LIVE!

Η κυβέρνηση της Ελβετίας έδωσε εντολή να αναισθητοποιούνται οι αστακοί πριν μαγειρευτούν

Η κυβέρνηση της Ελβετίας έδωσε εντολή να αναισθητοποιούνται οι αστακοί πριν μαγειρευτούν Facebook Twitter
2

Η Ελβετία απαγόρευσε τη συνήθη μαγειρική πρακτική να ρίχνονται ζωντανοί αστακοί μέσα σε βραστό νερό, στο πλαίσιο μιας επανεξέτασης των κανονισμών της για την προστασία των ζώων.

«Ζωντανά οστρακόδερμα, του αστακού περιλαμβανομένου, δεν μπορεί πλέον να μεταφέρονται σε πάγο ή μέσα σε παγωμένο νερό. Τα υδρόβια είδη πρέπει πάντα να διατηρούνται στο φυσικό περιβάλλον τους. Τα οστρακόδερμα πρέπει πλέον να αναισθητοποιούνται πριν θανατωθούν», αναφέρουν οι κανονισμοί που υιοθετήθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση και θα ισχύσουν από τον Μάρτιο.

Οι κανονισμοί αυτοί έχουν επίσης στόχο να εξαλειφθούν τα παράνομα εκτροφεία κουταβιών και να τεθούν εκτός νόμου οι αυτόματες συσκευές που τιμωρούν τους σκύλους όταν αυτοί γαβγίζουν, ενώ ορίζουν επίσης τις προϋποθέσεις για τη θανάτωση άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων και καθιστούν τους οργανωτές δημόσιων εκδηλώσεων υπεύθυνους για τη ευημερία των ζώων.

Οι Ελβετοί δεν είναι οι μόνοι που προσπαθούν να προστατεύσουν τους αστακούς απ' αυτό που ακτιβιστές χαρακτηρίζουν ωμή μεταχείριση των ζώων αυτών στην κουζίνα.

Το ανώτατο δικαστήριο της γειτονικής Ιταλίας αποφάνθηκε τον Ιούνιο ότι οι αστακοί δεν πρέπει να διατηρούνται σε πάγο στα εστιατόρια επειδή αυτό τους προκαλεί αδικαιολόγητο πόνο πριν οδηγηθούν στον θάνατο για να καταναλωθούν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
2

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΥΛΕΣ

Διεθνή / Η Αντζελίνα Τζολί για τα σημάδια από τη μαστεκτομή: «Δεν με ελκύει η ιδέα μιας τέλειας ζωής χωρίς ουλές»

«Αν φτάσεις στο τέλος της ζωής σου και δεν έχεις κάνει κάτι μεγάλο, δεν έχεις κάνει λάθη, δεν έχεις προκαλέσει χάος, δεν έχεις ουλές, δεν έχεις ζήσει μια αρκετά γεμάτη ζωή, νομίζω», πρόσθεσε
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν:

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η Μάξγουελ ζητά ξανά χάρη από τον Τραμπ με αντάλλαγμα «μαρτυρία υπέρ της αθωότητάς του»

«Η κα Μάξγουελ είναι έτοιμη να μιλήσει πλήρως και ειλικρινά εφόσον της δοθεί επιείκεια από τον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων της Μάξγουελ
THE LIFO TEAM