Γερμανία: Συνελήφθη ο άνδρας που μόλυνε βρεφικές τροφές και εκβίαζε εταιρίες ζητώντας 10 εκατ. ευρώ

Γερμανία: Συνελήφθη ο άνδρας που μόλυνε βρεφικές τροφές και εκβίαζε εταιρίες ζητώντας 10 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
1

Οι αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν Γερμανό 55 ετών για τον οποίο υπάρχουν «σοβαρές υποψίες» ότι είχε μολύνει με δηλητηριώδη ουσία βρεφικές τροφές και απείλησε να τις διανείμει στη χώρα και την Ευρώπη.


«Έχουν ενισχυθεί οι υποψίες για έναν άνδρα 55 ετών, γερμανικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του κρατιδίου της Βάδης-Βιρτεμβέργης», ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση η εισαγγελία του Ράβενσπουργκ και η αστυνομία της Κονστάντσε, πόλεις που βρίσκονται στη νοτιοδυτική Γερμανία.


Ο ύποπτος συνελήφθη κοντά στο Τίμπινγκεν, 40 χιλιόμετρα νότια της Σουτγάρδης.


Οι αρχές διευκρίνισαν ότι ο άνδρας ταυτοποιήθηκε «χάρη στις πληροφορίες των πολιτών» και ανακοίνωσαν ότι θα παραχωρήσουν σήμερα το απόγευμα συνέντευξη Τύπου για να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση αυτή που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους Γερμανούς καταναλωτές τις τελευταίες ημέρες.


Την Πέμπτη οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι αναζητούν έναν εκβιαστή, ο οποίος είχε δηλώσει ότι μόλυνε βρεφικές τροφές και ζητούσε να του καταβληθούν 10 εκατομμύρια ευρώ.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο άνδρας είχε στείλει μια επιστολή εκβιασμού στις εννέα μεγάλες εταιρίες πώλησης ειδών διατροφής (Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Mueller, Edeka, Norma και Rewe) στην οποία ανέφερε ότι είχε μολύνει περίπου είκοσι προϊόντα σούπερ μάρκετ. Για να αποδείξει ότι σοβαρολογεί είχε δώσει στοιχεία τα οποία επέτρεψαν τον εντοπισμό σε καταστήματα του Φριντριχσχάφεν πέντε βάζων με βρεφική τροφή τα οποία περιείχαν αιθυλενογλυκόλη, ένα προϊόν που μπορεί να αποβεί θανατηφόρο αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.


Χάρη στο κλειστό σύστημα παρακολούθησης των καταστημάτων όπου είχαν τοποθετηθεί τα επιμολυσμένα βαζάκια, η αστυνομία εντόπισε ξεκάθαρες εικόνες του προσώπου του δράστη, τις οποίες μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM