασιδιάρης, εκεί το έγκλημα είναι προμελετημένο (επαγγελματίας εγκληματίας γαρ) με διασυνδέσεις στον κατασταλτικό μηχανισμό.Δεν κάνουν τις κότες, απλά τώρα που βγήκαν απ' τα λαγούμια και μπήκαν στην βουλή μαθαίνουν ότι όσα λένε και κάνουν επιφέρουν ποινές. Μέχρι σήμερα είχαν συνηθίσει να μένουν ατιμώρητοι γιατί από τον φόβο μας μην λογοκρίνουμε, μην δείξουμε αντιδημοκρατικότητα σε αντίπαλη ιδεολογία(!), και με την υπεροψία της πλειοψηφίας απέναντι σε μία "περιθωριακή ομάδα", όχι μόνο αδιαφορήσαμε αλλά δικαιολογήσαμε και, κατ' επέκταση, νομιμοποιήσαμε την ναζιστική νοοτροπία. Η θετική εξέλιξη είναι ότι κάποιοι αντιδρούν, εν προκειμένω η ΕΠΟ και πριν μερικούς μήνες η ΕΟΕ, και δίνουν το παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα ποινικά δικαστήρια.Το αρνητικό στην ιστορία είναι ότι οι παραπάνω οργανισμοί είναι διεθνείς, και ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα, σε εθνικό επίπεδο εξακολουθούμε να κλείνουμε τα μάτια, να αδιαφορούμε, να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε.
Μέχρι και την ελευθερία έκφρασης διάβασα να επικαλούνται κάποιοι για τον εν λόγω περιστατικό. Τώρα που πρόκειται για φασίστες τη θυμήθηκαν. Η Χρυσή Αυγή είναι εκτός πλαισίου και χρήζει ειδικής πολιτικής μεταχείρησης. Εάν δεν κηρυχτεί παράνομη, που γι' αυτό οι απόψεις διίστανται, πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκει μπροστά της την αποδοκιμασία του κόσμου.
Έχω την αίσθηση οτι όλοι αυτοί δεν έχουν καταλάβει πλέον οτι τα πάντα καταγράφονται, αναπαράγονται και διαδίδονται άμεσα. Πριν 2-3 χρόνια ήμασταν ακόμη "αθώοι", σχεδόν ανυποψίαστοι για την διαβρωτική επίδραση της νεοναζιστικής ιδεολογίας. Πλέον γνωρίζουμε και είναι στο χέρι μας να αντιδράσουμε - εξ' ου και η σιωπή των χρυσαυγιτών και ο αποκλεισμός των μέσω ενημέρωσης από τις δραστηριότητές τους.
Έλα ντε. Και γιατί είναι νόμιμο ένα ναζιστικό κόμμα στη Βουλή την ίδια ώρα που όταν ένας ποδοσφαιριστής χαιρετά ναζιστικά αποβάλλεται από τις εθνικές ομάδες; Μήπως επειδή ήμαστε ένα γελοίο κράτος;
Μα και βεβαια ειμαστε ενα γελοιο κρατος. Οι πολιτικαντηδες δεν κανουν τιποτα με την Χρυση Αυγη επειδη θεωρουν οτι τους βοηθαει επικοινωνιακα. Κοβουν μισθους και συνταξεις, βγαινει η ΧΑ και δερνει μεταναστες, τα κανναλια τους συζητανε για το φαινομενο του ρατσισμου στην κοινωνια. Ειναι το βαθυ κρατος στην ουσια.
Αυτό το "αλλά..." μας έφαγε σε αυτή τη χώρα."εγώ δεν είμαι Χρυσαυγίτης, αλλά...""εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αλλά...""εγώ δεν είμαι φασίστας, αλλά..."Βάζουμε ένα αλλά και πιστεύουμε ότι μπορούμε να γράψουμε και να πούμε ότι βλακεία κατεβάσει το απαίδευτο κεφάλι μας, εξασφαλισμένοι ότι δε θα μας περάσουν για κάτι από τα παραπάνω.Λες και ο ρατσιστής, ο Χρυσαυγίτης, ο φασίστας γίνονται από τον τίτλο, όχι από τις πεποιθήσεις...Αλλά για να απαντήσω στην ερώτησή σου... γιατί είναι κότες.Γιατί ξέρουν μέσα τους πως όλο αυτό είναι μίσος που προσπαθούν να μας το πασάρουν για πατριωτισμό και μαγκιά. Και επειδή κάποιοι από αυτούς τους ηλίθιους συμπολίτες μας θεωρούν πως είναι "cool" να παίζεις με μια φωτιά που κάποτε κόντεψε να καταστρέψει τον κόσμο...Αλλά, δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι αν δεν πάθουν δε θα μάθουν ποτέ.
και για έναν άλλο λόγο: επειδή η τιμωρία, ό,τι και να λένε οι "παιδί είναι διδάξτε το", *όντως* τους τσούζει περισσότερο από καθετί άλλο, και κάνουν *τα πάντα* για να την αποφύγουν.
Είναι πλέον τόσοι πολλοί αυτοί που γοητεύονται από την βλαχομαγκιά της χρυσής αβγής που δεν θα προφταίνεις να τιμωρείς.Ίσα ίσα θα έχει το αντίστροφο αποτέλεσμα.Όπως στις προηγούμενες περιπτώσεις(πόσοι επικρότησαν το χαστούκι του κασιδιάρη?).Να μην σου πω ότι και είναι αρκετά υποκριτικό να τιμωρείς έτσι.Φυσικά και δεν λέω ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί αλλά...έχεις τους νενοναζί να αλωνίζουν στους δρόμους και επί της ουσίας να είναι κράτος εν κράτει,αλλά η κυβέρνηση κατά τα άλλα καταδικάζει...Το πρωί καταδικάζει,και το βράδυ κάνει τα στραβά μάτια.Η επιτυχία της ΧΑ πηγάζει από την αγανάκτηση του κόσμου εξαιτίας της εξαθλίωσης και της αδικίας.Αλλά έχει προηγηθεί μία κατάπτωση νοητική,έτσι που όταν έφτασε να πάσχει από έλλειψη δημοκρατίας,αντί να αναζητά περισσότερη δημοκρατία,αναζητά χούντα...