Αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Αναστέλλεται προσωρινά η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό Facebook Twitter
SOOC
1

Το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης και αποφάσισε την προσωρινή αναστολή του ασύλου που δόθηκε στον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Το σκεπτικό του Πρωτοδικείου ήταν ότι η εν λόγω αναστολή γίνεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενώ το ζήτημα θα επαναξεταστεί στις 15 Φλεβάρη οπότε και φέρεται να λήγει η ισχύ της αναστολής.

H προσωρινή διαταγή αναφέρει ότι το κράτος θα απέχει από κάθε ενέργεια που στοχεύει στην αναχώρηση του Τούρκου από την Ελλάδα.

Μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο Τούρκος στρατιωτικός θα οδηγηθεί και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου, ως διοικητικά κρατούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα του ασύλου που δόθηκε στον Τούρκο αξιωματικό προκάλεσε αντιδράσεις και συγκρούσεις τόσο στα ενδότερα της κυβέρνησης όσο και στην πολιτική σκηνή της χώρας με τον ξένο Τύπο να γράφει ότι οι ΗΠΑ πιέζουν τον πρωθυπουργό για το θέμα του ασύλου.

Η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε αίτηση ακύρωσης της πρώτης απόφασης που χορηγούσε άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό η αρμόδια επιτροπή.

Άσυλο είχαν ζητήσει αφού έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, το καλοκαίρι του 2016.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM