ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Πήγε στη Μητρόπολη για να καταθέσει τα χαρτιά του διαζυγίου. Όταν της ζήτησαν λεφτά, έγινε ο εξής διάλογος...

Πήγε στη Μητρόπολη για να καταθέσει τα χαρτιά του διαζυγίου. Όταν της ζήτησαν λεφτά, έγινε ο εξής διάλογος... Facebook Twitter
4

Διαβάζοντας γι' αυτό το θέμα, έμαθα από δικηγόρο πως κανονικά το Ληξιαρχείο δεν θα έπρεπε να απαιτεί βεβαίωση της Μητρόπολης για το διαζύγιο (βεβαίωση χρειάζεται μόνο για να μπορέσεις κάποτε να ξαναπαντρευτείς με θρησκευτικό γάμο).

Όμως η ηρωϊδα μας, παρότι δεν θέλει να ξανακάνει θρησκευτικό γάμο, υποχρεώθηκε να πάει στη Μητρόπολη. Εκεί της ζήτησαν λεφτά «κάτω απ' το τραπέζι» - όπως κάνει η Εκκλησία πάντα, εδώ και αιώνες. 

Κατέγραψε το διάλογό αλλά και την εμπειρία της...

Στη Μητρόπολη χθες...

«Πάω να καταθέσω τα χαρτιά του διαζυγίου (ναι είχα παντρευτεί με θρησκευτικό πριν εκατομμύρια χρόνια)
και μου ζήτησαν ένα παράβολο χαρτοσήμου από την εφορία των 15 ευρωπουλων - και 30 ευρωπουλα ζεστά και μετρητά.

Ακολουθεί η συζήτηση.

-Παρακαλώ μου λέτε τι είναι τα 30ευρω;
-Ναι είναι για την εκκλησία. 

-Η εκκλησία χορηγεί απόδειξη για τα 30 ευρώ;
-Οχι

-Και για ποιο λόγο τα ζητάτε αυτά τα 30 ευρώ;
-Να ξέρετε έχουν αυξηθεί τα έξοδα

-Μπαρντον;;
-Έχουμε πολύ ΕΝΦΙΑ να πληρώσουμε

(Γυρνάει το μάτι μου)

Ακολουθεί περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους
Περιττό να σας πω ότι μ άκουσαν μέχρι τα παράλια της Τουρκίας.

Και αφού άκουσε τα πανιά που τον τυλιγανε μου είπε ότι τελικά δε χρειάζεται να πληρώσω τίποτα! Εκεί ακολούθησε κι άλλο ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο.


Προς ενημέρωση όσων ετοιμάζονται για κάτι τέτοιο για να είστε προετοιμασμενοι.» 

***

«Εμένα η μητρόπολη του Άνθιμου μου ζήτησε 40 και πήρε "τρία"», πρόσθεσε μια κοπέλα στα σχόλια του FB. «H Εκκλησία ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΦΙΑ, για τους λατρευτικούς χώρους» έγραψε κάποιος άλλος, προσθέτοντας: «Ο νόμος είναι ξεκάθαρος: Δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για τα κτήρια τα "νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες των γνωστών θρησκειών και δογμάτων κατά την παρ. 2 του άρθρου 13 του Συντάγματος και ιδιοχρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση του λατρευτικού, θρησκευτικού και κοινωφελούς έργου τους, καθώς και οι υποκείμενες στο ειδικό συνταγματικό καθεστώς Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, κείμενα εντός ή εκτός αυτού".» «Προφανώς η ενορία του έχει και μερικά ακόμα κτήρια που ίσως τα νοικιάζει κιόλας και δεν ξέρω και αν σε κάποια από αυτά μένει και ο γλυκός παππούλης, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του χαρατσιού», πρόσθεσε τρίτος.» (Να σημειωθεί πως η Εκκλησία δήλωσε πως θα πληρώσει περίπου 2 εκατομμύρια για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ των κτηρίων που εκμεταλλεύεται οικονομικά - άρα δεν ξέρουμε πόσος είναι ο ΕΝΦΙΑ μόνο, πάντως δεν θα είναι και πολύ πολλαπλάσιος απ' τον ΕΝΦΙΑ που ζητήθηκε πχ. απ' το Χαμόγελο του Παιδιού). 

Πάντως δεν είναι όλοι ετοιμόλογοι -αν και η ένταση καλό είναι να λείπει- ούτε αρνούνται να πληρώσουν τα λεφτά που παράνομα ζητάει η Εκκλησία, είτε για βεβαίωση διαζυγίου ή για βαφτίσεις κλπ.

Μια άλλη γυναίκα λέει:

«Έδωσα 80 ευρώ για να το πάρω σε δύο μέρες και όχι τρείς βδομάδες, μαζί με το παράβολο.

Έκανα καυγά για να επιστρέψω σπίτι μου, στο παιδάκι μου έγκαιρα, αφού κατέβηκα Αθήνα και ηταν και ευκαιρία να αλλάξω και την οικογενειακή μου κατάσταση (μεταβολή).
Μια χαρά τα έδωσα ενώ ήξερα πως με κλέβουν ασύστολα.
Η ελευθερία έχει τίμημα. Λολ»

Mικροπράγματα
4

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Στην δική μας ενορία η ταρίφα για γάμο,βάφτιση,κηδεία,μνημόσυνο είναι 100 ευρώ.Στην γειτονική ενορία 50 ευρώ.Μαύρα όλα φυσικά.Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ(τρόπος του λέγειν).Που πάνε τα επιπλέον 50 που ζητάνε οι δικοί μας;Αφου όπως φαίνεται οι τιμές δεν έχουν ¨εκδοθεί" από την μητρόπολη...
Όλο αυτο μου θυμίζει, τη διαπραγμάτευση με τους παπάδες πριν τα ιερά μυστήρια, για το ποσό που απαιτείται προκειμένου να ανάψουν όλοι οι πολυέλαιοι ή κάποιοι απ αυτούς. Ευτυχώς δεν ειναι όλοι οι παπάδες ίδιοι..
Εγώ για το δικό μου διαζύγιο,έδωσα 50€ συν χαρτόσημα.Όταν τόλμησα δε να ζητήσω απόδειξη γι'αυτά τα 50€,ο πάτερ μου απάντησε με ύφος "Η εκκλησία δεν δίνει απόδειξη"....Τα μάζεψα και έφυγα.
Εισαγγελεας, οικονομικοι ελεκτες, καποιος τελος παντων να κοιταξει τι γινεται υπαρχει αραγε σε αυτη την χωρα; Με προσχημα τον σταυρο πανε και τσεπωνουν μαυρο χρημα και δε ιδρωνει κανενος το αυτι;