Συγκλονίζει το μωρό στη Συρία που έχασε το μάτι του σε βομβαρδισμό

Συγκλονίζει το μωρό στη Συρία που έχασε το μάτι του σε βομβαρδισμό Facebook Twitter
4

Ο Karim, ένα μωρό μόλις δύο μηνών, έχασε το μάτι του την περασμένη εβδομάδα, από έναν βομβαρδισμό στην ανατολική Γούτα της Συρίας.

Η τραγωδία ενέπνευσε ένα κίνημα συμπαράστασης στην περιοχή αυτή, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.


Το βρέφος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι του και έχασε το αριστερό του μάτι από την επίθεση της περασμένης Παρασκευής, η οποία επίσης στοίχισε τη ζωή στη μητέρα του.


Το περιστατικό προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης: Σύροι, και όχι μόνο, αναρτούν φωτογραφίες στα social media, στις οποίες καλύπτουν με το χέρι το ένα τους μάτι.

Οι αναρτήσεις γίνονται με το hashtag #SolidarityWithKarim.


«Παιδιά της Συρίας δείχνουν την αλληλεγγύη τους στον Karim, που έχασε το μάτι του και υπέστη κακώσεις στο κρανίο του κατά τον βομβαρδισμό του σπιτιού του στην ανατολική Γούτα, από το καθεστώς του Άσαντ. Η μητέρα του σκοτώθηκε από την επίθεση», έγραψε στο twitter ο Σύρος δημοσιογράφος Hadi Al Abdullah.


Πολλοί έχουν ενταχθεί στο κίνημα, μεταξύ αυτών και ο Βρετανός διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη, Matthew John Rycroft.


Ο πατέρας του Karim μίλησε στο πρακτορείο Anadolu και περιέγραψε τη ζωή υπό πολιορκία στην ανατολική Γούτα ως έναν «εφιάλτη». Ο Abu Muhammed πρόσθεσε πως τα άλλα παιδιά του τον βοηθούν τώρα με τη φροντίδα του Karim. «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις μια καλή δουλειά κάτω από αυτές τις συνθήκες», είπε, προσθέτοντας ότι η οικογένεια του είχε μόνο λίγο ψωμί για φαγητό.

Συγκλονίζει το μωρό στη Συρία που έχασε το μάτι του σε βομβαρδισμό Facebook Twitter


Η έλλειψη τροφίμων στη Γούτα είναι μεγάλη, καθώς οι οργανώσεις αρωγής πασχίζουν να προσεγγίσουν την πόλη, η οποία έχει αποκλειστεί από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ από το 2013.


Και άλλες τραγικές ιστορίες παιδιών από την περιοχή έχουν δει το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, αποκαλύπτοντας τη φρίκη του πολέμου. Τον Οκτώβριο, η ιστορία της Sahar Dofdaa, ενός βρέφους τεσσάρων μηνών που πέθανε από την πείνα, προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν ότι πολλά είναι τα παιδιά στην περιοχή που υποφέρουν από υποσιτισμό.

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ