Κινέζος επενδυτής «σάρωσε» τα Εξάρχεια - Αγόρασε 100 διαμερίσματα

Κινέζος επενδυτής «σάρωσε» τα Εξάρχεια - Αγόρασε 100 διαμερίσματα Facebook Twitter
14

Κινέζος επενδυτής προχώρησε σε μαζική αγορά ακινήτων στα Εξάρχεια αποκτώντας 100 διαμερίσματα στην περιοχή.

Οι πληροφορίες από την εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρουν πως ο επενδυτής προχώρησε στην αξιοποίηση των διαμερισμάτων μέσα από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιων ενοικιάσεων και στη συνέχεια τα πούλησε ως επενδυτικό χαρτοφυλάκιο σε ξένο επενδυτή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ίδιος επενδυτής ετοιμάζει νέα αγορά ώστε να αποκτήσει περισσότερα από 100 διαμερίσματα αυτή τη φορά και πάλι στα Εξάρχεια.

Ο λόγος της προτίμησης για επενδύσεις στην συγκεκριμένη περιοχή είναι τόσο η διάθεση πολλών ακινήτων όσο και οι χαμηλές τιμές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην εφημερίδα ο Δημήτρης Μελαχροινός, συνιδρυτής της ιστοσελίδας Spitogatos, υπάρχει μεγάλη ζήτηση ακινήτων από ανθρώπους του εξωτερικού και ειδικά εκτός της Ευρώπης.

Η μεγαλύτερη αύξηση έρχεται από την Κίνα, κατά 203%, από την Τουρκία, κατά 90% και τα ΗΑΕ κατά 50%, αλλά και από τη Γερμανία με 68% η αύξηση.

Το 70% των αδειών παραμονής που έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα» είναι στην περιοχή της Αττικής.

Ελλάδα
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΨΑΘΑ

Ελλάδα / Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Νέα στοιχεία - Όσα έγιναν το κρίσιμο 15λεπτο πριν το δυστύχημα

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, ο Βρετανός χειριστής και ο Έλληνας μεταφραστής υποστηρίζουν ότι δεν είχαν οπτική επαφή με το ελικόπτερο με το οποίο τελικά συγκρούστηκαν
THE LIFO TEAM
ΚΡΗΤΗ ΓΛΥΠΤΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Ελλάδα / Κρήτη: Γλύπτρια και μοντέλο του Νταλί η 90χρονη την οποία πήγαν με ξαπλώστρα σε πανηγύρι - Ποια είναι η «Καρίνα των Ανωγειανών»

Πίσω από το viral βίντεο του πανηγυριού βρίσκεται μια γυναίκα με μια ιδιαίτερη διαδρομή στην ευρωπαϊκή τέχνη και μια σχέση δεκαετιών με την Κρήτη
THE LIFO TEAM