Il Manifesto: Σε βαθιά κρίση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή

Il Manifesto: Σε βαθιά κρίση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή Facebook Twitter
1

Στην Χρυσή Αυγή αφιερώνει σήμερα (12/11) αναλυτικό άρθρο της με τίτλο «Ενδείξεις κρίσης στην Χρυσή Αυγή, και οι ταξιτζήδες απομακρύνονται», η ιταλική εφημερίδα il Manifesto.

H αριστερή εφημερίδα της Ρώμης υπογραμμίζει ότι την ώρα που στην Ιταλία αυξάνεται η ανησυχία εξαιτίας της νεοφασιστικής οργάνωσης «Κάζα Πάουντ», η ελληνική, νεοναζιστική άκρα δεξιά, διέρχεται μια βαθύτατη κρίση, με «σειρά ενδείξεων που οδηγούν όλες προς την ίδια κατεύθυνση».

Το άρθρο αναφέρει ότι «στις συνδικαλιστικές εκλογές των ελλήνων ταξιτζήδων, το 2013, η Χρυσή Αυγή είχε ξεπεράσει το 13% των ψήφων και στόχευε να τους διπλασιάσει. Πέρυσι, όμως, σημείωσε εντυπωσιακή πτώση, ενώ φέτος δεν κατέβασε ούτε καν ψηφοδέλτιο».

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται στην δίκη κατά της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα, και στις «φρικιαστικές μαρτυρίες που ενισχύουν την δημοκρατική συνείδηση των Ελλήνων».


Μεταξύ αυτών, και στις αποκαλύψεις προστατευόμενου μάρτυρα η οποία επιβεβαίωσε ότι μέσα στην οργάνωση αυτή «το να χτυπάς τους πακιστανούς ήταν ένα χόμπι, διότι δεν τους θεωρούσαν ανθρώπους».

«Στοιχεία και μαρτυρίες που ενισχύουν την συνείδηση και όσων, τα πρώτα χρόνια μιας οικονομικής κρίσης πρωτοφανούς σκληρότητας, είχαν εξαπατηθεί από τις υποσχέσεις άκρως επικίνδυνων "ψευδοπατριωτών", οι οποίοι ήθελαν να υποκαταστήσουν -ει δυνατόν- όλους τους κρατικούς θεσμούς, αρχίζοντας από την αστυνομία και καταλήγοντας στο κοινοβούλιο», σημειώνει η ιταλική εφημερίδα.

Συγχρόνως, όμως, εκτιμά ότι «δεν μπορεί, πάντως, να υπάρξει εφησυχασμός, όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά της "δικηγόρου των μεταναστών", Ευγενίας Κουνιάκη».

Η Il Μanifestο, τέλος, γράφει ότι σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου «το ακροδεξιό αυτό κόμμα κυμαίνεται περίπου στα ίδια ποσοστά του 2015», αλλά «στην ελληνική κοινωνία αρχίζει να παρατηρείται μια ευρύτερη, υγιής επίγνωση, η οποία ελπίζεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο μετά την ολοκλήρωση της δίκης κατά της Χρυσής Αυγής, σε περίπου ένα χρόνο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM